Un rasist începător – Oleg Cernei

Oleg Cernei, Eduard Muşuc, Ion Gabură şi altul
Consăteanul şi colegul meu de clasă Oleg Cernei iar a dat în gropi: pe 8.08.08, cînd la Beijing începeau jocurile olimpice întinate de încălcările flagrante ale drepturilor omului, cînd în Osetia de Sud reizbucnea războiul între georgieni şi ruşi, cînd în RM peste 400 de cupluri se căsătoreau la hurtă, iar în Chişinău cam 59 dintre aceştia primeau certificate maritale chiar de la madam premier, spre seară, în holul sălii rotunde a Primăriei Chişinău, la şedinţa extraordinară a unei comisii de specialitate noi, formate prin comasarea altora două mai vechi, s-a pus pe comentat în faţa camerelor video şi cu vădită ironie culoarea pielii a doi dintre colegii lui.
Cei doi, creştin-democratul Ion Gabură şi social-democratul Eduard Muşuc au pus de-o coaliţie cu comuniştii şi l-au detronat pe amenistul Oleg Cernei dintr-o funcţie în care coordona activitatea altor doi membri liberali ai celei mai puţin numeroase comisii, cea pentru GOSPODĂRIE COMUNALĂ ŞI ECOLOGIE.
Atunci Oleg s-a gîndit măcar să facă show pentru televiziunile invitate de serviciul de presă al instituţiei. Dar a ieşit un spectacol de prost gust, la limita legalităţii şi categoric imoral. În loc să mai facă un efort, să găsească hibe de legalitae în modul cum au fost comasate comisiile, cum s-a convocat şedinţa în vacanţă, la sfîrşitul săptămînii de lucru, la felul cum se respectă procedurile, el comenta în mod repetat şi insistent culoarea obrajilor şi a urechilor lui Muşuc, preşedinte al Consiliului Municipal, apoi a nou alesului preşedinte de comise lărgită, Gabură. De parcă bujorii în obrăjori, paloarea lor sau formele rotunde ale fălcilor ar fi un indiciu legal sau fiziologic al minciunilor, al trişării.
L-am compătimit pe Oleg Cernei cînd, în campania alectorală, a fost întrebat de ce e atît de gras, i-am iertat răspunsul nesimţit că unii se îngraşă de multă mîncare sau din nimic facere, iar alţii de foame, lăsînd să se înţeleagă că el ar fi din categoria a doua. Dar cînd a trecut el însuşi la remarci idioate n-am ai răbdat şi l-am plesnit, iată, peste boalfe.

http://www.jurnaltv.md/index.php?article=644

http://www.protv.md/filme/scandal-la-primarie-1.html?id_file=27754

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: