Yam.ro cu faţă umană

Am colaborat o vreme cu acest proiect revoluţionar la vremea lui (din gura unuia dintre iniţiatori am auzit acum aproape un deceniu termenul blog), mai ales atunci cînd se putea publica acolo texte îndrăzneţe, scrise de nejurnalişti, sau de gazetari limitaţi în exprimarte la locul lor de muncă (acum o astfel de sarcină o are Curaj.Net, un fel de sinteză a proiectelor Hyde Park, la rîndul lui influenţat de Rondurile raiofonice ale lui Răzvan Exsarhu, şi Yam.ro).
Apoi echipa s-a spart, situl a murit, mai ales pentru că dezbaterile de pe forum au deraiat, acolo fiind ca în codru, întuneric, multă verdeaţă şi haiduci cu măciuca sau cavaleri cu spadă (Filip Antonio).
Apoi a urmat o explozie de alte forumuri, urmat de valul de bloguri, unele dintre care au avut pretenţia să se numească ziar, publicaţie, instituţie media. Yam a rămas doar cu YamNews, un feed de titluri de ştiri moldoveneşti, care de la o vreme a renunţat şi la extensia ROmânească (încă activă, dar deja nepromovată ca logo). În orice caz, nu mai e nici pe departe un Youth Attitude Magazine.
Totuşi, de cîteva zile, probabil tot cineva dintre foştii mei colegi, a băgat şi o secţiune interactivă, care să fie nici revistă, nici forum, dar totuşi o chestie la care să poţi citi informaţii cu atitudine, chit că nu foarte des actualizate, dar şi comentariile utilizatorilor. Astfel că situl meu preferat altă dată, acum dă semne de viaţă. Să reînvie şi trăiască!

About these ads

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Urmărește

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,724 other followers

%d bloggers like this: