Am fost la Genova, în Italia, pentru a mărturisi cu îndrăzneală

Am participat duminica trecută în Italia la o conferinţă despre libertatea cuvîntului, organizată de primăria din Genova. În alte zile s-a discutat despre diferite drepturi, iar duminică seara – despre cenzura în lume. Au luat ca exemplu protestele suprimate din Iran şi condiţiile în care presa moldo-română a relatat despre protestele de la Chişinău.

Eu am declarat că sunt martorul unor violenţe pentru care este responsabil în primul rînd guvernul moldovean, şi că mai sunt victima a acestui regim poliţienesc.

Jurnaliştii şi factorii de decizie italieni prezenţi la discuţie (inclusiv un membru al camerei deputaţilor, tot el responsabil de monitorizarea alegerilor de pe 29 iulie din partea adunării parlamentare a OSCE) s-au arătat foarte interesaţi de subiect, la fel şi publicul, genovezi de rînd, care duminică seara au ales în locul televizorului, restaurantului sau plimbărilor pe plajă, o discuţie despre oameni pai puţin liberi şi fericiţi decît ei. Cinste lor, italienilor!

Am pus camera să filmeze şi vă prezint un fragment de discuţie.

Anunțuri

Un răspuns

  1. si daca ramuri bat in geam/ si ciuma rosie votam,/ ne vom baga ceva in neam/ si in siberii emigram… (sms de dat mai departe in basarabia)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: