Comuniştii se dau rotunzi cu fraţii lor chinezi

Azi ministrul Baldovici, cel care repară sediile devastate cu complicitatea sau chiar la ordinul lui Voronin. antrenînd firmele lor pe banii noştri, se dădea mare alături de… şeful unei companii de stat chineze, care cică intenţionează să investească la noi în construcţii cam un miliard de ceva (ce mai contează valuta, ei s-au înţeles asupra sumei, să aibă cît mai multe zeroiuri!).
Asistam la conferinţă şi am reuşit să întreb, chiar dacă ei se prefăceau grăbiţi şi au limitat numărul de întrebări, crezînd că o conferinţă de presă înseamnă doar semnarea de acte fără valoare şi cuvîntarea lor. Am aflat că Guvernul nu era obligat să facă licitaţie pentru construcţii publice, probabil cam la fel cum nici Voronin n-a fost obligat de nimeni şi de nicio lege să organizeze concurs, apoi să cumpere autobuzele MAN.
Jurnalistele prezente la conferinţă întrebau doar care drumuri cor fi ipotetic reparate şi cu ce procent va trebui să întoarcem banii, demnitarul insista să ne informeze că vor lucra pe şantiere moldovenii în proporţie de 90%, probabil la muncile cele mai prost plătite, la care nu vin nici fraţii lor de suferinţă întru comunism capitalist sălbatic – chinezii.
Eu aş mai fi întrebat, dacă n-ar fi fost atît de grăbiţi artiştii, în ce relaţie este compania Covec cu Partidul Comunist Chinez şi cum a ajuns la putere acest partid în cea mai populată ţară a lumii?!

P.S. Am văzut în sală şi pe tovarăşul Bîrlădeanu, care diriguieşte firma Locuinţe pentru toţi, despre care mi-aminstesc că în campania electorală trecută catinda pe lista lui Braghiş (pe lîngă alte scandaluri pe care le provoca, de exemplu cu o contrucţie ilegală pe strada Alba Iulia). Acum era însoţit de Edic Muşuc, deci, probabil, vor face parte ambii din echipa guvernamentală comunistă, dacă nu cumva vor rămîne cu to(n)ţii în opoziţie, ceea ce nu-i paşte degrabă pe colegii lor chinezi.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: