Blondul agresor cere clemenţă

Acest personaj, identificat de procurori ca fiind Vitalie Burlacu, după ce a fost la cîteva „discuţii” la procuratură, apoi a scris că nu mai vrea confruntarea finală cu mine, una dintre victime, acum şi-a trimis avocatul să negocieze cu mine iertarea. Între timp, se pare, a părăsit prevăzător ţara, ca să nu rişte.
Pe mine n-am văzut să mă fi atacat direct, decît că a coordonat se pare operaţia fulger din 8 aprilie, ora 22, cînd am fost bătut în preajma sediului Guvernului şi deposedat de aparate de filmat. Totuşi din această fotografie şi imaginile video, care au înconjurat lumea, se vede că nu e nici pe departe un mieluşel nevinovat. Cine se mai judecă cu el, sau cine a luat bătaie de la un blond înalt, în haine civile, vorbitor de rusă?

Reclame

18 răspunsuri

 1. Să fie judecat dreaklui, să ştie cum să împarte picioare în stânga şi ‘n dreapta, securist împuţit. La cremenal cu ei!

 2. […] Sursa » Blondul agresor cere clemenţă […]

 3. da poza-i reusita… foarte emotionala…

 4. eu lam vazut pe acest blond si inainte de 7 aprilie si dupa, odata l-am vazut intr-o masina de lux BMV x6, Toyota numai stiu de care…., l-am vazut odata si pe scarile de la MAI se saluta cu cineva…

 5. La intuneric naibii si sa nu mai vada soarele…

 6. la intuneric, dar inainte sa spuna cine i-a dat ordine. as presupune ca tot cei care i-au dat ordine l-au si sfatuit sa plece din tara, cre ca si bani i-au dat sa se poata tine, cum spun moldovenii

 7. Exerciţii orale la Vocvea Basarabiei.Dar şi elocinţă pă alocuri…

  Un al doilea cuvînt vehiculat la maximum de către liderii AIE după “pragmatism” este “exerciţiu” . Şi lumea bună îi mimează. S. Mocanu, de pildă. Omul nu are dosar la mine, abea îi fac. Ce ştiu e că a fost o vreme consilier mai special la Voronin. Probabil că a fost ceva şi sub fra Iura, nu ţin minte.
  L-am observat cca 2 ani în urmă cu aberaţii la tema Transnistriei. L-am auzit recent la VB cu aceiaşi neînţelegere de principiu a cazulli. Adică, după el, Transnistria nu e o problemă, ci un exerciţiu oral. Oral înseamnă uşor de rezolvat, în gînd, fără a folosi notiţe, calcule. Ca orice soluţie magică, e atractivă, la prima vedere. Alegem între două: 1.) ne unim cu Transnistria şi rămînem pă veci cu Rusia şi 2.) ne unim cu România /UE/ şi abandonăm pă veci Transnistria, pe oamenii de acolo, care au sperat 20 de ani. Aşa se lucreză în matematică, se abstractizează la maximum situaţia. În politică, care se defineşte ca calculul realităţilr / iu tsu/, procedeul e inadmisibil. Nu scăpăm aşa de realitate. În afară de ceea ce voim noi, mai sunt şi alţii cu o voinţă mai puternică, interese mai mari…Şi nu doar FR şi Ucraina!
  Nu ştiu dacă S. Mocanu a avut vreun rol în declanşarea conflictuui transnistrean, ştiu că a participat la lupte. Şi ştiu că cei ce s-au lăsat provocaţi atunci, tot simplist-abstract au gîndit, în cazul că chiar au gîndit. După 7 vom avea altă situaţie geopolitică, redefinim atunci problema. Pentru azi atît, pentru cei de laVB: să nu avem grijă, ştie ce să facă F Rusă cu Transnistria. Noi nu am ştiut ce să facem cu darul divin şi, iată, suntem pe calea de al pierde. Întrebarea mea pentru deşteptul de azi Serioja: de ce nu a ieşit cu părerea aceasta în 1991-2?
  Trec la un caz mai fericit. Cei doi tinichelaţi de la VB – cine nu-i cunoaşte? – + generalul I Costaş + pur şi simplu deşteptul Oazic, Oazu Nantoi adică. Şi o temă nu mai puţin belicoasă – 7 aprilie. Căci vorba poetului “În april, în april/ S-a ntîmplat ceva aici”. Dar nu ştim ce anume, nici ştim dacă vom şti vreodată. N-are de unde şti ce a fost bravul general al nostru cu reşedinţă la Bucureşti. Face însă analogie cu cazul 10 noembrie 1989, la prima vedere asemănător, dar de fapt total diferit, cu scopul vădit de a-l inculpa pe Voronin. Nu-i sunt eu avocatul, are destui dar adevărul are nevoie de apologia mea. Am trăit personal acel eveniment: nu am participat la el, am avut însă dosar în toată regula cu martori de la serviciu, foto, filmuleţ. Părerea mea e că nu a fost Voronin persoana #1 la eveniment, dar a fost corect şi a evitat o vărsare de sînge nevinovat. Şi atunci a fost o provocare, poate mai crasă. Este clar de unde şi care ia fost scopul – “aducerea acasă a lui Piotr Kirilîci”. Cazul recent e mult mai complex, precum observă dl Nantoi. Şi spune omul în sinceritatea sa nişte lucruri care se tac cu înverşunare de către alţii: Liderii cei buni nu au fost în dimineaţa zilei pă cîmpul de luptă. Nu ştiu la ce oră a fost acolo citatul S. Mocanu – a reuşit să se mai eroizeze o dată.
  Pentru moment revin la generalul, care a fost şi ministru de interne: el afirmă că poliţia avea resurse suficiente pentru a opri din start manifestaţia, de ai izola pe provocatori – idee total absurdă. La asta s-au aşteptat şi ”liderii” – poliţia intervine în forţă, cad cîţiva tineri /cu cît mai mulţi cu atît mai bine!/, se ogoieşte mulţimea, se retrage în piaţă şi atunci apar ei cu discursurile bine pregătite. Dar are şi Oazu secretele sale. Astfel se încăpăţînează că pe 7 a fpost în piaţă după ora 21, or eu l-am văzut văzut la 2o. La fel, dă două variante, de răspuns la întrebarea “ Cine-s provocatorii?” Părerea mea e că O. Nantoi ştie mai multe şi ar putea da un răspuns destul de apropiat realităţii, fără variante. Ştie că a fost scenariu, mai exact prima filă a unui scenariu, care va avea desfăşurări ulterioare, nu mai puţin spectaculoase şi oculte
  Iurie Ţurcanu

  PiS. Pulţumesc pentru comentariile binevoitoare la ultimul articol. Eu m-am obişnuit cu “Gloria vorbirii în pustiu”, totuşi este plăcut cînd cineva te ascultă ba şi înţelege.
  PiiS. Am citit şi articolul Lupului bătrîn. Nu că l-aşi accepta, dar se merită a comenta. Criza religilor, a creştinismului în speţă, e ceva cunoscut, acceptat universal. Cu adevărat, liderii tuturor confesiilor /cu excepţia lui kirilă a Moscoviei şi a tuturor moldovenilor – glumesc/ , nu au răspunsuri pentru actuala situaţie globală, care este total diferită de ceea ce a fost pînă acum în istorie. Moldoveneşte vorbind, s-au pomenit la o poartă nou-nouţă…
  motto bun pentru articol ar fi exclamaţia unui Buendia din acelaşi Un veac de singurătate: “Înmulţiţi-vă vacilor, viaţa e scurtă!” .
  Dar “Moartea lui Dumnezeu”, după mine, trebuie să o mai răzgîndim. Însăşi Nietzsche vorbeşte şi despre Apusul idolilr- Au căzut idolii religiilor – asta e!

 8. Jos buldogii!
  Trăiască maidanezii!

  Nu pot afirma că problema nu mă interesează/atinge, pă motivul că sunt şi eu un maidanez. Asta plus la faptul că simpatizez întrun fel pe Diogene-cinicul.
  Clasificarea în buldogi şi maidanezi este ca oricare alta un abuz. În afară de aceasta mai există şi javre, ele sunt din ambele tabere, dar buldogilor le stă mai bine în acest serviciu…
  Maidanezii sunt o problemă pentru orice oraş şi o durere de cap pentru orice primar; uneori şi un test. Adevărat, Chişinăul are şi probleme mai importante, dar cei din Apus au în primul rînd grijă de maidanezii noştri, nu de noi. Noi pentru ei suntem tot ceva care trebuim protejaţi întrun fel, dar pe de altă parte stopaţi în proliferare. Peste 10-20 de ani «miliardul de aur» va avea dureri de cap cu noi: să ne sterilizeze, să ne eutanasieze?
  De fapt motivul scriiturii este, că şi la Kiu se vorbeşte mult de maidanezi. Unul — Iuşcenco — a fost sterilizat politic. O alta – Iulecica se poate să aibă aceiaşi soartă pe 7 februarie. Sondajele spun că Ianucovici-buldogul va triumfa. Moscova o face pă imparţiala şi dezinteresata, greu de crezut. Oricum şi dna Timoşenco va merge pe linia împăcării cu F Rusă. Se pare că lui Putin i-a reuşit «îmblînzirea scorpiei», chiar dacă se cunoaşte caractrul «neliniar» al maidanezei şi ar putea să-şi mai schimbe o dată părul.
  Şi cu adevărat ce am vrut să spun, să repet: în problema Transnistriei Ucraina nu ne este partener de nădejde, indiferent de liderii de la Kiev. Planul Iuşcenco a fost o iuşcă, care a provocat logoree unora de la noi şi din Europa. Şi nimic mai mult.
  Arcaşa de la VB devine tot mai cu tupeu. Mai şi pă post de avocat al lui Lucinski. Marţi a închis obraznic gura unei doamne, care încerca să spună ceva la subiect. Motivul: tema este alta. Care? Şansa noastră de a reuşi. Şi doamna era în temă. Cu Lucinschi în frunte nu vom reuşi altceva decît rămînerea în CSI. Nu-i cel mai rău caz, la o adică…
  Dar a nedreptăţit vădit o altă doamnă care pertinent vorbea despre Transnistria — suntem ostatecii Moscovei prin ea. Cu concluzia, în cazul dat logică, de trasare a frontierei pe Nistru. Este o idee, pe care nici eu nu o susţin. Importantă era însăşi recunoaşterea situaţiei de facto din regiune, analizată corect: Rusia dictează. Arcaşa a trecut la limbajul psihanalitic: suntem complexaţi, nu-s ruşii mai ceva ca noi etc. Ura patriotism ieftin a unui «erou», care nu ştie ce e lupta, dar ar fi putut să o ştie, să se confrunte cu vreun urs, rus adică.
  Iurie Ţurcanu

  Pis. Cu eutanasierea avem un mic paradox. Le-o refuzăm fiinţelor umane, care în cazuri extreme o cer şi o oferim cînilor care nu o cer, nu o vor.

 9. Istoria cea adevărată a lui iu tsu

  Date din viaţa mea împletite cu istoria noastră, dacă o asemeni există.
  1) 4 fe 1990, duminică. O adunătură de muncitori, lideri de partid, neformali, etc au condamnat la TVM, în direct şi vehement exstremismul, în primul rînd pe careva Iura Ţurcanu. Un consiliu medical constituit ad hoc /Ghidirim, Şalaru/, m-au diagnosticat prin analogie cu V. Tutunaru /ucigaş şi schizofren, folosit subtil anume pentru astfel de situaţii/ . În lipsa mea, a probelor etc. Ambii medici, dar specializaţi în alte domenii, ticăloşi siguri din ungherul meu, un ex ministru, un actual ministru, slavă Domnului, «pe drumuri», nu pe sănătate.
  2) 4 fe 1993. Doctorul în medicină dl Ion al lui Ştefan Brenişter a făcut o mare minune, mi-a dăruit o a doua viaţă. Mulţumesc, doctore!
  3) 5 februarie, anno 2004, Bucureşti. «Şi la jumătate de cale — garda civilă călare» /vorba lui Garcia Lorca/. În dimineaţa acelei zile am fost reţinut de către poliţia română, batjocorit /de două ori mi s-au luat amprentele/, purtat în cătuşe prin Bucureşti, închis la Otopeni în vederea expulzării ilegale.Nu cu lege şi judecată! Moldovenii nu au parte de lege în România, sunt discriminaţi în raport cu irakienii, kur-zii şi africanii. Asta şi datorită unui «pact neghiob» între guvernele României şi R Moldova de neacceptare reciprocă a refugiaţilor. Ticăloşia guvernanţilor de la Bucureşti e de negrăit: au avut relaţii bune cu toate guvernările de la Chişinău, care au fost… ştim noi cum. Şi Băsescu nu este o excepţie! O ştim cu toţii.
  Au încercat să mă expulzeze duminică, 8. Nu au putut rezolva — apăream cu G în computer, dar au rezolvat, dovadă că poliţia coruptă de la Dîmboviţa a contribuit la coruperea celei de la Bîc. Stresat de situaţie, supărat nu doar pe statul român, ci pe poporul român, care-şi merită guvernanţii, mi-am adus aminte de Lermontov , de o poezie a sa, pe care am încercat să o traduc în română. Suna cam aşa:
  Adio nespălată ţară
  Ţară de rom
  Şi de neom
  ………………….
  Mai departe nu prea ştiam originalul, m-am oprit aici. Rămîn şi azi la părerea că România e ţară de neom. Nu a spuso «însăşi» Petru Ţuţea /românii nu sunt oameni/?
  4) 11 februarie, 1990.Dată de care vor «uita» toţi velistoricii noştri, nu însă şi eu. Nu însă Piotr Kirilîci /Lucinschi / şi toarăşul său Vanea /Gadîrcă/, care vor organiza numaidecît o Ceremonie a ceaiului, a mojet bîti soobrazeat na troih, dar eu nu ştiu cine ar putea fi al treilea. Ar fi de fapt mai mulţi tovarăşi…
  În acea zi a avut loc Marea adunare a alegătorilor — miting comun al Frontului şi Partidului Comunist, de fapt un pact, o partajare a mandatelor. Cojocarul, pus pe condamnarea comunismului, ar trebui să înceapă de aici studiul…Şi să meargă direct înainte nu înainte spre înapoi cum se obişnueşte la noi.
  Iurie Ţurcanu

  Pis. Ruşii ăştea!… Zic că nu a scris Mihail Iurevici aşa ceva /nemîtaia Rossia…./, fiindcă nu există un manuscris. Se vede că la ei, orice ar zice Woland, manuscrisele ard totuşi, dacă trebuie.

 10. PUTETI TRIMITE INFORMATIILE LA salvatibasarabia@yahoo.com
  <>

  Daca vreti sa contribuiti la o initativa care are ca scop alcatuirea unei liste cu principalii autori ai evenimentelor din 7 aprilie, si cu slugile lor din cadrul fortelor de ordine care au pus in practica provocarile, cu scopul de a fi cunoscuti de populatie si a nu li se pierde urma peste 2-3 ani cand vor incepe sa curga condamnarile la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, sa pozeze in nevinovati puteti trimite date despre persoanele respective la adresa salvatibasarabia@yahoo.com. Este bine ca populatia sa stie in momentele respective cine este vinovat pentru sumele care vor fi platite din bugetul de stat de contribuabili, si, de ce nu, sa ii afle toti pe brutele fara constiinta care au pus in practica ordinele criminale ale conducerii politice.
  Multumim celor care au contribuit pana acum si celor care vor contribui in continuare pentru a cunoaste pe calaii noi generatii, sa nu fie uitati atunci cand se va schimba regimul.
  Responsabilitate politica:
  Marian Lupu (presedinte parlament)
  Zinaida Greceanii (prim ministru care isi ameninta proprii cetateni cu utilizarea armelor de foc daca au de gand sa isi exercite dreptul constituional la libera exprimare)
  Vladimir Voronin ( presedinte , care acuza pe altii de actiuni pe care singur le-a pus la cale)
  Gheorghe Papuc, ministru de interne
  Responsabilitate morala
  Ion Berlinski, Mihai Contiu si intreaga redactie a ziarului Moldova Suverana
  (cei care prin jurnalul guvernamental insitiga zilnic la nerespectarea statului de drept si a democratiei, cerand pedepsirea oamenilor pentru delict de opinie si mintind cu nerusinare in privinta autorilor provocarilor din 7 aprilie)
  Mark Tcaciuc
  Redactia ziarului Comunistul
  Televiziunea si radioul public din Moldova care s-au subordonat guvernului aruncand la cos deontologia profesionala
  Responsabilitate fizica
  Valeriu Gurbulea, procuror general, pentru aprobarea arestarilor abuzive si ndeispunerea de anchete in cazul torturilor si maltratarilor comise de politie si SIS
  Comisarul Vasile Gradinaru de la politia Orhei
  Politistul Dorel Rosca de la comisariatul de politie Chisinau pentru presiuni asupra unor oameni sa declare lucruri false care i-a incrimina
  Petru Codruneanu, seful Directiei de ordine publica din MAI
  Alexandru Pinzari, seful Departamentului Combatere Criminalitate Organizata
  Vladimir Botnari, seful Comisariatului general de politie Chisinau
  Ion Matusenco, procuror in sectorul Buiucani, care pretinde ca un om ucis cu violenta de fortele de ordine ar fi murit intoxicat cu alcool, protejand in acest fel niste criminali in uniforma
  MIHAI BODEAN – colonel SIS medaliat de dictator pentru „merite deosebite”
  ION MAHU – colonel SIS medaliat de dictator pentru „merite deosebite”
  ALEXEI TIMUS – colonel SIS medaliat de dictator pentru „merite deosebite”
  VEACESLAV TRUBCA – colonel SIS medaliat de dictator pentru „merite deosebite”
  IGOR HLOPETCHI – angajat MAI
  LILIAN LEVANDOVSCHI – angajat MAI
  IURII IVANOV – angajat MAI
  ALEXANDRU FILIP – anagajt MAI
  BORIS CORABIERU – angajat MAI
  OLEG BARBARII – angajat MAI
  SERGIU BALAN – angajat MAI
  RUSLAN CEMAARTAN – angajat MAI, toti decorati de dictator pentru „merite deosebite in apararea ordinii de drept”, stiindu-se bine ca prin asta se intelege de fapt apararea dictaturii lui Voroni si a clanului sau

 11. ….l-am mai văzut pe tâmpitul asta de blond….merita puscarie, multe lucruri urite si ilegale a facut pe linga toate ca a furat prea mult…….pentru cei de la conducere sa-l caute mai bine ca asa oameni la libertate nu trebuie sa fie sunt ca niste vipere ce sug singe de la oameni

 12. uite-te mai atent la poza blondului,si ai sa vezi ca se pisha ca si cainele.De ce sa nu ceara clementa,sau dementa?

 13. salvatibasarabia@yahoo.com FOARTE BUNA INITIATICA.

  INSA O RUGAMINTE!MARE!

  EXTINDE LISTA SI DINCOACE DE PRUT:

  -ION ILIESCU
  -SILVIU BRUCAN-SAUL BRUKNER
  -PETRE ROMAN NEULANDER-
  -IOAN TALPES
  -LYA BENIAMIN
  -MARCEL SHAFIRA
  -MICHAEL SHAFIR
  -JEAN ANCEL
  -AUREL VAINER

  etc. Exemplele : Nicolae Plesita,si altele

  Securistii sunt multi.Circa 10000 .Niciunul neanchetat penal pentru: tortura,crime,violuri,amenintari,anchete,smulgerea UNGHILOR,SMULGEREA PARULUI,

  Impuscare in plina strada. Genocid.Holocaust Rosu.

  Punctul comun;Basarabia-Romania

  Tortionarii au fost creati de KREMLIN!

 14. ARESTA SI CONDAMNAT ! CRIMINALII COMUNISTI INCEPAND CU VORONIN SI PAPUC LA FEL !

 15. cine dracu investigheaza???sa ne zica si noua cine-s animalele care au batut baieitii????aizi nu mai trebuie nicio expertiza ca la imaginile de pa guvern….se vede clar….de ce toti tac???????????

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: