Procurorii se mai prezintă cu patronimicul!?

Imaginea asta e de la Procuratura Buiucani din Chişinău. Nu cred că pe cei de după uşă îi cheamă cu două nume, (din astea găseşti abia la tinerii de după ’89, şi preponderent la fete) mai degrabă ei au dat şi numele taţilor, cum se obişnuieşte la ruşi şi au învăţat de la sovietici. Presupun că sunt nişte nostalgici după acele vremi şi au insistat să fie scrişi aşa, pentru că la ceilalţi găseşti numele şi prenumele doar (sau chiar invers).
Cum să-i facem oare să se ruşineze, că degrabă s-ar putea să nu vină un şef peste ei, care să impună uniformizarea inscripţiilor şi legalizarea lor.

Reclame

7 răspunsuri

 1. odata ce Patronimicul sta si in buletin de ce nu l-ar agata pe tabele?

 2. În buletin, pe verso, scrie şi în rusă numele posesorului (dacă a avut fericirea să obţină BI moldovenesc), hai deci să punem şi CNP-ul, că e şi ăla pe docoment!
  La fată e mai clar (dacă nu apare chiar întrebarea de ce sex e procurorul Popa), dar Boblov ăla – cum îl cheamă Vladislav sau veaceslav, şi de ce crezi asta? De ce m-ar interesa pe mine numele lu’ taică-su, că doar nu lucrează tot la Procuratură sau alte organe?

 3. In toate institutiile de stat se prezinta si se adreseaza cu nume-patronimic. In Parlament am auzit cum toti functionarii il alinta pe Iurii Ivanovici, de exemplu 🙂 Si el nu avea nimic impotriva.

 4. Cazul lui Roşca e unul special, chiar şi pretinii lui bolşevici îl numesc astfel peiorativ, însă prin alte părţi oamenii la modul serios se vici-esc într-o veselie 😀
  Chiar ieri am auzit pe cineva întrebînd la telefon numele şi prenumele comisarului de poliţie Centru (Chişinău), şi i s-a răspuns cu nume-patronimic!

 5. ei nu este asta o discriminare pe fata ??? de ce nu scriu matronimicul ??? 🙂

 6. Era la modul serios si nu numai lui Rosca ii ziceau asa. Dar cazul lui m-a mirat, ca pe atunci inca parea cuminte 🙂

 7. Cuminte, atunci? Acum e şi mai cumincior, poate unii l-au găsit mai nou trădător, neobrăzat, descreierat 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: