Mă tot curtează un procuror

M-a sunat ieri la amiază unul Dadu (Ion), că e de la Procuratura Municipală, că vrea să discutăm, că are o plîngere de la MAI. detaliile preţioase le-am aflat doar insistînd, el nu prea avea chef decît să vin şi să-i scriu o declaraţie în biroul 27, în aceeaşi zi pînă la ora 18.

Am întrebat o avocată (bună rău!)  şi mi-a confirmat că ei mă pot cita şi telefonic. Am mers deci chiar la ultima oră. Era convins că nu mai vin şi se pregătea să plece. I-am prezentat însoţitorul ca martor şi a zis „bine”. Altul a fost răspunsul cînd am cerut voie să înregistrez discuţia sau să filmez. Ba mai mult, ne-a somat să închidem gura şi să vorbim mai respectuos cu el că ne poate amenda pentru ofensă.
Cînd să termine ce avea de făcut a început să se justifice că şi el are convingeri politice ca ale noastre (în speţă ale mele, făcea aluzie la satul meu de baştină şi că el ar fi tot de acolo, chiar se întreba de unde s-a luat în Pepeni unul ca mine, dar săracul habar n-are ce convingeri politice am eu şi cît de departe de atitudinile mele ar putea fi). Insista să afle de ce suntem supăraţi pe el, înainte să scoată martorul afară şi să înceapă discuţiunea privată cu mine. I-am explicat că a pierdut în ochii mei cenzurîndu-ne în repetate rînduri şi încă ameninţîndu-ne cu amenda.
Mi-a arătat o depeşă de la MAI, semnată chiar de ministru Papuc, prin care se relatează cu lux de amănunte cum a decurs mitingul din 22 februarie 2008, cine şi ce a scandat, declarat, afişat. Se mai scrie pe cîteva pagini despre mitingul lu’ Saharneanu/UJM, dar aia n-am mai citit, văzusem doar că a fost conspetat iar discursul lui Tănase şi Bratu.
Nu mi-a arătat rapoartele scrise de mînă ale poliţiştilor, inclusiv unul specializat pe minori, dar mi-a recunoscut că e şi o ţidulă de la pretinu’ animalelor Crîjanovski (moacă de securist).
Am scris şi io repede ce credeam că trebuie (ne grăbeam la un concert la sala cu orgă care de fapta avea să fie la Filarmonică). El a mai pus întrebări neroade despre minori şi autorizaţia specială pentru megafon, ţuruiac, sicriu. Cică unii pretind că n-aveam voie să manifestăm în faţa ministerului lu’ Papuc şi că am fi scandat lozinci antistatale şi pentru răsturnarea ordinii constituţionale.
Am esplicat că tot ce au făcut şi declarat (afişat) manifestanţii era un drept al lor elementar pentru care nu trebuie acte speciale sau învoiri de la miliţie, că singurii care au încălcat legea şi drepturile mele au fost poliţiştii!
La urmă m-a rugat să-i anunţ şi pe ceilalţi să vină tot spre seară, azi, ca să nu-i caute el. Ei au zis că-s ocupaţi sau că vor citaţie personală şi nu s-au mai dus.
Pînă seara am scris comunicat de presă care văd că numai presa nu a sensibilizat-o.
Iar azi mă sună iar nenicul, de data asta de pe numărul lui privat de mobil (cu o grămadă de 999) şi mă întreabă dacă vin băieţii ceia. A zis că mîine trebuie să încheie treaba că vrea să trimită dosarul în judecată!
Cică nu e caz penal, dar că trebuie să decidă o instanţă. L-am lăsat să meargă acasă cu promisiunea că mîine poate vine cineva dintre organizatori.
____________________________________________________
Între timp am monitorizat ca observator acreditat un miting paşnic la parlament şi am asistat ca cîrcotaş la şedinţa Primăriei în vederea autorizării mitingului din 27 martie. Acolo poliţaii (inclusiv nesimţitul de Gumeniţă) mi-au sărit în cap, ăla chiar mă ameninţa cu răfuiala fizică, dar pînă la urmă l-a filmat pentru posterioritate şi am dat cîte o rreplică să nu creadă că-s chiar singuri şi omnipotenţi pe lume.
Mama lor!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: