Despre modestie. Sau cine e cel mai serios jurnalist de pe blogul meu

L-am băgat în seamă mai devreme pe Petru Clej (pepegrafie deliberată :p), evidenţiind declaraţia lui că Oazu Nantoi ar fi autorul mariajului între Lupu şi PD. Nu m-am dat deloc cu părerea despre lipsa de modestie a autorului omniprezent cu linkurile de promovare mai ales a textelor lui, care insistă în opinie pe faptul că el a ştiut primul despre intenţia Lupului de a da iama în stîna lui Diacov. Dar el s-a simţit obligat să mă apostrofeze chiar pe blogul meu, reproşîndu-mi că n-aş fi jurnalist adevărat, deoarece pretind că el pretinde, cînd, de fapt, el fiind mai bun decît mine, nu un autopublicist, chiar afirmă că a auzit asta de la Nantoi primul şi a publicat imediat.

Tot acolo recunoaşte că nu era chiar în exerciţiul funcţiunii jurnalistic-investigativ-profesionale, ci la o nuntă, cînd împricinatul politician i s-a destăinuit, probabil după ce s-au aghezmuit bine ambii, dar asta nu-i ştirbeşte deloc din aura de aducător de ştire din prima sursă!

Și dacă Nantoi ținea neapărat să ajungă deputat, nu era pe poziția 15, ci mai spre poziția 3, așa cum era pentru alegerile din 5 aprilie„, îmi scrie Petru Clej sigur de sine şi de politicianul în discuţie, dar nu explică de ce sărmanul Nantoi nu s-a băgat totuşi în capul listei, printre aleşii lupului, sau măcar pe lîngă Diacov, ca Serebrian. Probabil a vrut să lase de înţeles apărătorul de politicieni, că domnu’ Oazu e atît de modest, încît i-a lăsat iar pe alţii mai buni, mai pletoşi în faţă, el riscînd să rămîna a zecea oară pe dinafară nunţii celei mari.

Nu vă faceți griji domnule Brega, Oazu Nantoi stă mult mai bine la capitolul moralitate decât dumneavoastră”, să admitem că ştie Clej ce ştie, că ne-a măsurat şi cîntărit bine, deci se pronunţă în cunoştinţă de cauză, ca un profesionist ce este, deci nu-mi fac griji.

Şi totuşi, dacă Nantoi îşi exagerează rolul  şi în cîteva zile va strîmba din nas că n-a ajuns nici deputat şi nici nu ne-a mîntuit cu Lupu (care, dacă nu e marionetă rusească ori doar comunistă, atunci e, ca şi Roşca, păpuşa/victima occidentului), atunci oare Clej va recunoaşte că n-a fost nici profesionist, nici modest, nici n-a adus vestea cea bună, deci ar trebui să-şi plece capul, nu pentru pedeapsă, ci ca să se înţeleagă că a înţeles.

Reclame

6 răspunsuri

 1. Autopublicistul Oleg Brega o dă din nou în bară. Observați că în acest text nu oferă niciun contra-argument la ceea am afirmat eu.

  Observați în primul rând mentalitatea birocratică a autopublicistului Oleg Brega: o informație este valabilă numai dacă este culească în exercițiul funcțiunii jurnalistice. Nu mai spun de mitocănia ironiei cu nunta. Aflați domnule Brega că nu beau alcool, iar Oazu Nantoi fusese chiar în acea zi la negocieri între Marian Lupu și liderii filialelor teritoriale ale PDM. În orice caz informația difuzată sâmbătă 13 iunie de revista ACUM http://www.acum.tv s-a confirmat și Marian Lupu a candidat în fruntea listei partidului, obținând 13 mandate (față de 0 la 5 aprilie).

  De altfel, domnule autopublicist Brega vă rog să notați structura Parlamentului ales la 29 iulie în comparație cu cea de la 5 aprilie:

  PCRM 48 de mandate (-12)
  PDM 13 (+13)
  PLDM + PL +AMN 40 (-1).

  Vă rog să trageți concluziile de rigoare.

  Cât despre Oazu Nantoi, eu nu cred că era greu pentru el, așa cum a fost pe poziția 3 pentru 5 aprilie să fie pe o poziție eligibilă pentru 29 iulie. Îl cunosc pe Oazu Nantoi din anul 1991 și eu nu „apăr politicieni” ci vă spun – și asta se poate vedea din parcursul politic al lui Oazu – că este o persoană mai mult decât onorabilă în contextul vieții politice din Republica Moldova.

  Diferența dintre noi, domnule Brega, și asta se poate vedea cu ochiul liber, este că eu, spre deosebire de dumneavoastră, nu sunt angajat politic, sunt jurnalist adevărat (nu ca dumneavoastră, comparați parcursul nostru pe ultimii 15 ani și veți vedea).

  Uitați-vă puțin la textul pe care l-ați scris și veți vedea că sărăcia de argumente este deprimantă. Să știți că eu nu sunt din categoria acelora pe care încercați (și uneori reușiți) să-i prostiți cu un megafon în mână.

  A propos, ce mai face (fostul?) prieten al dumneavoastră negaționistul Iacob Golovcă? În orice caz are opinii asemănătoare cu acelea ale lui Paul Goma.

 2. Mr. Clej de ce vorbești (mai totdeauna) la persoana a 3-a? 😛
  (vreun tic, defect, profesional)
  Cât despre discuție nu pricep de ce vă bateți cu toții capul, prea mari schimbări (cum se așteptau/preconizau) n-au fost.
  Tot 50%-50% si in trecut.
  Deşi e bine să visezi, la cât de pro-comunistă s-a văzut (iarăși) că e populația, nici nu cred că vor fi schimbări prea curând sau în viitorul apropiat.

 3. Ce-o fi însemnând autopublicist? Un publicist care merge cu maşina?

  Şi de când tre’ să se disculpe cineva că-i place Paul Goma?

  Şi de când e obligatoriu să-i iubeşti pe evrei necondiţionat?

 4. eu, spre deosebire de dumneavoastră, nu sunt angajat politic, sunt jurnalist adevărat

  „,
  pe ce se sprijină acuzaţia asta autolăudăroasă, dle Petru Clej? Sau un jurnalist adevărat ca dumneata nu mai trebuie să argumenteze, probeze cele declarate?
  Dacă tot ai venit pe acest blog să te măsori cu mine, poate ne luăm şi la trîntă, ori să vedem cine o are mai lungă, cine scuipă mai departe…
  Mă tem că nu eşti mai breaz decît Iacob Golovcă, doar că sunteţi cu moşul pe baricade diferite. Nu-i de mirare că ambii vă asemănaţi şi cu Paul Goma, primul pentru că e din acelaşi an, născut tot la Orhei, tot în Basarabia, dumneata, pentru că aperi cu aceeaşi vehemenţă o cauză, care însă ar putea să fie greşită.

 5. Sal Brega , de ce pe JurnalTV nu mai putem comenta ? Parca tipai in gura mare ca http://www.timpul.md nu este interactiv? De ce a aparut cenzura pe jurnaltv ?

  p.s. Sper ca degraba sa ajungi la conducerea Teleradio – Moldova.Bafta.

 6. Si aici Petru Clej? Acest domn nu oboseste? Nu doarme? Nu mananca?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: