Cum şi-a dat PEN Clubul moldovenesc cu firma-n cap

Aţi citit ultima lor declaraţie? E tot despre Tănase, şi tot îl susţin necondiţionat. Cam la fel de subţirea ca şi ale celorlalte organizaţii care au sărit să-l apere pe vicepreşul UJM.

Repet, nici io nu cred că trebuie hărţuit cu procuratura, dar moral e vinovat că a zis să scăpăm de ruşi şi încă a repetat „perla” duminică în aceeaşi formă, în acelaşi context. Nu insistînd pe faptul că a fost interpretat greşit, cum  îl spală de păcate PEN Clubul, ci forţînd auditoriul să-l aplaude şi să-i preia sloganul ca pe unul bun.

Dar mai nepotrivită decît această băgare în seamă mi se pare justificarea: PEN Clubul din Republica Moldova considera ca un asemenea caz de incalcare a dreptului la opinie nu ar fi avut loc daca in Republica Moldova – tara cu aspiratii europene – ar fi existat un climat autentic de dezbatere democratica, in care fiecare cetatean ar fi putut sa-si exprime nestingherit opiniile, in care reprezentantii societatii civile si ai partidelor de opozitie ar fi avut acces la mass-media de stat, inclusiv la televiziunea publica, platita din buzunarul tuturor cetatenilor, indiferent de simpatiile si conceptiile lor politice. S-a lipit exact ca nuca de perete. Ce să înţeleagă moldoveanul prostit tot de alde Tănase, văzîndu-l la posturile publice în „dezbateri”, că trebuie să scăpăm de răul cel mare – ruşii? De ce nu evreii sau ţiganii?

Anunțuri

4 răspunsuri

  1. s-au cam grabit, intr-adevar, scriitorii… ar fi putut sa se abtina, sau daca chiar doreau (li se cere) sa se implice, s-o faca intr-un mod mai nuantat…

  2. Tocmai din dorinţă de a fi originali, se pare, şi vrînd să „noanţeze” au băgat chestia cu audiovizualul public, dar tocmai asta am reclamat, nu e cazul să ceri pentru alde Tănase tribune mai înalte, plătite de mine şi de tine, că ar spune prostii şi mai mari, unii le-ar lua în serios chiar.

  3. D-l Tanase o mai ia haisa, dar tendinta de a exagera este ceva tipic timpului in care traim. Pe tine Oleg cind te-ma vazut cum strigai la consulat cu gura de sarpe „moldoveni prosti” etc., tot am zis ca intreci masura (chiar si daca din anumit p.d.v.d. aveai dreptate).

  4. Vitalie, diferenţa e că Tănase deţine nişte funcţii importante (a fost chiar deputat în parlament!), pe cînd io sunt un cetăţean liber şi fac ce vreau. Despre incidentul din 16 ianuarie 2007 multă lume deja a recunoscut că aveam şi mai am dreptate, că Băsexu’ e un populist care nu face pentru basarabeni nici cît îi permitea Moscova lu’ Ilici. Numai declaraţii, iar miniştrii lui-favoriţi fac numai căcaturi: Macovei aproape că a îngheţat procesul de reacordare a cetăţeniilor române, Ungureanu a declarat că cetăţenia e un privilegiu, şi ce-ai veniţi în locul lor de la PNL nu sunt deloc mai breji…
    Nu cumva ar trebui să le cîntăm osanale ca să părem în ochii lor normali, constructivi, rezonabili?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: