Dorin Chirtoacă se vrea primar de Veneţia

Azi la prezentarea publică a raportului anual, întrebat cît timp să se mai inunde Piaţa Gării din Chişinău după ploi, a declarat că astea sunt fenomene naturale şi că nu va lupta cu ele. Aşadar, trebuie să ne obişnuim cu astfel de imagini şi cu ideea că avem un oraş supus riscurilor de inundaţii, pentru că primarul admite ca normal faptul că după fiecare ploaie mai intensă se înfundă gurile de canalizare din faţa Gării feroviare, şi acolo se formează pentru cîteva ore un lac imens. Acesta nu apare pe hărţile oraşului, dar prezintă pericol real nu doar pentru acei care vor să ajungă la gară şi riscă să piardă trenul ori să urce în el uzi, ca să călătorească astfel cîteva zile poate. Mai mult decît atăt, se pare că maşinile din parcare, umplute cu apă de ploaie şi cu noroi, ar putea fi plătite din bani publici, în urma unor procese de judecată, chiar dacă au fost şi asigurate de proprietari în prealabil.

Poate mai bine s-ar muta Dorin la Venezia sau Petersburg, dacă nu primar, măcar gondolier sau lopătar!?

Anunțuri

15 răspunsuri

 1. off topic: Oleg, sare in ochi albul exagerat de pe blog. Designul necesita imbunatatiri semnificative! In rest numai bine!

 2. Da’ din întâmplare nu s-a pus şi problema „miresmelor” din capitală…?

 3. Ba s-a vorbit, Dorin se laudă că a început nuş-ce proiect pilot cu primărie Piteşti, etc. Să vedem, să mirosim!

 4. pai Olesca. mergi si piketeaza in fata primariei:)
  si daca ei mardeala de la meti sa nu schiorlai ca ti sau incalcat drrepturile. esti un anarhist.

 5. Oleg, stiu ca esti baiat curajos, dar apreciazate unde si cu cine mergi.

 6. Protesdtatar-ule, învaţă să scrii, mai fă exerciţii, apoi să revii cu lecţii. Tu ai făcut măcar un prostest la viaşa ta, ai ieşit din brusturi, din mulţime, din turmă, sau ai fost mereu anonim?
  Dinule, merg cu cine şi unde vreau sau am ocazia şi nu costă scump. Acum sunt în drum spre Turcia, Istanbul, unde voi fi cu oameni necunoscuţi. Poate o să scriu impresii de acolo, dar nu promit că nu voi face trimitere şi la pretinul dumitale, Dorin Chirtoacă.
  De altfel am mers şi cu el, cît era apărător al drepturilor omului. Acum suntem pe căi diferite.

 7. Pornind de la ideea ca nu bun Chirtoaca, dar in finala alegerilor au fost doar el si Iordan, apare intrebarea fireasca. Ai fost la alegeri?

  Bafta!

 8. pt Grigore (opinia mea):
  una e să fii/vii la alegeri, alta e să n-ai de unde alege…

 9. Am fost la alegeri, observator. N-am drept de vot la Chişinău chit că locuiesc aici din 1991, şi această problemă nu îl preocupa pe Dorinel cînd era activist pentru drepturile omului, nu îl interesează nici acum. Presupun că şi în Parlament va găsi chestiuni mai importante de examinat, decît dreptul meu lezat pentru că nu am domiciliu permanent în urbea condusă azi de el. La fel cum nu e interesat acum Filat, Roşca sau nici măcar Cuşnir/Pavlicenco de limitarea dreptului dce a candida pentru independenţi, apartinici.

 10. Oleg, nu înteleg de ce i-ai purta pica lui Dorin Chirtoaca sau altora care adica nu te-ar ajuta sa ai „drept de vot” în Chisinau. Nu sînt sigura dar, banuiesc, tu nu poti sa votezi pentru ca nu esti proprietarul unei locuinte la Chisinau (Nu cunosc acest detaliu, pentru ca locuiesc foarte departe de Moldova de aproape 10 ani). Ziceam ca e mai bine, dupa parerea mea, sa nu-i porti pica cuiva pentru asta. Ce-ar putea ei sa faca pentru tine? Daca ti-ar da un apartament, ar însemna ca ei practica „protectionismul” si asta ar fi un pretext pentru comunisti ca sa-l considere pe Dorin Chirtoaca corupt, adept al clientelismului, injust. Inteleg perfect amarul tau, dar daca vrei sa te consolez putin, nici eu nu am nimic cînd vin la Chisinau. Stau la chirie pentru perioda cînd sînt la Chisinau. Pentu ca în perioda de sedere în Occident, am facut studii în mai multe universitati europene. Stii bine ca nu putem sa le facem pe toate. Vine timpul într-o zi si pentru asigurarea partii materiale. Sa avem nitica rabdare. Si-o sa vezi, o sa se rezolve. Mi se pare ca noi, moldovenii, avem un mare defect: sa le avem pe toate, îndata!
  Si mai vroiam sa-ti spun ceva. Imi place ceea ce faci, urmaresc cu atentie si interes ceea ce întreprinzi (actiuni de protest, reporter Jurnal TV), însa nu-mi place reprosurile tale uneori prea caustice cînd te pronunti pentru o parere sau idee (Nu-mi amintesc exact la moment). Te-as sfatui sa fii mai putin excesiv, mai tolerant. In rest, esti Bravo! Curaj pentru toate!!!

 11. Mirabelo, Dorinel nu e deloc un novice nevinovat, putea să pledeze pentru dreptul meu de vot şi a altor sute de mii de chişinăuieni sau orăşeni cu acte la ţară, la părinţi atunci cînd era printre liderii Coaliţiei 2003, apoi 2005, cînd ong-urile au tocat milioane ca să nu facă nimic, decît acceptare tacită şi complice a abuzurilor guvernării. L-am criticat şi atunci (mai ales cînd tăcea ca mutu’ la neregulile pe care le vedea chiar în organizaţia lui), îl critic acum, cînd e politician şi ales al poporului, o să-l critic şi atunci cînd o să-i fiu subaltern, coleg sau şef. N-am nici un fel cde prejudecăţi în privinţa tinerilor promiţători care ne fac să îmbătrînim dezamăgiţi în aşteptarea schimbărilor de care nu sunt capabili.
  Nu mă pune să-mi înmoi tonul, că tocmai asta mă deranjează la ai noştri, deschiderea prea mare pentru compromis, pentru iertare creştinească iresponsabilă, frica de a ieşi în faţă, de a se face auziţi cu voce distinctă. Probabil pe acest fundal lălîu îţi par strident, prea exigent, că de-ar fi mai mulţi cetăţeni activi, critici, io aş face parte din masele largi…

 12. Olegule, tu poti „sa-ti înmoi tonul”, cum spui tu, nu-i nici-o problema!!! N-are de ce se te deranjeze la ai nostri „deschiderea pentru compromis”, pentru ca eu nu am deloc impresia ca sîntem mai iertatori din crestinism iresponsabil decît alte popoare. Nu mi-am ascuns deloc ideile (si nu sînt singura), mereu am manifestat deschis la noi si în alte contexte (unde am fost stagiara: NATO, APCE, CEDO, UE).

  Nici eu nu ma tem sa spun adevaruri si-o sa continui sa critic si eu ca si tine!!! Da, am iesit în fata si am zis ce-aveam de zis si asta voi face mereu!!! Dar problma e alta! Mie mi se pare ca tu joci si te amuzezi cu latura ta de subversiv si revoltat pe tot ce vezi în jurul tau!!!

  REPET, desigur ca si pe mine ma doare destinul acestei tari, si crede-ma, mereu am facut tot ce am putut sa întind mîna cuiva ca sa-l ajut, dar nu pot sa te înteleg cînd vorbesti atîtea de Dorin Chirtoaca!!! Zi-mi sincer, daca ai fi putut vota la alegeri, pe cine l-ai fi ales???? Pe Iordan???? Sau poate pentru tine Iordan sau CHirtoaca se afla pe aceeasi balanta?? Nimeni nu-i perfect. Si chiar daca Chirtoaca nu-ti convine, alege cel putin „raul mai mic”. Pe Chirtoaca nu-l compari cu Voronin sau Iordan, orice n-ai spune tu!!!!

  Nu putem întotdeauna sa intram în logica „am criticat mereu, critic si voi critica”, daca e sa consideram ca TOATE lucrurile, TOTI oamenii si absolutamente TOTUL pe lumea asta e subiect de critica!!!

  Daca îl critici pe Chirtoaca asa cum l-ai fi criticat pe un alt candidat, atunci precizeaza lucrurile!!! Zi mai debraba ca asta e meseria mea: sa încerc sa descoper lumii Adevarul!!! Si-aunci lucrurile iau alta dimensiune!!!

  Numai bine!

 13. Orice, chiar şi eu sunt subiect de critică. L-aş fi ales, poate, pe Dorinel, şi acum, sigur, aş fi regretat 😀

 14. BUNA ZIUA MA NUMESC FLORIN SI A VENIT INUNDTILE PESTE NOI SI AS VRE AJOTOR DACA PUTETI SA NE AJUTATI CU MOTOPOMPE CA SA NE TRAGETI SI NOUA APA DIN CURTE VA MULTUMIM PENTRU INTELEGERE

 15. TOT EU SUNT CU ININDATIA DIN CURTE EU SUNT DIN ROMANESTI SPRE BUCURESTI STAU LA NR 28 CACA SE POATE SA VENITI SA TRAGETI APA DIN CURTE NR DE TELEFON ESTE 0749086261 VA MULTUMIM.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: