Oare va ajunge Ghenadie Brega în CO?

Vă amintesc că toamna trecută Consiliul Coordonator al Audiovizualului a ales din candidaturile care au depus actele conform legii 6 candidaţi pentru cele trei locuri vacante de membri ai Consiliului de Observatori al companiei TeleRadio Moldova. Printre candidaţi erau şi doi membri Hyde Park, iar Ghenadie Brega chiar a fost unul dintre cei aleşi cu majoritate de voturi, pe lîngă el fiind Ion Mihailo, Alexandru Grosu, alte fosile din Tv sau personaje obediente puterii.
Urma ca o comisie specializată a Parlamentului să aleagă trei dintre ei şi să-i prezinte plenului pentru a fi votaţi. Această chestiune chiar a fost fixată pe ordinea de zi a uneia dintre ultimele şedinţe ale vechiului parlament, dar s-a întîmplat ceva inexplicabil şi totul a rămas îngheţat.

Între timp CO a continuat să activeze cu doar şase membri, ceilalţi şi-au auto-extins mandatul şi participă la şedinţe, fără a fi prea legală aflarea lor acolo ca membri (probabil remunerată din bani publici) şi participarea la vot. Veaceslav Ioniţă şi cu Igor Munteanu au refuzat să mai ia parte la mascaradă, dar ceilalţi, chiar dacă ilegal, au votat o mulţime de acte în numele CO şi al TRM.

Ghenadie Brega a monitorizat atent activitatea consiliului şi a atacat în judecată căteva dintre primele decizii din acest an, 2009. Cu justiţia noastră docilă Partidului n-a obţinut încă mare lucru, dar e cert că ceilalţi membri sunt timoraţi de prezenţa lui la şedinţe (de altfel – publice, accesibile oricui), de aceea cred că noua guvernare, imediat după formarea comisiei pentru presă a legislativului, ar trebui să examineze rapid această chestiune restantă, să-l voteze pe Ghenadie printre cei mai buni trei concurenţi, şi să le dea şansa de a primeni din interior cea mai coruptă şi infectă instituţie media moldovenească.

Reclame

3 răspunsuri

 1. In afara de gargara ar trebui sa se puna si darea unui examen ca multi „telectuali” s’arata

 2. Va ajunge el in KO?

 3. Domnule Brega,

  Văd că scrieți următoarele: „Petru Clej pretinde că nu Mark Tkaciuc, ci Oazu Nantoi e autorul mariajului PD cu Lupu. Săracul Nantoi, ce mai naşte acum să ajungă deputat?”

  Eu nu pretind, eu spre deosebire de dumneavoastră sunt jurnalist serios, nu auto-publicist, eu am aflat acest lucru le la Oazu Nantoi în seara zilei de 13 iunie, când ne aflam amândoi la nunta Lilianei Vițu și am publicat acest lucru în revista ACUM chiar în aceeași zi http://www.romanialibera.com/articole/articol.php?step=articol&id=9901.

  Și dacă Nantoi ținea neapărat să ajungă deputat, nu era pe poziția 15, ci mai spre poziția 3, așa cum era pentru alegerile din 5 aprilie.

  Nu vă faceți griji domnule Brega, Oazu Nantoi stă mult mai bine la capitolul moralitate decât dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: