Românii – un neam de sclavi bun pentru dictatori

Am vorbit azi la o  emisiune radio interactivă, apoi ascultînd replicile, comentariile altora, am ajuns iar la ideea că românii, inclusiv basarabenii sunt un neam cu mentalitate de sclav, buni numai să cînte osanale, să venereze, să accepte şi tolereze impostori şi dictatori de orice fel, chiar şi pe unul ca Ceauşescu.

Azi i-au lăudat în neştire pe Băsescu şi Chirtoacă…

Am încercat să sun iar, să le amintesc ce n-a făcut pînă acum primarul Chişinăului, ce a promis şi n-a făcut fostul primar al Bucureştiului, inclusiv despre vizita lui la Chişinău în iarna lui 2005, cînd aici era ajun de alegeri şi asta l-a făcut simpatic publicului îndobitocit pe Vladimir Voronin, pe care l-a strîns în braţe şi mîngîiat pe creştet la indicaţia Occidentului, ca apoi o parte din opoziţia de la noi să-l înscăuneze iar preşedinte, tot la îndemnul ambasadoarei SUA şi a altor agenţi de influenţă externă.

Dacă influenţa nu e de la Moscova nu înseamnă că e mai bună, ci doar că politicienii noştri sunt de cacao. Pe ambele maluri ale Prutului…

Anunțuri

6 răspunsuri

 1. Romanii slavi si sclavi !

  Pupatil in c** si pe Iure Roscaev,cel ce va infundat a doua oara pe dictatoru -criminalul -militianul criminal bolsevic stalinist si comunist ,Voronin.

  Cel ce trebuia inpuscat si lichidat,ca si dictatorul ,stalinistul Ceausescu !

  Amazing ,over 18 years,yet Basarabia,Bucovina and Herta and the people of Basarabia,Bucovina and Herta sniffing dictatorship ass and Russian ass,Ukrainean ass on ther own soil !

 2. „Dacă influenţa nu e de la Moscova nu înseamnă că e mai bună, ci doar că politicienii noştri sunt de cacao.”

  Oleg, avem politicieni de cacao, dar ma tem sa cred ca nicaieri nu este asa ceva: lideri politici ideali. Cred ca trebuie sa ii acceptam asa cum sunt, caci in ei se reflecta calitatea majoritatii populatiei din Moldova.

  De exemplu politicienii vor nu vor dar trebuie sa spuna ca isi iubeste electoratul chiar daca nu este asa. Este intotdeauna o doza de fatarnicie care nu poate fi detasata.

  Pentru ca politicienii de fapt nu se ocupa de politica dar se ocupa mai mult de luptele dintre concurentii politici. Sau poate asa inteleg ei modul de a face politica: de a se exclude unii pe altii.

  Toti spun ca tinerii sunt speranta, dar iata vedem si in persoana lui Chirtoaca multa vulnerabilitate. Desigur ca poate nu toti sunt ca el, atit de slabi lasindu-se insultat de politie ca o sa-i stramute primaria. El imi pare destul de neajutorat pentru ca are putina practica in domeniu.

  Si nici pe suportul politicienilor din tarile vecine nu ne putem bizui prea mult, caci au si ei grijile lor. Sau poate ca inca nu vor sa exteriorizeze mesajul lor mai mult cautind un moment mai potrivit.

  Starea asta de incertitudine nu poate dura prea mult: iata tot mai mult se apropie alegerile si chiar daca nu avem optiuni care sa ne multumeasca trebuie sa ne invatam sa facem alegerea poate dintr-un punct de vedere mai mult strategic. Nu putem sa ne permitem sa invalidam buletinele asa cum propuneai tu la un maraton oratoric ca sa foloseasca buletinul pe verso unde sa isi scrie pasul. Nimeni nu o sa le citeasca, asta la sigur! De ce trebuie sa fim tentati sa luptam singuri pina la exagerare tot contra noastra? Trebuie sa analizam in asa mod ca sa alegem raul cel mai mic. Eu nu stiu care ar fi strategia ta de vot, dar eu as propune ca sa alegem partidul din opozitie care pare sa aiba cele mai multe sanse sa obtina scorul cel mai bun la alegeri. Si asta nu ca ne-ar fi simpatici, dar sa facem asta ca sa evitam raul cel mai mare de care singuri ne dam seama acum cu acesti comunisti la guvernare care ajung sa emita mesaje exagerate fiind pe deasupra in criza de a formula mesaje pentru viitorul potential alegator. O sa vedeti cit de funny o sa se afiseze comunistii la viitoarele alegeri: tot asa cum au facut si cu Iordan. E vai de ei si sunt ridicoli si de asta nu trebuie sa mai vina la conducere. Ne fac de ris. Isi bat joc de tara si de cetatenii ei. Deja dupa ce scapam de ei, cind o sa fie doar partide preponderent democratice la conducere vom putea sa acordam votul nostru din convingere. Acum trebuie sa fim mai mult strategi, sa luptam cu strategie contra strategiei lor. Altfel eu nu vad iesire din situatie.

 3. heee pepino,my ass,sti si tu engleza ca cum stiu si cangarunii!

 4. sunt de acord. in prezent nu prea avem ce alege , dar ideea e ca trebuie sa luptam impotriva comunistilor cu orice pret. dupa aceea ne va fi mai usor sa impingem tara spre libertate si democratie , informare si speranta.
  acum nu se uita nimeni la noi cu un partid comunist la putere. suntem o rusine pentr / si in intreaga Europa.
  eu cred ca odata ce va fi un partid democratic la conducere, atunici si Europa se va intoarce spre noi, si cu atat mai mult MAMA TARA – ROMANIA. vom avea mai mult sprijin si se vor uita cu alti ochi la noi.
  noi care ne gandim la bucata asta de pamant , MD, trebuie sa actionam si sa le deschidem ochii celorlalti concetateni , sa-i orientam si sa le trezim contientul adormit sau poate chiar mort.

 5. schimbarea vine din interior…
  vionta noastra conteaza cel mai mult.
  ne place sa ne plangem, cam atat , de parca o sa pice ceva din cer.

 6. *Nea baraboi,sa traesti.Esti bun,nenea,deromani ca tine este nevoe peste tot.Moldova de peste Prut este mai romaneasca decat le-ar place unora de prin Moscovesti.Petru al Mare o fi el mare,nu zic ba,da*cu timpul istioric nu te poti pune.Chiar si pentru mama Rusia ,Romania a fost tot timpul o ciosvarta greu de inghitit.Istoria este o chestie imprevizibila care are regulile ei.Una din aceste axiome istorice spune ca poti sa fii mare si tare,ori destept multa vreme,dar nu tot TIMPUL.Cine incearca sa fenteze timpul o da in bara garantat.Daca nu ar fi fost gospodin general Iarna,acum prin moscovesti s-ar vorbi frantu-
  zeste.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: