Statalitate impusa prin forta

Acum cativa ani (intre 2000 si 2003), dincolo de Prut, a existat o emisiune nocturna la un post de radio cu acoperire nationala. Hyde Park-ul era o emisiune interactiva, un fel de microfon liber, in care, timp de 6 ore pe noapte, 3 nopti din saptamana, putea suna oricine pentru a se exprima in public.
Din acest experiment pot fi facute urmatoarele concluzii:
1) majoritatea celor care sunau in emisiune se exprimau in limba romana (cca 95-98%)
2) un procent semnificativ dintre acestia s-au pronuntat impotriva dictaturii de orice culoare si impotriva guvernarilor de carton agraro-comuniste.
3) din ceea ce spuneau oamenii de rand, era mai mult decat evident ca stirile in Moldova sunt raspandite doar spre cetatean. Niciodata nu s-a tinut cont de ceea ce vrea-accepta-este interesat cetateanul sa se intample in tara lui.
In aceste conditii, ce siguranta avem ca alegerile de pana acum n-au fost masluite si cum credeti ca ar putea sa se apere cetateanul de rand de aceasta povara numita statalitatea impusa prin forta?
ghenadie brega

Reclame

3 răspunsuri

 1. Pot sa spun doar atat… La formarea atitudinii mele fata de poporul nostru, au influentat parintii mei, shi Buneii mei care ascultau in fiecare seara Hyde Park… Am inceput sa ascult shi eu, shi sa aflu adevarul… Shi fiind foarte tanar, am aflat ca viata nu e asha de frumoasa 🙂

 2. Innebunesc cand ma gandesc la asta, la tara mea Basarabia ocupata de cizma Rosie
  Trebuie luptat si ceea ce facem noi aici, tot lupta se numeste!!!

  Vom lupta pana la ultimul! Poate chiar ar trebui sa incepem sa raspundem cu forta la adresa comunistilor lui Voronin, sa intzeleaga ca la forta le raspunzi cu forta!

  Romani, TREBUIE sa treceti PRUTUL!

 3. The major problem is ca nici voi in Basarabia nici cei in Romania nu va ti concentrat mai nimic asupra sfarsitului sistemului communist si criminal !

  Majoritatea si acum acolo in inperiul raului tanjasc de dupa sistemul dictator si criminal,un sistem bolnav,handicapat si ucigas asupra orisicarui tara si populatie,putini reactioneaza si acum la diferite evinamente comuniste criminale ,fapt cei tine pe aceea criminali de comunisti ,ligai,calai si hoti inca la putere si infiltrati in tot si toate !

  The BIGGER demonstrations can be organize the BETTER can lead to remove those mother fuckers criminals the communists,the power is on the people,and the people only !!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: