Antena C – eşti ridicolă! Gheorghe Gonţa – eşti penibil!

Am ascultat azi ştirile de la Antena C.
Cînd nu am de ales, aleg să ascult orice cu atitudine critic-analitică. Deseori mă surprind cu ideea că majoritatea ascultătorilor nici n-au sesizat schimbările de la acest post de radio după închiderea laşă a Hyde Park-ului de către colectiv şi administraţie, apoi după schimbarea colectivului şi administraţiei de către noii patroni.
Aparenţa de continuitate e creată mai ales de semnalele sonore, grila de emisie, care au rămas aceleaşi, chiar şi ştirile BBC la amiază şi seara – occidentul a demonstrat de multe ori că nu prea îşi alege partenerii estici, sau poate că nu are de unde alege!
La dedicaţii toată lumea vorbeşte exaltată şi cordială, poate doar animatorii sunt mai isterici sau numai stîngaci în exprimare.
Emisiuni tematice aproape că nu se fac, dar puţini le duc lipsa şi dorul.
La ştiri nu se mai vorbeşte doar despre primarul Urechean şi isprăvile lui, dar i-a luat locul în cam toate pseudoinformaţiile propagandistice bravul prezident de ţară – Voronin.
Asta observasem mai demult şi nu m-ar fi mirat, dar azi textele erau cîntate strident şi inegal ca ton şi ritm de un oarecare Gonţa. Semăna izbitor cu Daniel Lachi, înfiat în mod inexiplcabil după prihvatizarea Antenei de un post de radio occidental.
Nu neg, recitalul m-a distrat şi mi-a descreţit fruntea după atîta încordare cu filme violente la tv şi hristosovete în stînga şi dreapta, paşte fericit oricui, de parcă numai erbivori ar fi în societate.
Dar m-a îngrijorat gîndul că nici astfel de voci şi atitudini nu fac pe ascultători să simtă diferenţa, să vrea şi ceară mai mult sau să schimbe frecvenţa.
Şi mai rău, judecînd după ultimul barometru, populaţiunea de la oraşe, dar mai ales de la sate, ia aceste poveşti spuse în doi peri drept adevăr. Nu se schimbă deloc intenţia de vot a turmei, rămîne paşnic, previzibil comportamentul în ţarc al mioarelor, păstorite de nişte baci mereu aghezmuiţi.
O.Brega

Reclame

8 răspunsuri

 1. de cind faci PR posturilor de radio din Moldova?

 2. Straniu mod de a critica activitatile postului de radio Antena C, avind in vedere faptul ca cindva ai facut si tu parte din colectivul dat.Sper ca nu te superi ca ma adresez cu „tu”, dar putin respect am pt persoana d-lui Oleg Brega ca sa ma adresez cu dumneavostra.
  Daca tot ai inceput sa vorbesti de continuitate, sa ne referim putin si la tine, pentru ca de fiecare data cind apuci sa comentezi postul de radio Antena C, neaparat mentionezi si „renumita” si mult iubita emisiune Hyde Park-ul.A fost si normal sa nu sesizeze nimeni schimbarile dupa inchiderea HP-ului, pentru ca de fapt nu s-a schimbat nimic. Tu vorbesti despre incultura animatorilor de la dedicatii? Ar fi urit sa indici cu degetul spre altcineva fara sa te privesti in oglinda.Am avut si eu ocazia sa ascult HP-ul si am ramas bulversata cind am auzit replica venita din partea ta:”pe mine ma doare in cot de ce credeti dumneavoastra”, cind un radioascultator si-a exprimat propria sa parere ce a intrat in contradictie cu a marelui O.Brega. Si nu cred ca ar fi fost unicul caz, doar ca din dizgratie pentru emisiunea ta, am renuntat sa mai ascult Antena C, o buna perioada de timp.Hyde Park-ul chiar si acum ramine o emisiune degajata, deoarece avea doar unii si aceeasi radioascultatori si cu toate ca oferea posibilitatea exprimarii libere a opiniei, de cele mai multe ori, atit parerile radioascultatorilor cit si comentariile nesarate ale tale, erau inadecvate si nu pe gustul majoritatii.
  Animatorii de la dedicatii, as spune eu, fac o treaba buna.Chiar daca se mai ivesc si unii radioascultatori cu dorinte inadecvate sau in stare de ebrietate avansata, cei din fata microfonului stiu fara a insulta si a ironiza sa primeasca apelurile telefonice.
  Cit despre d-nul Gonta, ce pot sa zic, am ascultat de nenumarate ori buletinele de stiri prezentate de el, si anume
  „textele cintate strident si inegal ca ton si ritm” m-au facut sa ascult cu mai multa atentie stirile.Straniu e faptul ca ai reusit din toti coloboratorii Antenei sa mentionezi doar numele d-lui Gheorghe Gonta, si ma intreb daca ar fi alte motive ascunse, decit cele prezentate de tine.N-as vrea sa o dau in bara, dar as presupune ca dizgratia ta fata de G.Gonta vine din considerente politice, de cit din perspectiva activitatii acestuia.
  Din cite am apucat sa ascult la postul de radio Antena C,cei care-si lasa amprenta pe activitatea postului de radio, sunt nemijlocit radioascultatorii, pentru ca e evident ca se tine cont de fiecare remarca si critica adresata animatorilor de catre radioascultatori.
  „Intentia de vot a turmei si comportamentul tarc al mioarelor” e de fapt o jignire adresata poporului si tarii noastre , care chiar daca din mosi- stramosi ramine un plai mioritic, are valorile sale ce nu pot fi de neglijat.
  Poate ca postul de radio Antena C nu e chiar cheie de biserica, dar stiu la sigur ca fiecare colaborator din cadrul acestui post de radio lucreaza asiduu pentru ca impreuna sa ridica Antena C, la standartele cele mai inalte.
  E usor sa arati cu degetul si sa critice din afara, fara sa stii ce se intimpla in interior , si fara sa vezi cite munca depun zilnic cei ce sunt 24 din 24 alaturi de radioascultatori.

 3. Angelo, te rog să mă ccrezi că l-am auzit pe Gonţa prima dată şi nu ştiu cine este şi ce culoare politică are (de altfel, credeam că jurnaliştii, chiar şi cei începători, chiar şi cei de la actuala Antena C sunt apolitici!), deci nu e aversiunea mea personală contra lui.
  Cît despre Hyde Park, admit că nu făceam cea mai bună moderare, totuşi la sfîrşitul anului 2002, pentru prima dată făcînd un sondaj, Clubul Moldovenesc de Presă a găsit că sunt bun pentru un măr de cristal, în topul celor mai buni jurnalişti ai anului. Peste jumătate de an breasla gazetărească m-a renegat spre ruşinea ei, dar io păstrez mărul şi diploma. Dar şi o mie de ore înrăgistrări din emisiune pe care nu mi-e ruşine acum să le ascult şi nici afişez public.
  https://brega.wordpress.com/eu-la-radio/

 4. M-ai facut sa rid!Pe bune,eram chiar stresata astazi,dar dupa comentariu tau, am reusit sa zimbesc. Daca pentru prima data , cum spui tu, l-ai auzit pe Gonta, nu cred ca esti in drept sa judeci.
  Cu referire la mindria ta, „marul de cristal” pot spune doar una, e usor sa primesti un 10 la un obiect, si oricine odata in viata primeste un zece,pe merite sau nu, dar e greu sa pastrezi nota de 10 pe toata perioada studiilor.Asa e si cu marul tau!

 5. Observasem de ceva timp ca AntenaC disparuse de pe frecventa obisnuita, pe care eram obisnuita sa o ascult. Ceva mai recent am regasito pe alt frecventa, dar si aici este difuza ta cu itreruperi, des se intimpla sa aud doar fosnet in urechi, acolo unde m-as astepta sa fie AntenaC.

  Cel mai tare imi lipseste emisiunea de la 8 la 9, si moderatorii ei, cind puteai sa afli si data din istorie, si ceva stiri, si un horoscop cu vestitul nostru astrolog S.Sumca, si ceva muzica,si buna dispozitie dis-de-dimineatza.

  Ultimele saptamini, cind am redescoperit frecventa de emitere a AnteneiC, si na facusem comod la 8 sa ascult, ceea ce eram obisnuita sa ascult de mica, am ramas foarte dezamagita sa aud niste reportaje cu ce se mai intimpla in lume, si care ar fi cerut o prestatie, o voce si fel de citire a reportajului serioase. Doar niste „reporteri” cu o voce somnoroase, lipsita de profesionalism jurnalistic, care mai degraba semana a miriit de mitza perita sau a recital de date biografice la lectia de lit.universala de catre un copil de clasa 5.
  Sau la AntenaC deja nu mai este nici regizor de emisie, nici persoana care sa puna vocile crainicilor, ca sa fie placute auzului, sau lumea este in criza de casti pe care sa si le puna pe urechi si sa asculte ce zice si cum tot asta suna.

  Nu mai tin minte pe la ce ora era difuzat BBC, ca chiar de as sti, si as incerca sa pornesc radioul pe aceeasi frecventa a AnteneiC,pe care am gasit-o dimineatza, e ft probabil, ca in locul difuzarii BBC as auzi doar fosnetul eterului.

 6. TOTI SI FIECARE TREBUE SA FIE CRITICATI SAU DEPRINS SA FACA DICTATURA ASA VOR FI MAI TRANSPARENTI .

 7. Gheorghe Gonta… saracul. Unde te-au gasit, cat iti dau astia de la PCRM? Esti intr-o minte cu Vselovod…cum il mai cheama… Angelo, poate chiar tu esti Gonta? Stim cum a fost Antena C inainte de a fi furata si cum este acum…. minciunile nu mai au priza la public.

 8. E greu sa vorbesti acum despre AntenaC, pentru ca in fond nu mai ai ce asculta….ceea ce auzim pe post zilnic e una si e alta ceea ce se intimpla in spatele vocilor….e strigator la cer sau chiar catastrofal. daca ati cunoaste dedesubturile, vi s-ar face poate chiar greata si nu ati mai pomeni mai ales de Gheorghe Gonta ( si multe alte nume)………

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: