„Soluţia umană” a iresponsabilului primar Dorinel-pretinu’ căţeilor

Oleg Brega întreabă ce are de gând să facă primarul general cu câinii din mun. Chişinău, inclusiv cei din curtea primăriei. “Câinii de la primărie sunt ai noştri, ei aparţin serviciilor de la primărie. Soluţia pentru maidanezi trebuie să fie una umană, care să nu permită creşterea numărului lor. Acum avem două aziluri pentru maidanezi. Avem investiţii din Germania. Aşteptăm ca să fie instalat un post mobil la Chişinău pentru sterilizarea câinilor vagabonzi”, susţine Chirtoacă. Un cetăţean susţine că guvernarea prinde câinii de pe teritoriul republicii şi îi aduce la Chişinău, pentru a pune piedici primăriei mun. Chişinău.

Acest fragment de reportaj din Uni.md îl re-public pentru că situl lor dispare des şi pentru că acolo se comentează mai dificil (din cauza moderării excesive şi din cauza obligativităţii de a avea cont). Dar şi pentru că vreau să mai adaug: e descalificant pentru un primar, chiar dacă liberal, să declare că vrea capitală europeană şi să-şi păzească Primăria cu cîini (la fel m-a nedumerit recenta lui decizie de a aduce poliţişti de la Direcţia Pază de Stat, condusă de fostul vicecomisar Petru Corduneanu, unul dintre dulăii lui Voronin, în locul celor de la Poliţia Municipală, retraşi de Gumeniţă đau Axentiev. Mai bine punea la poartă pe una-două dintre fetele care îl înconjoară, că mă trece cu fiori cînd intru pe acolo sau trec pe alături şi îi văd pe ăia în epoleţi, ieşiţi la fumat sau agăţat gagici!). El pretinde că ăia nu-s cîini maidanezi, ci sunt îngrijiţi de angajaţii primăriei. În aşa caz de ce nu-i ţine legaţi sau în cuşti, dacă pledează pentru soluţii umane?! De ce risc în fiecare zi să fiu rupt în bucăţi de javre?! De ce se înmulţeşte cuplul canin al primarului în fiecare an, nu poate fi castrat?

Vedeţi ce am păţit astă toamnă

Anunțuri

5 răspunsuri

 1. Daca cyine e prietenul cel mai bun al omului, oare ce aveti voi impotriva lui? 🙂 Dar daca serios, in loc ca sa pazeasca niste mosnegei chiori si calici primaria, pai deja cyinii ar fi mai OK.. 😉 De omoryt acesti cyni pai tot e imposibil.. iata unica solutie ar fi de-i sterilizat pe toti incit sa nu se mai inmulteasca.. si deja acest cyni vor disparea in maxim 5 -7 ani 🙂

 2. Cainii vor fi dresati in slujba comunitatii, vor musca homo de cuc
  😛

 3. Mai Olegule, ti-am zis în unul din mesajele trimise ca apreciez mult ceea ce faci si ca esti curajos. O fi poate adevarat, dar atunci cînd am zis-o, nu citisem tot blogul tau si nu stiam ca esti într-atît de „purtator de ranchiuna fara nici-un motiv”!!!!!

  Ce te-ai legat, bre, atîta de capul lui Dorin Chirtoaca????? Nu vreau sa apar pe nimeni, ci mai debraga încerc sa înteleg situatiile.

  Dorin Chirtoaca este unul dintre CEi MAI MARI POLITICIENI nu doar din Moldova, Romania, ci si din Europa, din lume, în general. Pentru ca UN MARE POLITICIAN înseamna Grija pentru oameni, Sacrificiu, Onestitate, Transparenta (care merge alaturi de „onestitate”), Carism, Curaj, Durerea în suflet pentru acest popor, Umanism, Inteligenta, Sensibilitate, Previziune,Stabilitate, Generozitate, Fidelitate (incapabil de tradare)si multe alte calitati.

  In Europa demult nu mai avem oameni de valoarea lui Dorin Chirtoaca (de la Charles de Gaulle sau Jean Moulin), iar astazi Sarkozy sau Berlusconi (amicii fideli ai lui Putin), nu prea au idealurile lui Dorin!!! Ei au în comun idealurile lui Putin, pentru ca promoveaza de altfel în statul lor politica lui Putin!!!! De Bush, nici sa nu mai vorbim!!!!

  Asa ca poti sa-l critici cît vrei, asta nu-l va afecta cu nimic pe Dorin Chirtoaca!!! Dimpotriva, cu cît îl vei ataca, cu atît lumea va deschide mai bine ochii!!!! Si pentru asta îti spunem Multumesc!!!

  Esti un invidios si nu poti suporta ca Dorin are atîtia simpatizanti!! Cu sa nu aiba, daca e un om exceptional!!! Unde vezi raul ca el vrea sa gaseasca o solutie umana pentru cîini??? Orice om sanatos la minte, sensibil si uman ar fi procedat la fel în locul lui!!!!! Cum altfel sa scapi de cîini fara a-i omorî, dar si fara ca acestia sa se înmulteasca, daca nu ai proceda cum a procedat Dorin Chirtoaca???

  Altceva. Tot faci lumii observatie ca acela sau celalalt nu stie a vorbi corect româna. Dar tot observ ca si tu faci greseli de româna: „io” în loc de „eu”; „pretenu”, în loc de „prietenul”. Stiu ca faci aceste erori intentionat, pentru ca asa se vorbeste în Romania de românii care vor sa se dea tare, dar si de românii fara multa carte. Parerea mea e ca nu e o idee buna sa faci greseli de genul asta, cînd te consideri printre purtatorii unui mesaj!!!!

  Asa ca lasa-l în pace pe Dorin Chirtoaca!!!! Ca alde tine, a mai vazut în viata lui si înca va mai vedea!!!! Repet, nu am nici un interes sa-l apar pe Dorin Chirtoaca, însa am cu el în comun cîteva dintre calitatile lui pe care ti le-am expus mai sus : Dorinta ca poporul nostru sa se ridice pe picioare, cu demnitate si Durerea acestui pamînt martir!!!!!!!

 4. Domnişoară, poporul vostru n-o să se ridice în picioare, ci o să-l facă pe Dorinel icoană şi idolaş, pe care apoi o să-l scuipe că i-a trădat. Nu-ţi pare ruşinos, descalificant pentru un tînăr şi degradant pentru un om liber să-l preamăreşti pe un puşti care numai gafe face şi nu iese din cuvîntul unchiului fanfaron? Ce găseşti măreţ în a păzi curtea primăriei cu cîini, în a ţine toţi moşnegii şi babele contraproductive angajaţi municipali şi a angaja alături de ei nişte puşti la fel de incapabili? În afară de pietre albastre în Scuarul Europei, panglici tăiate la construcţiile începute de alţii, ce alta a mai făcut eroul tău în primul an de guvernare locală?
  Şi nu mai băga atîtea semne de exclamaţie că mă ameţeşti.

 5. ¨Pentru O. Brega

  Daca „poporul vostru”, cum spui tu, va avea oameni cu mentalitatea ta, nu va întra în UE nici în 2098!!!!!!! Mi-e pur si simplu scîrba de mentalitate de provincie!!!!!!!

  Am locuit permanent în 5 tari (si locuiesc si-acum departe de „poporul vostru”), am vizitat un sfert din tarile lumii, dar NICAIERI nu am vazut oameni mai aroganti, mai bolnavi de rautate si mai LIPSITI DE CULTURA ca în Moldova!!!!

  „Rusinos, descalificant si degradant” esti TU, cu spiritul tau redus!!!!Cum poti sa murdaresti pe cineva MEREU, MEREU, MEREU??????

  Uita-te, omule, obiectiv la tine si pune-ti sincer întrebarea: cît vorbesti de bine de oameni si cît vorbesti de rau? Daca ai fi un jurnalist bun, le-ai face echilibrat pe amîdoua si, mai ales, nu ai lasa ca lumea sa perceapa catre care balanta te tragi! Tu trebue sa ramîi impartial, asta vrea meseria ta de la tine, chiar daca lumea ti-ar cere parerea!!! Jurnalistul nu e o gura sparta, el lupta pentru Adevar! Su nici un Adevar nu-i 100% negru sau 100% alb!

  Nu ti-e rusine sa te dai mare profet, facînd pronosticuri ca poporul îl va scuipa pe Dorin Chirtoaca mai tîrziu si-l va considera tradator!!!! Daca tu te-ai simtit tradat din partea lui, ce drept ai tu sa vorbesti în numele „poporului vostru”??????? Cine te crezi?????

  Du-te si traieste ani de zile într-o tara a UE (nu în Romania, ca acolo-s multi ca alde tine, care din „io” si din „pretenu” nu ies), dar în Marea Britanie, Suedia sau Olanda. Si vei vedea ce înseamna Adevarata Cultura!!! Cu felul tau de a gîndi, nu vei înceta sa stai dupa gratii pentru calomnii si înjuraturi!!!!

  Eu chiar astept un singur lucru: sa fiu tradata de Dorin Chirtoaca!!! Astfel voi putea sa-mi spun: „Da, asta-i viata, nimeni nu-i perfect!!” Si voi continua mai departe sa am încredere în oameni, pîna la o noua tradare!!! Si nu e vorba aici de a pleca capul, cum ai spus în mesajele precedente, ci de Educatie, Cultura si întelepciunea vietii, care ne obliga sa acceptam lucrurile asa cum sînt, nu cum vrem noi ca ele sa fie !!!

  Eu nu am prejudecati si nu scuip în oameni pentru ca tipul dat nu-mi convine mie!!!!! Pentru ca Eu (numele blog-ului tau) nu ma consider Buricul Pamîntului!!!!

  Dorin Chirtoaca e deja un AEVARAT EROU numai pentru faptul ca e la primaria capitalei unei tari cu mentalitate bolnava si ca suporta ca alde tine!!!!!!!!

  RUSIIIINNNEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: