Aşa vorbeşte un primar european, liberal?


Fostul activist pentru drepturile omului, juristul Dorin Chirtoacă, „primarul european de capitală europeană” justifica astfel interdicţia de a manifesta, pe care a obţinut-o în instanţa de judecată împotriva bisericii adventiste: „200 de cetăţeni au scris plîngeri în care anunţau că vor avea loc violenţe”.
Oare plîngerea mitropoliei Moldovei şi cele 200 de cereri individuale nu trebuiau comunicate poliţiei, ca să fie traşi la răspundere pentru şantaj şi ameninţare cu răfuială fizică? De ce a trebuit Primăria, la cererea unei biserici şi a cîtorva enoriaşi furioşi, să limiteze un drept fundamental al cetăţenilor, adresîndu-se în judecată?
Priviţi-l şi ascultaţi-l cum o scaldă, şi cum iese basma curată, pentru că jurnaliştii comozi l-au lăsat prea uşor!

Acesta nu e liberal, e al doilea Ahmadinejad/Roşca, fundamentalist religios! Oare ce-ar mai putea face ca să fie pe placul mitropoliţilor?
(imaginile au fost realizate luna asta de Gheorghiţă, participant la proiectul Academia Curajului
.:EU:. – ziar personal

Reclame

6 răspunsuri

 1. publicat – http://www.curaj.net/?p=23040

 2. foarte frumos.. ca Dorin Chirtoaca si-a incheiat discursul cu o dorinta ca Domnul sa se intoarca cu fata la Moldova.. ! Ce este aici grav,de exagerati ca e „fundamentalist religios „etc etc .. Aberatii d’ale tale , Oleg…..v-ati facut un scop/ si nu inteleg de ce /sa-l denigarti /spre bucuria comunistilor care va cred camarazii lor!/ mereu pe primarul Chisinaului .. Eu cred ca o sa perdeti batalia .. Nu stiu CINE V-A PUS LA CALE SAU CARE-I MOTIVUL , DAR ATI APUCAT PE-UN DRUM GRESIT

 3. am ascultat integral discursul lui Chiroaca si sincer nu am gasit nici un moment care merita repros. Nu inteleg care e problema?!
  Intelegi, dle Brega, primarul poate si sa greseasca, e firesc sa gresesti, tocmai de aia exista instantele de judecata – ca sa aprecieze e corect prmarul sau cei care au facut solicitarea pentru a protesta. este evident ca Chirtoaca nicidecum nu poate fi suspectat ca ar avea pirghii de a influenta judecata, dei decizia judecatii a clarificat cine are dreptate. Asa ca mai inteb odata, care e problema???
  Din cite inteleg la mijloc e un orgoliu (tipic moldovenesc) de lui Brega…

  Nu zic, poate ar avea autorul dreptate in anumite privinte, dar subiectele pe care le abordezi sunt minuscule cu gravele probleme care le avem in tara.

  Dle Brega, ai multe virtuti: esti talentat, curajos si tinar. Anii de cind activezi te-au facut unul din cei mai bun si cunoscuti jurnalisti, cu un stil propriu. Valorifica aceste virtuti, nu pierde timpul cu razbunari ieftine. Viata e prea mica ca s-o cheltui pe asa ceva…

 4. Cred ca procedat corect domnul Chirtoaca, inca varsari de singe intre religiosi n-a mai ajuns..
  Pina cind nu s-a schimbat guvernul si securitatea cetatenilor nu poate fi asigurata nu se poate de admis astfel de provocari.

 5. Provocatoare au fost demersul mitropoliei si cererea in instanţă a primăriei. În rest, miliţia pretinde că s-ar fi putut descurca cu o mînă de enoriaşi. Mai greu i-a fost cu zecile de mii de manifestanţi furioşi la 7 aprilie, dar şi atunci a fost OK, Voronin, mulţumit, i-a crescut în grad pe Mijinscki, Botnari, etc.

 6. No sense make sense! nu intzeleg de ce esti asa pornit inpotriva lui Chirtoaca…e destul de impartzial omul, parerea mea…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: