Cerem pedepsirea vinovatilor din MAI!

http://www.thepetitionsite.com/1/cerem-pedepsirea-vinovatilor-din-mai
STIMATI DOMNI!
Noi, un grup de participanti la evenimentele din 6-7 aprilie 2009, ne exprimam profunda indignare in legatura cu numirea lui Serghei Cociorva in functia de comisar general al politieu din mun. Chisinau. Consideram mentinerea persoanei respective in functia data drept o eroare grava din urmatoarele considerente

1. Serghei Cociorva in perioada dictaturii voroniste a detinut mai multe functii importante in cadrul MAI, ultima fiind cea de sef-adjunct al Directiei misiuni speciale. Va reamintim ca politicianul Sergiu Mocanu a fost retinut anume de catre angajatii si in izolatorul structurii respective.

2. Serghei Cociorva a facut propaganda electorala in favoarea comunistilor in comisariatele de politie.

3. Serghei Cociorva a participat la falsificarea doosarelor in legatura cu evenimentele din 7 aprilie si a aprobat tacit maltratarea tinerilor retinuti de politie. Cel mai elocventa dovada este cazul lui Anatol Matasaru, care inca la 10 aprilie, intr-o inregistrare video efectuata cu camera ascunsa de catre avocatul acestuia, Anatol, care are pe fata semen evidente de aplicare a violentei, declara ca este interogat de catre Cociorva pana noaptea tarziu si impus sa faca declaratii, in schimbul pastrarii vietii si a libertatii, precum ca protestele acestuia au fost finantate de catre Filat, Ghimpu, Urechean, Chirtoaca si regizate de Lorena Bogza. Acest filmulet a fost preluat de catre cele mai prestigioase mass-media din lume si este atasat la dosarul privind torturarea lui Matasaru, aflat pe rol la CEDO. Mentionam ca detinem informatii precum ca Serghei Cociorva figureaza in dosarul intentat de catre Procuratura militara asupra cazului de torturare a lui Matasaru si ca uniii politisti au declarat ca ar fi primit indicatii verbale de la Serghe Cociorva.

Suntem nedumeriti in legatura cu pozitia MAI ca Serghei Cociorva ar fi fost ales pe criteriii profesionale. Nu negam ca acesta ar fi un profesionist in descoperirea crimelor, dar consideram ca comportamentul lui si atasamentul pe care l-a avut fata de fosta guvernare comunista, statul sau moral, pur si simplu nu-I permite sa detuina aceasta functie, sa reformeze politia din capitala sis a reabiliteze imaginea ei. Pe de alta parte consideram ca sunt mai multi politisti demni, profesionisti, multi dintre care au fost disponibilizati nelegitim de catre ministrul Papuc.

Nu credem ca Serghei Cociorva si-a schimbat convingerile si a devenit un alt om peste noapte, asa cum nu credem in schimbarea de ultima ora a lui Iurie Rosca. Majoritatea semnatarilor aceste scrisori, am fost torturati prin comisariate, intimidati si persecutati de politie, am avut si inca mai avem dosare penale intentate la comanda. Din cont propriu am inregistrat mii de discuri anticomuniste pe care le-am difuzat prin sate, am mers din proprie convingere de la casa la casa pentru a explica oamenilor de la sate despre ororile si faradelegile comunistilor. Consideram ca sacrificiile noastre au meritat, reusind sa debarcadam comunismul din Republica Moldova. Insa noi nu am suportat tortura si persecutiile pentru ca sa pregatim fotolii unor politisti compromise cum ar fi Serghei Cociorva. La ce sa ne asteptam acum %u2013 la noi persecutii si maltratari?Cine va apara familia lui Anatol Matasaru, care a fost amenintat de Cociorva ca ii va face viata imposibil, oriunde s-ar afla? Cum va fi reabilitata imaginea politiei chisinauiene, avand drept conducator o persoana compromisa?Si in cele din urma ce vor crede oamenii despre Alianta, acei cetateni care au votat pentru scimbare?

In atentia

Dlui Mihai Ghimpu, presedintele Parlamentului RM, presedinte interimar al RM

Dlui Vlad Filat, prim-ministru al RM,

Dlui Serafim Urechean, prim-vicepresedinte al Parlamentului RM,

Dlui Marian Lupu, presedintele PD, deputat in Parlamentul RM,

Dlui Vitalie Nagacevschi, presedintele comisiei parlamentare pentru elucidarea evenimentelor din 7 aprile, 2009,

Dlui Victor Catan, ministru de Interne al RM,

Dlui Valeriu Zubco, procuror general al RM,

Dlui Dorin Chirtoaca, primar general al mun. Chisinau.

Reclame

2 răspunsuri

 1. Salut frate Brega.Apropos de dictatura Voronista,am revazut legat de tine ca ai cerut azil politic in USA.

  Din motivul ca la Jurnal Tv,ai avut o camera video care a fost furata-confiscata tot de agentii astia MAI,sau cum i-o chema.
  Eu te sfatuiesc sincer,sa faci o noua cerere catre USA,dar azil politic nu vei putea obtine decat in cazul in care ai fost torturat.
  Nu stiu daca ai citit despre fenomenul Pitesti,spalarea creierului din anii stalinismului.
  Daca ai fost supus torturii,daca ti s-au incalcat drepturile omului,etc atunci vei primi azil politic.

  Dar in America,de obicei–vezi cazul Nina Casian,o scriitoare din Romania,care pe vremea lui Ceausescu primeste azil politic in USA. In primul rand,regimul Voronin s-a terminat,si nu vei putea obtine azil politic,puteai atat timp cat era Voronin la putere.

  Dar sfatul meu,pe care te rog sa-l raspundesti printre victimele ,cei care au fost supusi terorii-au fost batuti,au fost torturati–psihic si fizic,si au fost amenintati cu moartea.

  In primul rand fa rost de dovada medicala ca ai fost batut,apoi fa o scrisoare de intentie.Am citit scrisoarea catre ambasada SUA din Chisinau.Ai omis multe fapte,si de aceea NU ti-au acordat azilul politic.

  Dar nici acum nu-i prea tarziu.Fa o scrisoare ambasadei Suediei.Suedia acorda cel mai usor azilul politic,sau azil climatic –mai recent–tariilor afectate de dezastrul ecologic,climatic.

  Si catre Suedia,scrie toate faptele care tin de drepturile omului,si care ti-au fost incalcate.Crede-ma ca Suedia va acorda azilul.America nu e interesata,decat in cazuri foarte mediatizate,si cazuri politice mai mult–vezi cazuri ale Coreei de Nord.Mediatizate la CNN,si care vor sa fie din partea americana un semnal politic adresat Coreii de Nord.

  Deci–scoate toate actele medicale,daca ai fost agresat ,batut.Si ca ti s-a furat camera video,ca jurnalist.Si faptul ca ai fost amenintat–pastreaza sms urile cu amenintariile,si predale ambasadei Suediei.

  Sper sa iti fie de folos ce ti-am scris.Salut,mult succes,Vlad

 2. Pe scurt: 1. Regimul politic s-a schimbat,prin reprezentanti si politicieni,insa structuriile serviciilor secrete,si cei vinovati de crime,nu s-au schimbat.

  2.Din acest motiv de mai sus,se poate sa obtii inca azil politic,atat timp cat ei sunt pe functii si teroarea continua,chiar daca de fatada conducerea s-a schimbat

  3.Incearca si incercati Suedia.Daca a acordat azil politic si cetateniilor din UE,in unele cazuri de exceptie,cu siguranta au sanse sa inceapa o noua viata cei care au avut de suferit,si au fost persecutati ,cei din Basarabia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: