Instanţa a constatat: CCA & Vocea Basarabiei cenzurează!

Reclame

3 răspunsuri

 1. FELICITARI!

  …si, si pana la urma, s-au conformat? …unde-i replica?
  Te-au invitat la un talk-show la o dezbatere publica ca sa dai o replica pe potriva? 😦

 2. Pentru Silvera

  Pentru cei ce înţeleg, adică. Comentariul este pertinent, are rost să polemizez.
  1) Clanul Lucinschi e la putere, dar există şi clănuţul Filat, care va creşte mare cu sprijinul nostru.
  2) Tinerii au fost totuşi prostiţi. 20 de generaţii sunt prostite – situaţia e mai gravă. Tinerii au fost îndemnaţi să iasă la protest pe 7 apr ora 10 şi ei au ieşit cu dragă inimă, dorind o schimbare. Dar, dorinţa lor este ruptă de realitate. 20 de ani nu s-a luptat, nu s-a luptat ultimii 8 ani. Aceiaşi Filat etc nu au luptat, la2005 au colaborat, trădat. Şi, iată, au vrut tinerii în cîteva ore să schimbe situaţia. Filat i-a încurajat – aici e „prostirea” – părerea mea. Este bună tendinţa europeană, dar se cere şi o înţelegere corectă a situaţiei noastre. Nu ne facem peste noapte olandezi. Bunăstarea lor /europenilor/ este rodul efortului multor generaţii. Stigmatul „moldovean” nu poate fi şters uşor.
  3)Pe de altă parte contextul geopolitic este total nefavorabil! Moscova nu este dispusă să cedeze în faţa NATO ŞI AUGUST 2008 ESTE DOVADA. Pentru ieşirea din zonă trebuia luptat. Noi am fîlfîit simbolurile…
  4) Şi tinerii au acţionat neeuropeneşte. Cum au primit francezii incendierile? Cu ce le-au asociat? Un fapt de care nu putem face abstracţie: cel puţin din 2001Apusul nu mai încurajează extremismul.
  5) Călcăm în ghimpii anilor 90 – simbolismil. Atunci „ai noştri” se privatizau, iar pe noi ne fericeau cu simboluri /poduri de flori etc. Vieru era maestru în asemeni acţiuni/.
  Sîrma ghimpată /rudă cu Ghimpu?/ va fi ascoasă. Dar ea ne împiedică azi în trecerea spre Europa? Aşi! Jandarmul de frontieră român ne iese în cale. Suntem returnaţi fără judecată, discriminaţi în raport cu curzii, africanii etc pe care românii îi ajută să ajungă în Europa… A fost o greşeală miza pe fraţii, care nu au pierdut ocazia să ne mai vîndă o dată.
  Spiritul realist îmi cere să fiu dur. Sacrificiul tinerilor a fost mai mult decît zădarnic.Energia aceasta pură a fost printrun procedeu karate redirecţionat contra lor. Şi în seara de 7-8 cei şmecheri au serbat „încă o victorie” /au continuat balul de la 6/, cei sinceri şi naivi au avut de suportat o umilinţă în plus. Fără a putea interveni am trăit la modul personal acele clipe şi nemulţumirea mea este profund motivată. Mă repet: nu vom avea un răspuns la întrebare nici la 20 apr 2010, dar niciodată. Never more, never more – vorba poetului.
  Asta-i!
  Iurie Ţurcanu

  Pis. Se bîlbîie şi cei de la VB la temă, recent au avut un Tătaru în studiou. Acaesta cu cameră şi activ la eveniment a reuşit întro oră să nu spună nimic relevant şi Arcaşa nu a fost în stare să scoată din el ceva…
  Piis. Esteposibilă o schimbare spre bine? Cu tot realismul meu, zic DA. Nu însă sub flamura verde a „pragmatismului moldovenesc”! /a libertinismului, urekismului etc/.

 3. Dacă ai ceva mai bun,dar realizabil,propune,vom discuta.
  La părerea mea,nu avem încotro,trebuie să trecem şi această etapă de dezvoltare în drumul nostru spre civilizaţie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: