Ca azi colegii mei jurnalişti votau pentru închiderea unei emisiuni

La 19 iunie 2003, după ce pe 16 iunie postul de radio Antena C a fost ameninţat de CCA cu retragerea licenţei din cauza emisiunii „antistataliste şi neconstituţionale” Hyde Park (şi pe 15 iunie a fost pe post ultima ediţie a programului nocturn de liberă exprimare), directorul de atunci, Ion Bunduchi, a convocat ambele redacţii, de ştiri şi de programe, într-o şedinţă specială şi a pus în discuţie situaţia creată.
În urma dezbaterilor s-a constatat că majoritatea angajaţilor şi colaboratorilor, mai ales Vasile State, şeful de la ştiri, Ecaterina Mitin-Stratan – crainică, dar şi colegii de birou: Victoria Cuşnir, Lucia Culev şi alţii pledau pentru închiderea emisiunii, ca să nu rişte ei să rămînă şomeri.
Eu le-am spus că deczizia CCA (mr. 26, din 16.06.03) este abuzivă şi ilegală, şi că ea trebuie atacată în judecată. Dar directorii (era şi Ion Enachi, adjunctul, tot militant vehement pentru cenzurare) au decis să meargă pe calea cea mai la îndemînă – iniţiat al anunţat suspendarea programului pentru 3 luni, apoi n-au mai revizuit această decizie, iar noul director, State, a decis să includă o emisiune similară în grila de emisie (Vox Populi, moderată morocănos de Enachi) abia peste 13 luni, după ce am organizat serii de proteste, inclusiv greva foamei (în iunie-iulie 2004).
Aşadar, guvernarea totalitară bolşevică n-ar fi reuşit mare lucru, dacă nu existau printre noi comozi, laşi, oportunişti ca cei pe care i-am avut de colegi pînă pe 19 iunie 2003, şi care au uneori nesimţirea să se numească jurnalişti.

Reclame

2 răspunsuri

  1. Struţul, in clipa de pericol, bagă capul in nisip în speranţă de nu a fi depistat. Laşii şi cei slabi de fire anume aşa procedează. Suflând în borşul politicienilor corupţi au uitat ce este profesionalism, solidaritatea breslei jurnalistice, imparţialitatea şi echidistanţa. Jertfim pe colegul tradând esenţialul.
    Timpul a demonstrat cine şi cât costă.
    Există principii care nu pot servi obiect de negociere !
    Ruşine să le fie pentru ticăloşie.

  2. Timpul a demonstrat cine şi cât costă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: