Valeriu Saharneanu şi mania persecuţiei

Aseară am încercat iar fără succes să vorbesc la Vocea basarabiei, în emisiunea interactivă Forum, moderată de Arcadie Gherasim, prezentat în generic ca jurnalist, dar care se comportă de regulă ca un despot, mai nou are veleităţi de guru.
Ne întreba nişte banalităţi generale şi teoretice, din acest motiv lumea nu se prea înghesuia să vorbească, mai ales că moderatorul crispat insistă să vorbeşti la subiect, îndeosebi cînd nu-i place discursul ori vorbitorul.
Io vroiam să sugerez că Uniunea Jurnaliştilor şi Radio Vocea Basarabiei bagatelizează şi compromit lupta justificată pentru depolitizarea şi deetatizatea mediilor electronice publice.
Dar cum a auzit că-i critic iar, mi-a închis în nas, aşa cum a procedat toată săptămîna asta şi cea trecută.
În scurt timp a intervenit telefonic Valeriu Saharneanu ca să ne asigure că ei fac tot posibilul ca să asigure pluralismul de opinie la postul lor întreţinut, printre altele, şi cu fonduri publice româneşti, dar că unele partide refuză să plaseze publicitate politică la ei, alţii nu vor să vină nici la emisiunile de dezbateri. N-a pomenit nimic despre cele cîteva emisiuni moderate de lideri de partid (cel puţin doi vicepreşi de la PLD), şi că din două în două ediţii ne este adus în studio, la Forum, însuşi Vlad Filat!
În schimb senilul „co-fondator” al postului, consumator permamnet şi ineficient de granturi româneşti, etern preşedinte al UJM a sărit la beregata mea (şi a altor critici ai lui şi ai postului, fără însă a ne numi) pretintînd că aş avea misiunea să le închid emisiunea prin compromitere! Cum de a renunţat la pretenţia că eu am închis Antena C şi că vreau să repet isprava cu VB? De ce nu a zis şi el, ca Voronin şi Roşca, că suntem plătiţi gras din afară, că suntem duşmani ai statalităţii sau ai tradiţiilor bimilenare?
Deci dacă eşti cenzurat sau te simpli manipulat de un post privat ca al lor poţi doar să schimbi frecvenţa sau să nu asculţi mai mult nimic, eventual stai cu posturile publice, că tot eşti furat de ei. Dar să nu îndrăzneşti să-i critici pe web, în spaţii publice sau chiar pe frecvenţele lor, imediat vei deveni persona non grata, exact ca la posturile propagandistice de stat!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: