Yam.ro cu faţă umană

Am colaborat o vreme cu acest proiect revoluţionar la vremea lui (din gura unuia dintre iniţiatori am auzit acum aproape un deceniu termenul blog), mai ales atunci cînd se putea publica acolo texte îndrăzneţe, scrise de nejurnalişti, sau de gazetari limitaţi în exprimarte la locul lor de muncă (acum o astfel de sarcină o are Curaj.Net, un fel de sinteză a proiectelor Hyde Park, la rîndul lui influenţat de Rondurile raiofonice ale lui Răzvan Exsarhu, şi Yam.ro).
Apoi echipa s-a spart, situl a murit, mai ales pentru că dezbaterile de pe forum au deraiat, acolo fiind ca în codru, întuneric, multă verdeaţă şi haiduci cu măciuca sau cavaleri cu spadă (Filip Antonio).
Apoi a urmat o explozie de alte forumuri, urmat de valul de bloguri, unele dintre care au avut pretenţia să se numească ziar, publicaţie, instituţie media. Yam a rămas doar cu YamNews, un feed de titluri de ştiri moldoveneşti, care de la o vreme a renunţat şi la extensia ROmânească (încă activă, dar deja nepromovată ca logo). În orice caz, nu mai e nici pe departe un Youth Attitude Magazine.
Totuşi, de cîteva zile, probabil tot cineva dintre foştii mei colegi, a băgat şi o secţiune interactivă, care să fie nici revistă, nici forum, dar totuşi o chestie la care să poţi citi informaţii cu atitudine, chit că nu foarte des actualizate, dar şi comentariile utilizatorilor. Astfel că situl meu preferat altă dată, acum dă semne de viaţă. Să reînvie şi trăiască!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: