Ala Meleca m-a dat afară din „casa lor” pentru că nu i-am salutat subalternii

De fapt s-au ofuscat subalternele ei că nu le bag deloc în seamă: cum intru eu în „casa lor” şi nu zic bună ziua?!
Am mers azi, după conferinţa de presă a ministerului de interne, la care am asistat ca jurnalist, la biroul de permise MAI să obţin o copie de pe imaginile operative. despre care ne-a vorbit şefa Centrului de presă al MAI, Ala Meleca. Acolo mi s-a spus la telefon că trebuie să revin peste jumătate de oră, ca să se decidă dacă îmi dau sau nu imaginile.
În jumătate de oră tocmai era în toi pauza de prînz şi toate intrările erau blocate.
Am sunat din redacţie şi mi-au spus că pot să vin cu un stick. La poartă am sunat şi mi s-a spus să aştept 5 minute. După 10 minute a apărut un tînăr, care m-a întrebat dacă sunt de la Jurnal TV. Am confirmat şi am mers după el, pentru că aşa mi-a d-at de înţeles, că trebuie să mă conducă.
Am ajuns într-o aripă a ministerului, unde, într-o sală mare, cu multă lume, trona Ala Meleca la o masă şi ciorovăia cu subalternii, mai ales cu subalternele.
Am mers în urma ghidului într-o încăpere în spate, dar Meleca m-a agăţat cu întrebarea: „aţi venit după limbă? I-am confirmat ezitant că da, şi m-a întrebat: „după care?”
La conferinţa de presă un oficial MAI a zis că refuză să dea interviuri în rusă, io am insistat şi Ala meleca a zis că el numai moldoveneşte vorbeşte, pentru că aşa îşi formulează gîndurile. Eu am vrut să precizez, dacă el şi-a formulat gîndurile în moldovenească, iar el a zis ironic: „în franceză”. Dar pînă la urmă a afirmat hotărît că a vorbit moldoveneşte, aşa cum scrie în Constituţie, a precizat purtătoarea de cuvînt.
În biroul ei însă nu s-a mai mulţumit cu acea glumă nesărată, a venit să-mi dea lecţii de comportament la MAI. Tocmai specialistul lor tehnic a glumit şi el pe seama dispozitivului meu care, dacă nu avea viruşi pînmă la ei, va fi virusat de acum încolo. Apoi a venit o fată în verde şi a întrebat ce să-mi dea şi ce nu. Şefa s-a înfăţişat şi a început să mă admonesteze. Eu n-am răbdat tonul şi am parat cum am putut, conştient fiind că sunt pe teritoriul lor şi oricînd pot să inventeze cîte ceva ca să mă scoată de acolo în cătuşe sau peste cîteva zile. Ele s-au înfierbîntat şi au început să sune în redacţie. ca să nu le aud plîngerile şi ameninţările m-au expediat iar la intrare unde a trebuit să mai aştept jumătate de oră.
Într-un final a venit fata în verde şi mi-a adus memoria portabilă împrumutată de la o colegă, mi-a urat o zi bună şi am mulţumit descumpănit.
Oooof, am scăpat!

Reclame

3 răspunsuri

  1. ma intreb: oare cat ai sa mai rezisti ????

  2. Oleg oare nu stii tu ca in Codul Bunelor Mnaiere scrie: ca persoana ce a intrat intr-o incapere unde se afla alte cateva persoane, se saluta, e asha de greu pt matalutsa?
    Iar nenea cu limba lui moldoveneasca si alti alde el imi zgaraie timpanul stang. Doar mila ne ramane pt ei.

  3. Bravo Oleg , esti barbat pentru ca ei nu sunt demni de a fi salutati asta e doar o formalitate , insa domnii si doamnele de la mai sint deprinsi sa se poarte cu cetatenii republicii moldova ca cu un gunoi de calitate inferioara am in vedere la cel mai josnic rang insa au uitat ca si ei sunt cetateni doar ca au putin mai multa putere dar asta e erezitabil , totul se schimba si progtresul nu poate fi oprit sa ramina ei la stabilitate cum si-o doresc…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: