Un sondaj pe Curaj cu rezultate uimitoare

Mai ieri a propus cineva pe Curaj.Net chestionarea publicului despre alegeri: au fost sau ba fraudate?
pentru ca lumea s-a aruncat sa comenteze, am zis sa creez un poll cu aceleasi intrebari si le-am afisat pe aceeasi pagina. Acum, dupa mai putin de zece zile vad ca au votat mai mult de o mie cinci sute de persoane (am setat sondajul sa nu accepte vot repetat de pe acelasi computer si nici mai multe optiuni, doar am permis sa se dea alt raspuns, totusi aceasta oferta a fost ignorata de toti), si rezultatele sunt zdrobitoare, ramase neschimbate de la bun inceput: 95% din respondenti cred ca le-a fost furat votul!
Intr-adevar, e greu sa crezi ca fiecare al doilea moldovean a votat iar pentru bolsevici, dupe ce au guvernat dezastruos opt ani si pina atunci au comis foarte multe faradelegi.
Gasesc mai nou un sondaj similar pe VoceaBasarabiei.net, cu exact aceleasi rezultate si acolo au votat de doua ori mai multi oameni! Probabil chestionarul lor e mai vechi sau ascultatorii, cit stau la taclale cu alde Gherasim, Saharneanu sau Josanu, mai baga cite un vot.
Acum ma intreb, nu cumva Voronin e tot mai grav si impaciuitor din motiv ca a inteles sau a fost informat, societatea, chiar daca speriata, timorat de violente si moarte, nu va putea totusi accepta rezultatele alegerilor si el nu va putea guverna prea mult si stabil in acest fel?

Reclame

10 răspunsuri

 1. destul de logic rezultat luînd în consideraţie faptul că pe curaj au votat doar oameni vii…..dacă ar fi avut morţii posibilitatea să voteze si pe curaj alte date căpătam….

 2. Oleg, înainte de alegeri sondaje asemănătoare pe site-uri gen Unimedia ori Curaj dădeau PL și PLDM cu cam 90% din voturi.

  Cunoaștem foarte bine audiența site-ului curaj așa că să declari asta eșantion reprezentativ ar fi aberant.

  Toată lumea uită de BOP, de exit-poll de parcă opozanții noștri să încăpățânează să stea în bula lor izolați de realitățile din țară.

  Fraudele, dacă au fost au constituit la maxim 5%, ceea ce nu e nimic, peste 100 mii voturi, dar datele problemei nu s-ar schimba deloc.

 3. cati oameni au votat?

 4. Acum cînd scriu sunt 1750, dar cifra se schimbă mereu, vezi şi tu la results 😉
  De ce întrebi, nu ai încredere în ce am scris mai sus?
  Dacă te referi la 5 aprilie, se pare că avem cam 60% prezenţa la urne, dacă însă e adevărat că au votat sute de mii de morţi şi plecaţi, atunci nici măcar n-am avut procentul necesar validării alegerilor 😉

 5. Nu, Oleg, greșești iar, dacă în listă erau incluși morți, înseamnă că participarea reală era mai mare.

 6. Cum era mai mare? Nu vad nici o logica aici nu fac statistica dar parca nu are de unde creste procentajul cind ?% din cei care au votat erau morti si nici nu sunt inclusi in nr. total al populatiei. Poatre explici?

 7. OK un exemplu: au votat 70 de oameni din 100 alegatori pe liste
  Participare oficiala 70%

  Se constata apoi ca pe liste sunt 20 morti
  Participare reala: 70/80 = 87,5%

  Ca sa arati ca si numarul real al votantilor e mai mic, trebuie sa demontrezi ca pe liste au semnat persoane decedate. (Ceea ce Opozitia nu a prea gasit)

 8. Scuze dar matematica ta cam greseste nitel daca zici ca au votat 70 de oameni din 100 (70%) unde 20 erau morti, rezulta ca alegatorii adevarati erau70-20(MORTII care nu au drept de vot!)= 50 (alegatori reali) adica 50/100=50% reprezinta participarea reala. Aceasta se intimpla pentru ca mortii oricum nu se includ in numarul total al populatiei, statistica doar prezinta anual rapoarte cu privire la acesta si numarul populatiei nu poate creste brusc, el ar trebui sa coincida. Dar daca numarul populatiei s-a luat dupa nr celor din liste pai atunci logica e asemanatoare adica 70-20(mortii)=50(oameni) iar nr real de pe liste ar fi:100-20=80 iar praticiparea: 50/80=62.5% oricum scade.
  Concluzie: frauda electorala a umflat procentajul participarii reale

 9. Well in calculele tale faci o ipoteza esentiala: toti mortii inclusi pe lista au votat.

  Ceea ce nu e adevarat, desi s-au gasit careva decedati cu semnatura (dar mult mai putini fata de nr total).

  Adevarul e undeva la mijloc, dar in definitv asta conteaza mai putin acum.

 10. Eu am vrut doar sa arat ca daca alegerile s-au fraudat cu morti atunci numarul celor veniti la vot este mai mic. Daca au fost sau nu fraude ce mai conteaza oricum pare sa avem un viitor sumbru cu comunistii in frunte orice n-ar fi. Oare cine stie ce faceu democratii nostri? Nici in ei nu poti avea incredere, cui ii pasa de noi?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: