Obiectiv sau ipocrit?

Citesc pe lista candidaţilor PCRM: 102. Petcov Alexandr 1972, director SRL „Obiectiv-Media-Grup”, apoi pe cea a PLDM: 25.Ciubasenco Dumitru 1963, jurnalist, redactor-sef „Moldavschie Vedomosti”, probabil şi pe alte liste găsim astfel de personaje. Dar mă întreb şi îi întreb, cum poţi să te dai gazetar, patron de presă, redactor-şef, chiar să-ţi numeşti prăvălia „Obiectiv”, după care să candidezi şi încă pe lista unui partid de impostori, sau pe altele, la fel de îndoielnice măcar şi pentru faptul că sunt liste de partid?!

Reclame

11 răspunsuri

 1. Tolstoi spunea că gazetăria este un bordel intelectual, iar Goethe vorbea de vomitat la privitul ziarului… În sfârşit, ca să înţelegi (ca să înţelegem) mai bine celebrul vers:”O, ţară tristă, plină de humor!”, iată şi un citat din Camus: „O ţară înseamnă adesea ceea ce înseamnă presa ei”.
  Termin cu o poezie de Stanislaw Jerzy Lec, pe care aşi vrea să i-o dedic lui Iu. Ţurcanu, cel care în 1988-1989 a plătit cu propriul sânge, cu propria sănătate vreau să spun, pentru ceea ce azi ţine de moale şi de cald la atâtea lichele (de stânga şi de dreapta):

  DU-TE LA PIAŢA DE VECHITURI A ISTORIEI
  acolo poţi cumpăra cu câţiva bănuţi
  gesturi
  pentru care
  Ieri
  s-a plătit
  sânge şi viaţă.

 2. Tolstoi spunea că gazetăria este un bordel intelectual, iar Goethe vorbea de vomitat la privitul ziarului… În sfârşit, ca să înţelegi (ca să înţelegem) mai bine celebrul vers:”O, ţară tristă, plină de humor!”, iată şi un citat din Camus: „O ţară înseamnă adesea ceea ce înseamnă presa ei”.
  Termin cu o poezie de Stanislaw Jerzy Lec, pe care aşi vrea să i-o dedic lui Iu. Ţurcanu, cel care în 1988-1989 a plătit cu propriul sânge, cu propria sănătate vreau să spun, pentru ceea ce azi ţine de moale şi de cald la atâtea lichele (de stânga şi de dreapta):

  DU-TE LA PIAŢA DE VECHITURI A ISTORIEI
  acolo poţi cumpăra cu câţiva bănuţi
  gesturi
  pentru care
  Ieri
  s-a plătit
  sânge şi viaţă.

  Toate acestea, din păcate, le înţelegem abia atunci când ne mănâncă treatârziul.

 3. rectific: „ne mănâncă preatârziul”

 4. […] Moldova, voronin by Nadia Dincovici ”O, ţară tristă, plină de humor!” (de pe blogul lui Oleg Brega […]

 5. Pe Ciubasenco l-au pus pe un loc neeligibil , si i-au dat speranta ca o sa apuce sa se infrupte si el din ciolanel .
  Asa se face politica in tarile unde nu se prea poate trai din profesia de ziarist !
  E plina lumea de oportunisti !

 6. Cam aşa au procedat, se pare, şi PL-ul cu Ştefan Urîtu. Acela acum foloseşte în disperare Comitetul Helsinki ca să-şi bage preşedintele în Parlament, dar e abia al 22-lea pe listă (se pare), şi nu prea are nicio şansă. Aşa tratează partidele întreaga societate civilă şi tot electoratul. Sunt to(n)ţi o apă şi-un pămînt. Numai îmi doresc acum o dictatură liberală, decît asta bolşevic-capitalistă, fundamentalist-ortodoxă!

 7. Asa s-a intamplat si in Romania !
  Partidele politice au nevoie de astfel de ziaristi oportunisti , care sub pretextul liberei exprimari , sa bage propaganda electorala !

 8. Probabil nevoia e reciprică, aceşti ong-işti şi gazetari au şi ei ceva din asta, probabil speră să fie cooptaţi la guvernare, la consumarea de fonduri publice…
  Suntem şi noi … ca românii :p

 9. Adica sunteti tot romani , de aia va comportati la fel !
  Nu numai in spatiul carpatodanubianopontic se intampla asta , acest lucru este specific „democratiilor in formare „! !

 10. Ori e specific statelor ratate…
  Că nu vine mai repede globalizarea aia!

 11. […] său spiritual e Casanova, si probabil reuniunile electorale se vor desfășura sub semnul său. Oleg Brega, fondatorul său, pare să-l fi lansat cu dedicație pentru electoratul tânăr și plin de […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: