Totalurile anului electoral 2009: dezamăgiri!

Se pare că în ultima săptămînă din acest an nu vom mai asista la alegeri importante în spaţiul românesc adiacent, dar pînă acum am avut destule scrutine şi evenimente politice elocvente, încît nu mai e necesar să aşteptăm revelionul pentru a trage o linie şi extrage concluzii.
Nu am timp şi nici chef pentru analize desfăşurate (unii cititori maliţioşi vor observa poate că n-am nici calificarea, nici aptitudinile necesare, uitînd că nu sunt pe un sit de analiză politică şi nici pe unul de presă vandabilă, aici sunt pe ziarul meu şi scriu ce vreau, chit că nu prea iese plăcut lecturării şi nici tocmai cu rimă)…
Mai sunt încă scîrbit de ipocrizia clasei politice de pe ambele maluri ale Prutului, care nu se jenează nici să cheltuie milioane pe activităţi paşnice, parcă legale de promovare, nici să dea bani pe vin, orez, bancnote în plic pentru voturi pe care nu le pot controla.
Iar mai nou, după alegeri, m-ai dezamăgit definitiv şi îngreţoşat (anunţ că nu mai aştept nimic bun de la ei!):

  • preşedintele Băsescu, pentru că s-a lăsat investit cu blagoslovirea unui mitropolit şi a jura cu mîna pe biblie să servească interesele tuturor cetăţenilor unui stat laic;
  • iar premierul moldovean a călcat definitiv pe o cale unde nu-l voi mai urma nici de curiozitate – a schimbat doctrina partidului pe care îl conduce din una populistă, în una chiar conservatoare.

Aşadar, e greu să ajungi independent de biserică la putere, dar e şi mai dificil să rămîi în fotolii moi, dacă nu împarţi „plăcerea” asta cu biserica cominantă şi asupritoare!

Acest tînăr politician m-a dezamăgit la fel de mult, mai ales pentru că ne-a invitat să-l votăm pe prefăcutul habotnic Geoană. Dar mai are şanse de a se reabilita, numai să nu se călugărească!

Reclame

Un răspuns

  1. „nu sunt pe un sit de analiză politică şi nici pe unul de presă vandabilă”

    Interesant e ca facind totalurile te referi exclusiv la politica si politicieni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: