Sărăcie disperată sau populism şmecher?

19.07.2008 Imagine de Oleg BregaAm întîlnit-o azi în faţa primăriei Chişinău pe Valentina Cuşnir, deputat ales pe lista PPCD, acum declarat neafiliat. A acceptat să semneze o petiţie în campania iniţiată de Amnesty Moldova pentru ratificarea unui acord internaţional, şi, întrebată de ce umblă cu punga cu tricoloare, a mărturisit că merge cu ele în capitala Italiei să le dea la basarabeni şi alţi români, ca amintire de acasă.
Zice că nu se teme că va fi iar chestionată în legislativ de comunişti (şi de fisk, alte structuri ale statului) de ce nu declară veniturile din fiecare vară (cînd merge în loc de vacanţă în Occident la munci, ca să-şi completeze bugetul familiei cu un ban în plus), că merge pe banii ei, nu pe bani publici.
Nu ştiu ce părere aveţi voi despre asta, eu cred că e reprezentativ pentru acest stat – aleşii poporului să meargă afară pentru a argăţi la bogaţii Europei (sau ai Orientului), în loc să se ocupe de rezolvarea problemelor similare ale întregii populaţii.
Dar poate că şi asta e o acţiune de înduioşare a electoratului, cum făcea Iurie Roşca, atunci cînd mergea cu microbuzul, refuzînd maşina de la parlament. Sau cum i-am văzut recent pe deputaţii Bujor, de la AMN, mergînd cu microbuzul, pe Sidorov, de la PCRM, mergînd azi prin centru cu troleibuzul.

Video

Anunțuri

3 răspunsuri

  1. Da’ chiar munceste acolo? Ca eu cind am citit prima oara faza asta m-am indoit profund.

  2. Nu bag mîna în foc, dar tind să o cred pe cuvînt, e poate singurul deputat care n-ar minţi. Totuşi, cum lumea e mică şi Roma alături, putem verifica :p
    Pînă la urmă, e foarte curajos gestul de a mărturisi, nu credeţi?

  3. Pai… e atit de curajos incit pare prostie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: