Partid liberal cu doctrină populară?!

L-am auzit ieri pe Vlad Filat, la conferinţa unde a lansat prin semnătură proiectul de lege despre ajutoarele la încălzire pentru cei defavorizaţi de soartă, pe care îl va propune ca deputat spre votare urgentă în regislativ, că partidul lui e liberal democrat, dar doctrina lor nu e liberală, cum greşit şi linguşitor a zis o jurnalistă rusofonă, ci populară.

Eu aş fi spus populistă, după felul în care promovează acel, proiect elaborat de specialiştii PLDM, dar care va întruni numai votul singurului deputat – Filat, ceilalţi, mai ales comuniştii şi sateliţii lor nedorind să voteze ceva propus de principalul concurent electoral şi fără coordonare cu el. Dacă vroia să fie votat cu adevăratelea, ar fi atras la elaborare şi pe un comunist, şi pe cineva din opoziţia constructivă, dacă i-ar fi păsat de populaţie, după cum pretinde. dar lui mai mult îi pasă de popularitatea lui şi a partidului. pentru asta e gata să facă orice şi să sacrifice oricît. Deocamdată văd că violează senin inocenţa şi neutralitatea îndoielnică a presei necomuniste. Aceştia (de exemplu fostul director la radio şi tv Moldova, apoi tot el directorul Euro Tv – Arcadie Gherasim chiar în dimineaţa asta îi cînta osanale LIDERULUI cu grija pentru ţărani, şi nu e vorba de iniţiatorul mişcării ţărăneşti – Gheorghe Urschi, ci de organizatorul protestului de duminică – Filat) sunt deja pregătiţi să ia locul mediilor comuniste (publice şi private) în manipularea publicului şi propagarea adevărului verde.

Vinovaţi sunt deopotrivă cei care iau bani ca să latre cum vrea stăpînul, dar şi cel care îi dresează cu metode nedemne pentru un opozant al bolşevicilor şi fundamentaliştilor ortodocşi.

L-am văzut ieri înţolit şi strălucitor (la ghete) ca un mort. Parcă era scos din cutie, de pe raft.

Dar prostimea, se ştie, vine buluc şi la înmormîntări, şi la vitrina unde e marfă nouă, măcar să vadă cine şi ce cumpără, cui i se mai dau pomeni…

Vezi coada recentă la moaşte

Reclame

3 răspunsuri

  1. Ce m-a enervat mai mult la programul lui populist, sunt compensaţiile pentru agent termic în perioada de iarnă acordate categoriilor social-vulnerabile. Dar, practic, toată populaţia RM este în această situaţie. Adică eu va trebui să plătesc pentru toţi sărăntocii, de parcă aş fi mai bogat. De ce nu i-a inclus printre cetăţenii vulnerabili şi pe şomeri?
    Fuilat e un populist ieftin, care ia o înfăţişare miloagă când face promisiuni, şi nu se deosebeşte cu nimic, de altfel, de Chirtoacă sau alte genii tinere din RM…

  2. Este o abordare mediocra a lui Brega.

  3. nu am inteles sensul acestui text. nu pot zice articol.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: