BBC iresponsabil sau ne vrea milionari?

Aud mereu la radio BBC vorbindu-se despre viaţa economică, socială a României cu referire la preţuri de acum un an şi ceva. Mai exact, ni se spune mereu că un serviciu sau produs costă atît ori s-a scumpit cu atît, şi ni se dau cifre de trei şi mai multe numere, adică se pomeneşte valoarea veche a leului românesc, cea de pînă la venirea lui Băsescu la putere.

Dar de atunci au trecut ani, deja de mai bine de un an leul vechi nu mai circulă iar cel nou n-ar trebui să mai fie numit RON. BBC-ul insistă cu miile şi milioanele!

Şi spun asta nu doar intervievaţii, bătrîni, copii iresponsabili sau politicieni populişti şi demagogi, ci chiar reporterii şi comentatorii postului!

Ce se întîmplă, e atît de departe Londra, cei de la Bucureşti nu au deloc pondere în redacţia română? Oare cînd o să ajungă şi la ei schimbarea asta. Nu cumva atunci cînd pe teritoriul României va circula Euro (probabil ultimul dintre statele UE, cu excepţia UK)? Pînă atunci s-ar putea să fie desfiinţată redacţia românească, după model american, ca fiind inutilă propagandei de stat britanice…

Reclame

Un răspuns

  1. De 6 ani spaniolii au adoptat euro, insa ei tot gandesc(scriu) in pesetas. Cred ca e o tendinta/inertie normala. Dar reporterii ar trebui sa stie mai bine….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: