MinJust înregistrează IRI și NDI, dar nu și MU

De cîțiva ani încearcă Ilie Bratu să înregistreze Mișcarea Unionistă la Ministerul Justiției, dar nu reușește nici ca partid, nici ca ong. De cîteva luni se judecă cu ei pentru că nu-l lasă să cerșească bani românești nici cu asociația Pro-România.
Și iată că mai ieri, noul ministru Tănase, cu mare pompă a înregistrat două organizaţii americane, cu filiale în Moldova, dar nu şi Mişcarea Unionistă, aşa cum au cerut oamenii ceia să fie, ca ONG.
Dar cîte alte cazuri de cenzurare şi discriminare a făcut MinJust pînă acum, nu vrea să se ocupe liberal-democratul nostru şi de asta?

Anunțuri

3 răspunsuri

  1. Acum probabil este cam sensibila situatia si poate ca de asta inca nu a inregistrat, sa nu fie acuzat de pro-romanism. In ce priveste organizatiile americane: ei doar au declarat ca AIE pledeaza pentru parteneriat strategic cu SUA. Iata de ce si au fost inregistrate. Cred ca trebuie sa existe o consecutivitate, pentru ca intr-adevar mult ilegalitati si nedreptatati a facut Voronin.

  2. Nu e vorba de o „situaţie sensibilă”. Pentru statele mici situaţia e în permanenţă sensisibilă. Aceasta nu înseamnă, însă, că ar trebui să mergem mereu cu dinapoia înainte, de teamă să nu vină cumva cineva cu un mădular congestionat şi să ne înhame într-o horă călugărească. Ceea ce face Ministerul Justiţiei se află într-o perfectă concordanţă cu o practică obişnuită a politicienilor autohtoni de dinainte de 1990 şi de după 1990. Se cheamă această practică „pupă mâna lui Tătucu”. Orice gest, orice vorbă spusă, orice decizie luată parcă ar avea în spate ochiul vigilent al cuiva căruia trebuie neapărat să-i placă, care trebuie să aprobe. E o mentalitate de colonie. E frica veşnică de a nu greşi cu ceva în faţa unui CENTRU care, se presupune, monitorizează cu străşnicie orice mişcare de supuşenie ori neascultare. În acest caz cei din vârful puterii preferă, de obicei, să etaleze cu obedienţă supuşenia şi devin mai catolici decât Papa.
    O mişcare unionistă ar deranja, cu siguranţă, Rusia. Dar nu se ştie dacă ea ar fi aprobată de America lui Obama, despre care se spune, cu un eufemism, că e un romantic, camuflându-i-se astfel zăpăceala şi lipsa de experienţă politică. De aici şi râvna noului ministru de a înregistra în grabă ONG americane (noul Tătuc ar trebui să fie mulţumit, nu e aşa?) şi amânarea pentru sfântu-aşteaptă înregistrarea Mişcării lui Ilie Bratu. Or, în interesul nostru naţional, o mişcare unionistă este absolut necesară. Şi nu un ONG, ci – neapărat! -un partid politic. După ce un maimuţoi cu barbă a terfelit ideea unionismului aproape două decenii prin toate gunoaiele politicianismului autohton, este nevoie de reluat această idee şi de ridicat sus drapelul ei, aşa ca să-l vadă cât mai multă lume şi să creadă în el cât mai mulţi cu putinţă. Cum altfel am putea face o idee atractivă din unionismul-sperietoare pentru rătăciţii noştri (sunt, totuşi ai noştri!) moldoveni marcaţi de microbul “sovietizării”? Da, Ilie Bratu este un tip prea umoral, prea rectiliniu pentru a putea să realizeze ceea ce se s-ar chema Unirea politică. Dar el are câteva calităţi pe care nu le au sute de “patrioţi” care horpăiesc cu hărnicie din ieslea generoasă a Departamentului românilor de pretutindeni. Ilie Bratu nu va face niciodată din ideea unonistă un SRL din care să-şi hrănească familia, el este un fanat prea cinstit ca să devină vreodată un profitor. În plus, el este un tip – printre puţinii!(o spun în cunoştinţă de cauză) – curajos cu adevărat, nu numai pe la tribune şi în paginile unor gazete de doi bani. Sunt calităţi tocmai bune pentru un “antemergător”, pentru un ins care ar ridica sus deasupra mulţimilor un drapel terfelit prin noroiul demagogiei sau ascuns prin unghere de teama unor resentimente şi reacţii geopolitice. Toate acestea nu le-au înţeles piţigoii de la SIE-SRI care, ascunşi sub un pseudonym slav, au insinuat într-o fiţuică bucureşteană că Ilie Bratu ar fi în legătură cu cioroii de la SIS-ul lui Voronin. Ori, mai degrabă, poate tocmai pentru că au înţeles prea bine cu cine au de a face, dar având şi ei un CENTRU atotveghetor de departe, au reacţionat în consecinţă: “Tî smotri na on! Hotelosi Velikaia Rumânia svolociu.”(fraza poate fi tradusă şi în alte limbi: engleză, ucraineană, ivrit…).
    Aceasta nu înseamnă că Ilie Bratu nu trebuie să persevereze. Nu mor caii când vor câinii. Dacă porneşti, fă un semn, Ilie! Mai ştii, poate părăsesc pădurea şi eu.
    DIXIT.

  3. mi se pare că demult a pornit , dar noi tot stăm prin tufişuri….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: