Ce ascundeau cei de la Primărie de ochii presei?

Mai săptămîna trecută am fost anunţaţi că nişte tineri, victime ale unui atac cu gaze lacrimogene de ziua Chişinăului, sunt la primărie şi ar putea comunica cu media.
Serviciul de presă al lui Chrtoacă nu ştia nici cu spatele, dar pînă l-a urmă ne-au ajutat să dăm de „victime”, erau în biroul unui funcţionar public, la un etaj şi chiar peste coridor de cabinetul primarului Chirtoacă.
Am dat busna, cum făceam la MinJust, la alte birouri de stat, care au devenit peste noapte accesibile şi transparente. Dar de data asta am fost întîmpinaţi cu crispare, cu uimire că am aflat de întrunirea lor. Chiar am fost scoşi afară nedelicat, chiar revoltător.

Băieţii pretindeau că nu vor să li se vadă faţa, i-am asigurat că putem să le protejăm identitatea, dar că vrem să vorbim despre eveniment, despre incident şi tendinţa de tensionare a situaţiei din oraş, au promis că vor veni la redacţie, dar n-au mai apărut. Şi avem biroul chiar în preajma Primăriei. Pretindeau că aşteaptă poliţia, dar nu e clar deloc ce treabă mai aveau cu „organele” după mai mult de 12 ore de la agresiune, şi de ce locul de întîlnire trebuia să fie cabinetul unui funcţionar municipal?

Acuma aflu că tinerii ar fi vrut să comunice cu presa, dar poliţia şi administraţia locală s-a împotrivit. De ce oare, sau cine minte mai tare?

Reclame

3 răspunsuri

  1. Mda, foarte interesant…

  2. roiul de viespi despre care vorbesti mai sus, nu e centrul de transfuzie, ci primaria orasului, iar liberalismul chirtocian, nu e de loc liberalism, e o dictatura aharhica (desi cineva dicteaza, oricum fiecare face ce vrea, inclusiv primrul)

    • ai dreptate, dar aşa se poate spune despre orice gaşcă, orice instituţie, acolo se crează involuntar o redută, şi orice intrus, orice alarmă crează vînzoleli, animaţie caraghioasă, dacă o priveşti cu ochi critic, eventual dintr-o parte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: