Valeriu Jereghi – un спекулянт ordinar

Posterul filmuluiAm privit recent filmul lui cu nume italian, dar cu generic rusesc şi m-am gîndit că ar fi bine să scriu despre asta, mai ales că am auzit ce disperat era să nu ajung în sală cînd a făcut lansarea publică a kinoului. Şi cînd am mai văzut comunicat că producţia va mai fi rulată la săracul cinematograf Odeon încă un week-end, pentru că aşa au cerut spectatorii, am zis să mă pronunţ neapărat, măcar pentru a deschide un subiect nou de discuţii.
Omul ne anunţa înaintea proiecţiei că filmul e despre dragostea de mamă a unui copil. N-a trişat prea tare, Arrivederci e uşor cam despre altceva, dar – oricum – nu mai mult.
În schimb vrea să ne păcălească şi se vede că reuşeşte în film: l-a făcut alb-negru ca să ascundă probabil nişte gafe ale cameramanului sau să ne dea măcar impresia că privim un film serios. Actoraşul şi cei maturi joacă binişor, cu excepţia învăţătoarei şi a altor cîţiva figuranţi, muzica şi montajul sunt acceptabile, nu sar în ochi. Dar fabula, aproape lipsă, liniară e spusă total dezlînat.
Regizorul camuflează aceste lacune evidente doar pentru spectatorul avizat cu artificii mărute, ieftine, mizînd probabil pe ignoranţa celor de afară, care vor privi ficţiunea neinformat.
Chiar tov. Jereghi a recunoscut că cei din Occident s-au lăsat păcăliţi şi s-au arătat dispuşi să-l ajute pe bietul copil, crezînd că e vorba despre un caz real, concret, reţinut de un cineast documentarist. Şi cum să nu ţi se trezească mila cînd vezu cum bietul copil spală rufe cu săpun, apoi face pîine într-o covată de lemn, probabil singura găsită întreagă în ţinutul Orhei, inundat, ca toată lumea, de plastic şi detergenţi-praf?!

Anunțuri

40 răspunsuri

 1. am vazut „capodopera”
  invatatoarea falsa falsa falsa.. mai era pe acolo o bunicuta cu moara, tipu cu sotia in Italia …iarasi slabi
  apoi secvențele cu furatul laptelui, reîntoarcerea cadoului din Italia deloc gandite
  oare pe IMDB e inregistrat filmul? :)))

 2. Nu am avut ocazia să privesc filmul în întregime, dar cînd căutam pe youtube vre-un treiler pentru al pune pe blog , majoritatea erau pe limba rusă , cu mare greu am găsit unul în română , ce naiba ?

 3. „Marianne Mikko, copreşedintele Delegaţiei Parlamentului European în Comisia de Cooperare Parlamentară UE-Republica Moldova, iniţiatoarea proiecţiei, s-a declarat foarte impresionată şi a exprimat speranţa că pelicula va fi vizionată şi de cei împuterniciţi de a lua măsuri pentru a preveni abandonul copiilor în Moldova şi alte ţări ce se confruntă cu emigrarea masivă a populaţiei. ”Noi, parlamentarii europeni, toţi reprezentanţi ai diferitor state membre ale UE am rămas şocaţi de acest fenomen”, scrie Marianne Mikko pe blogul său personal. ”Scopul regizorului Valeriu Jereghi este de arăta acest film în ţările cu concentraţia maximă a migranţilor moldoveni”.

  un film de nota 10
  de eugen (11 februarie)
  si va spun de ce … pentru ca este despre noi, tara noastra si problemele noastre. va e rusine de RM???? atunci cautati o alta tara daca nu stiti sa luptati pentru cea pe care o aveti, pentru binele ei. mergeti intr-acolo unde nu sunt probleme … sunt sigur insa ca nu veti gasi asa loc pe pamant, doar daca sub el. regizorul atrage atentie la ceea ce poate fi evitat. Tot respectul meu domnule Jereghi pentru curaj!!
  foarte bun film

  de Irina (15 februarie)
  Un mare multumesc autorilor pentru idee si pentru realizarea ei. Bravo!

  denismisac
  bravo maestre,jos palaria.

 4. Care Brega? Acel спекулянт impotent care nu stie sa faca nimic si fiind o nimica toata numai boraste peste tot?
  uite,boule:

  Scris de cadabana
  L-am vazut, e foarte trist …
  merg azi sa-l mai vad odata
  1. Este un film artistic, foarte frumos. Este alb-negru, si aproape fara actiune si intriga, fara actori profesionisti, si anume de aceea provoaca emotii. La premiera pentru jurnalisti, unii plangeau. Recomand filmul tuturor.
  2. larisa
  Pelicula moldovenească “Arrivederci” a mişcat pînă la lacrimi şi supremă apreciere publicul Teleforumului XI Eurasia

  Liuba Lupaşco
  Subiectul peliculei este unul pe cît de actual, pe atît de dramatic pentru Moldova: micuţi abandonaţi de mama, plecată la muncă în Italia.
  Este o naraţiune cutremurătoare despre faptul, cum se naşte omul adevărat, bărbatul, eroul timpurilor sale. Băieţelul – elev în clasa întîi se obişnuieşte cu viaţa matură, necazurile, bucuriile ei, cu munca, care îl ajută să supravieţuiască şi să-şi educe sora mai mică. Filmul este metaforic, poetic şi lasă în urma sa nu doar tristeţe, dar şi optimism.
  …Am avut ocazia sa vizionez acest film in premiera si pot sa va asigur ca filmul este unic prin felul in care este montat si, mai ales, prin amprenta care o lasa asupra spectatorului.
  Acei copii, care sunt lipsiti de copilarie, de o mangaiere si un cuvant dulce a mamei si care sunt lasati sa infrunte viata cu propriile puteri sunt,poate, vecinii, verisorii, nepotii nostri.. Acei copii sufera in singuratate,iar Valeriu Jereghi le-a facut auzit plansetul.
  Am iesit din sala cinematografului cu o greutate pe suflet, profund impresionata de chipul eroului principal care emana tristete, dor, singuratate..
  Filmul merita vazut!

  2 Postat de: cristela
  V vreau si eu sal privesc

  3 Postat de: Alina
  Lumeeee, de unde iau filmul, help me please!!!!

  7 Postat de: Nina Rosca,
  am fost la prezentarea filmului, am ramas foarte incintata ceia ce mi-am imaginat aceia am vazut, intradevar realitatea, imi pare rau ca nu vad italienii si nu ne inteleg limba, sa inteleaga ce lasa o mama in urma chind pleaca la robie, sa vada si ei TALIENII atunci poate femeia noastra va fi mai aprecizata acolo….. regret ca filmul nu e tradus in italiana,….. chind va fi ooooooaaaaare?????

 5. oleg, cauti un nume top, te lipesti de el cu toata mizeria sufletelului tau nauc si…uite ca te faci si tu vedeta! Mai pui si o fotografie… Nu te costa nimic. ca la moldoveni. Cine esti tu de fapt? vorbeste lumea ca ai inclinatii dubioase…
  nici eu nu stiam de jereghi,ca aici alti „cneasti” erau ‘staruri”. Dar dupa Arrivederci uite ce
  am gasit: http://www.primplanstudio.org – vezi si tu ca sa nu fii atit de caraghios,baetel ne satisfacut

 6. mai brega,mai, am mai citit cum te revoltai ca jereghi nu ti-a dat voe sa intri in restaurantu pe care l-a inchiriat. Ai vrut si tu sa maninci si sa bei pe sama lui, el ti-a cerut invitatia, tu nu o avei ca nu ai fost invitat si te-ai pronuntat pe toate siturile ca de azi inainte totdeauna o sa-l faci in doua cu otet. Iar te pui pe linga el cu porcarii deatale. In locul lui Jereghi ti-as fute o palma. Cred ca o s-o faca si o sa aiba dreptate. Gasca ta care este numai o besina ca tine uite cum scrietivoi despe un film pe care cu toata sala cu lacrimi in ochi l-am aplaudat:
  1roman (adica №unu):
  «este un experiment de profesionalism mioritic… pauze fixate pe niste panoramе…
  simboluri disperate…
  realizarea e suburbana…
  camere fixate pe paparante care sa ma puie pe ganduri….»
  Altu ca tine– dymaryus:
  «cu antecedentele gloatei privind activismul social-politic… promovati non-cultura… ai vazut filme de-alu’ Jereghi? Are 35 de ani omu in domeniu! Ai auzit tu ceva de el..?»

  Mai baeti, voi nu sinteti intreji. De fapt mai brega tu din ce te hranesti? Pot sa spun si eu, ca stiu, dar nu sint lepra ca tine

 7. Da, pe timpuri unu Siman, director la moldovafilm scria :”De ce a venit Jerghi pe capul nostru sa ne tulbure apele?” Jereghi a scris in ziar pererea lui personala despre filmele realizate la studioul nostru pe banii nostri, ca erau o mare porcarie. astazi acest Siman este dat afara de la studiou si de el se ocupa foarte serios procuratura – 100%, ca a furat mul, chiar si averea eau arestato. Dar ce se mai imfla in pene! Bun baeti sinteti! Faceti ceva sa va cunoasca si pe voi macar la Poata veche! Ca de mancac cacat au mai fost deaistea si neau adus tara de ripa.

 8. Comentariile 3,4,5,6 şi 7 sunt scrise de aceeaşi mînă de la acelaşi computer (IP), chiar dacă semnează diferit personajul şi, uneori, schimbă adresa emai diolog la mail.ru. Nici nu mă obosesc să le comentez, am comentat filmul şi mi-ajunge!

  • Te-ai comentat pe tine obositule, nu ai niciun drept sa judeci o opera de arta, eu ti-am zis: pune mina si fa un film de fictiune si vom vedea cine e mai maestru, daca iti pare ca esti mare smecher apoi eu iti spun, conform constitutiei, ca nu valorezi nici cit balega unei vite, care spre deosebire de tine aduce folos societatii, dar tu esti un parazit. Stii unde ajung parazitii?

 9. M-a sunat chiar acum unul care s-a prezentat jereghi şi m-a ameninţat, apoi, pentru că am refuzat să „uit numele lui” m-a înjurat urît.
  Am şi numărul lui de telefon şi înregistrarea parţială a discuţiei, care cade sub incidenţa codului penal 😉

  • Vezi sa nu cazi tu sub incidenta codului penal pentru politica de defaimare si santaj moral.

 10. esti KGB

 11. jereghi, sa-ti fie rusine, multi tac si iti tolereaza „shadevrele”iar brega e printre putinii care ti-au spus adevarul: regele e gol! filmele dumitale sunt proaste ca noaptea, nu sari in capul omului esti ridicol cand iti aperi opera cu parul, oricat te-ai screme tot porcarii ai sa faci chiar de reusesti sa convingi lume si le iai banii, pana la urma se aleg cu un rahat cu perje (intrebai pe tihman sa va spuna el mai multe)….si inca mai esti ridicol cand treci cu masina pe care-i scris ca in perioada komunista , sa mori de ras nu alta, „kinosiomocinaia”…hahahaaaaa

  • Invidiosule, ce stii tu despre arta? si cum arata ea? Tie nu ti-e scirba cind te scoli dimineata si te uita in oglinda la fata ta de rahat, ca ai trait o viata si nu ai facut nimic? Mai baieti, adunativa toti si convingeti voi pe cineva sa va finanteze si creati voi un filmulet de care sa se mindreasca neamul vostru, si dupa asta comentati si operele cuiva. Pina atunci nu va obositi miinile sa scrieti porkarii, poate le folositi in alta parte, in plus si placere vei capata, asta daca nu cumva sinteti impotenti.

 12. Abia astept banda sonoră se aud cum se comportă notorităţile pretinse cu colegii săi de breasla mai tineri, poate nu mai puţin talentaţi, mai autocritici, mai ageri cu viziuni şi concepţii noi.
  Însă, în condiţii extrem de vitrige, inechitabile, în lipsa oricăror politici clare, concursurilor de proiecte durabile şi transparente din partea Ministrerului culturii, din lipsa altor surse de finanţare – sunt cumva marginalizaţi, ţinuţi la distanţă.

  Evident, filmul regizorului V. Jereghi are un mesaj profund moral, social… totuşi, poate trezi unele întrebări. Dar s-o spuna cei care cunosc mai bine aceasta bucătăria.
  Personal, nu mă lasă o senzaţie că, “marele” proiect “jereghi” are ceva asemanator cu un alt mare “superproiect” cu tentă vadit electorală (şi nu numai) – “Caravela a (in)culturii” (realizator L. Burghila).

  În cazul doi, este vorba de banii publici cu implicarea nemijlocită a conducerii de vârf al R. Moldova (guvern cu patru ministerele sale, preşedinţia, partidul). Cu alte cuvinte, s-au folosit din plin resurse şi influienţa administrativă.

  Cunoaşte cineva:

  – unde şi când a avut loc concursul propriu zis, în ce condiţii, care-i bugetul, sursa? Un raport, ceva.
  – cât a costat în realitate acest proiect?
  – cât de mult a subţiat/îngrăşat bugete administraţiilor locale, a oamenilor de afaceri din teritoriu?
  – cât de benefic este impactul asupra stării generale a culturii din R. Moldova (raione, sate) ?
  – cu ce s-au cules căminele culturale, colective, talente/vedete locale?
  – cine a cules foloase (s-au livrat banii publici pe conturi agenţiilor private, au picat în buzunare private, s-au editat reviste private, etc) ?
  – unde pot gasi o evaluare însoţită cu diverse opinii a specialiştilor în domeniu, colegilor de breaslă, a populaţiei din teritorii beneficiare, administraţiilor locale, conducătorilor de cămine culturale?

  Cred, ar fi util chiar să deschidem paranteze, sa lansăm aici o discuţie mai largă cu participarea celor mai vizaţi, mai versaţi în acest domeniu – cum de facto, stăm la capitol – CULTURA?

 13. Am ascultat banda sonoră care conţine convorbirea telefonica…

  Ce să zic? Un comportament necivilizat, badaran, ofensator, amenintător chiar.
  Ăsta-i om de cultură?
  Din câte cunosc, critica este necesară în orişice gen de creaţie. Ea ajută să fie cunoscută starea reală al lucrulilor, se culege grâul de neghină şi în mod firesc, ajută pe autor să fie mai autocritic, să se debarasească de “boala stelelor”, se atingă performanţe.

  Sau perceperea mea este una greşită?

 14. Nu inteleg care e problema regizorului si celor care le place filmul???

  O. Brega a privit filmul si l-a comentat asa cum a considerat de cuviinta. E dreptul lui s-o faca!!!

  Daca regizorul este atit de sigur ca filmul e bun, atunci de ce se deranjeaza??? Dimpotriva, ar trebui sa-i multumeasca lui Brega pentru luare in seama si pentru o publicitate.

 15. Iar faptul de a face niste comentarii asupra unor evenimente culturale (filme) chiar e laudabil. Bravo, Oleg!

  Ignora derbedeii inculti si aroganti, si fa mai multe comentarii de aceasta natura

 16. Bai, Brega, tu esti un pic bolnav la cap! Stii sub care cod cade aceasta invinuire? Sub codul bunelor maniere ale unui om educat. Ti se cam duce mintea…. Mai taci un pic si mai pastreaza-ti opiniile pentru sine. Esti un fel de dictator al unei minti bolnave…. Mai odihneste-te un pic… mai lasa-i pe altii sa se odihneasca de tine.

 17. brega nu te opri!!!

 18. mariapetre.eu/doc/28-01-2009.doc
  http://www.infoportal.ro/articol~din-actualitate~info-817110~interventie-a-doamnei-maria-p... – 127k
  http://www.mariannemikko.ee/blog/ – 46k
  ambasada.it/index.php?showtopic=7041&view=getlastpost
  http://www.info-prim.md/?x=24&y=21112 – 30k
  connexionsmoldavie.wordpress.com/2009/02/06/filmul-arrivederci-la-paris/ – 25k
  aemf-md.blogspot.com/2009_01_01_archive.html – 126k –
  consumer.info.md/index.php?itemid=1500&catid=3 – 20k –
  http://www.wikio.it/article/89516958 – 28k –
  http://www.fainotizia.it/2009/02/03/film-arrivederci-regia-di-valeriu-jereghi – 21k –
  http://www.flux.md/editii/20097/articole/5561/ – 32k
  http://www.j-live.md/search?tg=Jereghi&tp=vd – 8k
  http://www.dw-world.de/dw/article/0,,3995434,00.html – 32k –
  http://www.europalibera.org/rubrics/ro/archives/2008/11.ASP – 44k
  http://www.osservatoriobalcani.org/article/articleview/10704/1/358/ – 31k

 19. jereghi, stie lumea cat de bagacios esti, nu ne ametesti tu cu apa de ploaie…lasa linkurile pe care tot tu le-ai impus sa te laude iar premiul de la moscova nu te avantajeaza deeeeeloc, ba din contra vine sa ne vorbeasca despre cat de kkt esti ,te asemeni cu mihalkov care e un securist in cinematografia rusa…iti spunem noi: esti o lichea

 20. Chiar sustinut de „superregizorul” Vasilache, un nimenea ca Siman, un bou ca Todercan, Brega, esti ridicol si ai ramas la nivelul la care te aflai dormind pe trotuarele din jurul AnteneiC, dupa ce ai fost dat afara pt neprofesionalism. Prea multe ti le asumi, baiete, nefacand NIMIC in nici un domeniu, inclusiv acela de a modera o emisiune debila care a debilizat mai multa lume bolnava mintal ca si tine. Fiind un exponent al moldovenismului avansat, nu-ti poti calca pe ranza dupa ce nu ai fost admis la un banchet si te razbuni. Marunt, prosteste, limitat. Tu stii macar ca NU AI AVUT DREPTUL sa inregistrezi fara voia celui cu care discuti la telefon si ca pt asemenea isprava esti chiar tu pasibil de pedeapsa penala? Intr-adevar, Codul deontologic al jurnalistilor iti este strain, fiindca nu esti jurnaluist, esti un NIMENEA rautacios si invidios ca si cei care au scris aici si care s-ai identificat ca vasilache, pe care Jereghi l-a hranitr ani de zile, i-a dat jobul la filmul lui Tihman, platit fiind cu sute de dolari, si care l-a tradat miseleste din cauza ca Jereghi nu i-a acceptat sotia in rolul central; ca todercan, care s-a suparat pe Jereghi ca Tihman nu i-a acceptat candidatura la post de director financiar al filmului, unde spera sa fure din gros; ca siman, care – CINE IMI SPUNE – CINE ESTE SIMAN SI CE A FACUT pt cinematografie?
  Ai tot dreptul sa nu-ti placa filmul sau toate filmele lui Jereghi, dar nu o fa pe marele stiutor, ca nu esti, cum nu-i vasilache regizor si ceilalti 2 oameni de cultura si tv. Jereghi a primit premii pt filmele sale cand tu te aflai in desagi la tat-tu.

 21. Vreau sa mai adaug – cu ce esti mi bun decat iuri ivanovici si rapanosul de roman care l-au asasinat pe Grigore Vieru? Asemenea lipitori ca tine se fac vinovate de faptul ca oamenii de valoare din Moldova sunt hartuiti si haituiti in timpul vietii.

 22. Oleg, adevărul e că „textul” tău este prost:
  Tot ceea ce ai scris tu este ceva vag. Nu e clară ideea textului, iar dacă comparăm textul cu titlul, atunci ne încurcăm și mai tare.

  Nu te supăra, dar când am citit acest text am avut impresia neplăcută că citesc un text de pe Flux.md – este plin de învinuiri, însinuări și aroganță. În plus textul tău nu are mesaj. Eu nu am înțeles mesajul tău clar și mai ales argumentat!

  Despre film:
  Am privit filmul și am plăns de câteva ori(și ar râs tot de atâtea ori). Mie mia plăcut foarte mult.

  Criticile tale sunt orientate în special asupra calității filmului. Ce nu ai înțeles când regizorul a spus că este făcut din fonduri proprii? Care parte?

  Actorii:
  Sunt oameni simpli care locuiesc acolo. Ce vroiai de la ei? Eu am avut norocul să-i cunosc personal pe majuritatea dintre ei, grație prietenii mele care este din Butuceni. Merg acolo în fiecare vară.
  Am avut o satisfacție de neredat când vedeam pe ecram acei oameni simpli pe care îi știu!

  Cred că te-a inervat faptul că… ceva cu limba rusă acolo… las-o baltă omule.
  Actorii vorbeau în română!

 23. Personal am vazut filmul Arrivederci in Italia si am ramas foarte multumit, ca s-a gasit cineva sa arate adevarul. Dupa vizionarea filmului au fost nu numai femei, dar si barbati care au plins. Multi au cerut cuvintul ca sa-si exprime opinia, fie pozitiva sau negativa. Important este ca toti au apreciat adevaratul mesajm, cel moral si social. Deasemenea a fost primit pozitiv si pozitia regizorului, care a tinut sa precizeze, ca este un film artistic, care nu are scopul de a invinui cineva de aceasta realitate redata, dar vrea sa atinga inimile spectatorului prin adevar si, in special, prin intermediul soartei acestor fiinte nevinovate de problemele in care se aflà multi alti copii din Moldova.
  Venetia.

 24. Personal am vazut filmul Arrivederci in Italia si am ramas foarte multumita, ca s-a gasit cineva sa arate adevarul. Dupa vizionarea filmului au fost nu numai femei, dar si barbati care au plins. Multi au cerut cuvintul ca sa-si exprime opinia, fie pozitiva sau negativa. Important este ca toti au apreciat adevaratul mesajm, cel moral si social. Deasemenea a fost primit pozitiv si pozitia regizorului, care a tinut sa precizeze, ca este un film artistic, care nu are scopul de a invinui cineva de aceasta realitate redata, dar vrea sa atinga inimile spectatorului prin adevar si, in special, prin intermediul soartei acestor fiinte nevinovate de problemele in care se aflà multi alti copii din Moldova.
  Venetia.

 25. Arrivederci-tragedia nu a poporului moldovenesc ci a FEMEILOR nevoite să-şi lase copiii pentru a reuşi să ridice aceşti copii.Barbatilor, nu vedeti vina ca nu puteti asigura familia! Statul, poate e vina acestuia-a conducerii noastre, care tot nu se mai satura?Caci de la bine nimeni nu pleaca. Ma inchin pina la pamint in fata moldovencilor la munca peste hotare-caci pe voi mai supravetuieste acest stat.Подробнее

 26. Cred ca s-a primit ca si in Mesterul Manole – Ana e zidita tot cu copil …. iar Mesterul luat in slavi pentru maiestria sa! Asa si in Arrividerci – Femeia plecata la lucru peste hotare este ponegrita ca e o curva iar Barbatul ramas in tara… e jertfa mare – sarmenelul s-a spinzurat … Traiasca Barbatul Moldovean … De ce sa nu spunem lucrurilor pe nume, daca am ajuns pina aici: Ca de Bine nimeni nu fuge …

 27. BRAVO O. BREGA !!!!

 28. Brega, sa-l pupi in cur pe valeriu jereghi

 29. ungurene, crezi că o să-i placă asta? mie sigur – nu!
  orice i-aş zice ori face îl va irita şi mai tare, simte omul bîzîind musca pe moţ…

 30. sa-l PUPI in cur, pe Jereghi,asa ti-i soarta de pidar, brega! esti un cacat!

 31. abea acum m-am uitat la fotografia ta, brega. Esti om bolnav. si un bot ca al tau merita o pizdeale buna si sinnt convinsa ca o meriti, ca o cauti demult. Nu dureaza mult.

 32. BRAVO ECATERINA IN ADRESA RAHATULUI BREGA!
  REPET: „Vreau sa mai adaug – cu ce esti mi bun decat iuri ivanovici si rapanosul de roman care l-au asasinat pe Grigore Vieru? Asemenea lipitori ca tine se fac vinovate de faptul ca oamenii de valoare din Moldova sunt hartuiti si haituiti in timpul vietii.”
  AUZI, ACEST BREGA SE NUMESTE „cineast”??????!!!!!!!! AUZI TU? MA IMBECILULE, SA-TI VEDEM FILMELE! SA FII CINEAST TREBUE SA AI TALENT, SA AI SCOALA, NU NUMAI SA MANINCI CACAT SI SA TE JUDECI CU VOCEA BASARABIEI PENTRU „DREPTURILE” TALE DE A FI PUTOARE!

 33. Valeriu Jereghi is a shameless thief. He owes a lot of money to a lot of people. Never ever his movies made one red cent profit. He lies to investors, gets the production money and then makes a piece of junk „movie”. All his masterpieces have a rating below 3 points on IMBD. Stay away of his piece of junk movies, save your time, energy and brain cells.

  Bravo Brega for having Curaj to tell the truth!!

 34. Совершенно верно, Брега! Молодец за то, что говоришь правду! Молдавское кино начало погибать примерно в одно и то же время – в начале 70-х – когда из Молдавии ушел талантливый Эмиль Лотяну и появился самозваный гений и прохиндей Валерий Жереги. Загляните в IMDB – „шедевры” самозванца Валерия Жереги – имеют рейтинг в 1 или 2 бала. Это уже не смешно, а печально. Ведь на каждый этот жалкий „шедевр” были потрачены огромные деньги, которые могли бы пойти на дерзания талантливых молодых режиссеров или в культуру республики.

  Под предлогом „творчества” стряпались никому не нужные фильмы, деньги шли в карман директорам картин и режиссерам, а эти „шедевры” складывались в фильмотеку Молдова-Филм. Но когда пришел самый хитрый вор – Валентин Тодеркан к власти, то он стал за гроши все эти фильмы распродавать за границу, а денюжки себе и своим кумовьям в карман. Затем они веселились в своих подвалах, пили вино, закусывая плацындами, и плевать они хотели на творчество.

  Но вернемся к Жереги. Этот человек болен. Послушайте что говорит Брнга, это правда. И таких случаев очень много. Если кто ему перечит, он тут же пускается в матросский мат и обливает бессовестно грязью и клеветой, привлекая в помощь своих родственников.

  • mulţumesc pentru semnal, dacă îmi permiteţi, o să public acest text în rusă şi engleză pe curaj.net, să ştie şi alţii opinii alternative, nu doar ce propagă prin toate mediile tov. jereghi

 35. ce sa sapun dle brega?
  santeti un porc.

 36. Bravo Mr. Andronik и Bravo Brega! Всн правда! А все негативные посты написаны самим жереги! Чувак мозги пропил давно

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: