Lacul de acumulare de la Stînca-Costeşti a crescut la cote istorice

Între localităţile Costeşti (raionul Rîşcani) şi Stînca (judeţul Botoşani) e construit încă din vremurile prieteniei socialiste un baraj pe rîul Prut. Lacul de acumulare se spune că e dintre cele mai mari din România şi RM. Acum, cu ploile abundente din Ucraina şi România rîul Prut s-a umflat şi apa din lac a urcat la cote pe care nu le-a atîns niciodată. Apele au înghiţit plantaţii, imaşuri, drumuri, curţi şi case.
Dar toată lumea speră că barajul va rezista şi asta să fie singura problemă, deoarece o eventuală deversare necontrolată a apei ar produce mai mari pagube şi poate chiar victime.

Din acest motiv cîteva dintre satele d-in preajma barajului, dar aflate mai jos de lacul de acumulare au fost evacuate, atît din România cît şi din RM. Oamenii stau acum pe dealuri, în tabere improvizate, păziţi de poliţie şi de armată, nu prea ştiu ce se întîmplă şi ce au de făcut, dar se bucură că sunt hrăniţi hratis şi că au fost scoşi din calea stihiei.

Reclame

3 răspunsuri

  1. Stiu ca tare mult peste este in acel lac.

  2. aceasta a fost de o mirare la noi in Costesti pentru unii a fost shi o tragedie iar pentru altii nimik avem un mare norok ca traim decuma pe deal dar niciodata no sa uitat satul de bashtina de devale era un satuk foarte super

  3. socolenco era mult peste deacuma nu ma e

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: