Lui Tomac i-ar fi fost de folos voturile noastre

Nu pretind că toate cele 43 de voturi anulate sau albe care s-au constatat în circumscripţia 43 s-ar datora îndemnului Hyde Park de a merge la vot ca la miting şi de-a da cu ştampila în to(n)ţi, dar cum unuia dintre catindaţi, celui mai popular i-au lipsit 46 de voturi, această aproape coincidenţă mă face fericit că le-am dat poate de gîndit celor ca Tomac, că nu e de-ajuns să fii susţinut de Băse şi Chirtoacă, şi nici să investeşti o grămadă de bănet în promovare, mai trebuie să şi demonstrezi din timp că-ţi pasă, că te implici şi-ţi dai silinţa să schimbi lucrurile, care acum nu stau deloc bine. Eugen avea (şi poate mai are) o poziţie din care putea influenţa atitudinea reprezentanţilor statului român pentru românii basarabeni şi din diaspora, ca acum să fie mai mică rata absenteismului şi ca voturile celor supăraţi să le revină, eventual, lor.

Reclame

Un răspuns

  1. „Eugen avea (şi poate mai are) o poziţie din care putea influenţa atitudinea reprezentanţilor statului român pentru românii basarabeni şi din diaspora, ca acum să fie mai mică rata absenteismului..”

    Oleg, eu cred ca absenteism in aceste alegeri nu a fost doar in RM, dar si in Romania. Iata eu nu stiu care a fost rata de participare in alegerile precedente in Romania, insa acum mi s-a parut cam redusa participarea la vot fiind de 36-44%, in zonele rurale fiind mai mica. La noi insa se observa totusi efect invers, pentru ca de obicei in capitala prezenta este cea mai mica pe republica.

    Ce tine de Tomac, cred ca pentru a putea influenta trebuie acceptul si din partea autoritatilor noastre de la Chisinau. Altfel este perceput ca imixtiune in treburile altui stat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: