Aşadar, EL e cel care interzice libertăţile fundamentale!?

Piaţa Unirii PrincipatelorNu m-ar preocupa foarte mult un politician tînăr, începător, dacă nu l-aş cunoaşte bine, dacă n-ar fi fost şi el pînă mai ieri apărător al drepturilor omului şi dacă, în virtutea circumstanţelor specifice, n-ar fi un viitor demnitar înalt. Mai ales că deja deţine o funcţie care îl obligă.

E vorba, evident, de primarul Chişinăului Dorin Chirtoacă.

Aflu mai nou că nesimţitul vicecomisar Gumeniţă îi reproşează că ar da prea multe autorizaţii de mitinguri fără să consulte poliţia. Şi eu mă miram că exista acea comisie ilegală în care un securist, un procuror, un poliţist şi vreo doi funcţionăraşi luaţi la întîmplare din primărie discutau şi votau dacă să permită mitingurile şi demontraţiile sau nu. De regulă primarul sau adjuncţii abilitaţi cu drept de semnătură mergeau pe mîna acelei comisii consultative şi semnau la grămadă toate deciziile care i se puneau pe masă.

Acum Dorinel e acuzat de ceva ce nu bănuiam că face: decide de unul singur cine are voie şi cine nu în capitala asta să se exprime în stradă!

Mai grav e că în aceste condiţii el a interzis deja cîteva acţiuni declarat paşnice, motivate, deci absolut legale!

De exemplu Hora Unirii din sectorul Buiucani al Chişinăului, acolo unde e o Piaţă a Unirii Principatelor aproape abandonată şi avariată încă de pe cînd a fost numită astfel, acum un deceniu jumătate.

Oare de ce face asta? Îl consiliază cineva ori o face de capul lui? Nu-i ajung duşmanii pe care îi are, vrea să mai adune şi dintre proprii simpatizanţi?!

Hora Unirii interzisă la Chişinău

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: