Iată ce le-am zis celor din Consiliul de Observatori

Se întîmpla pe 6 februarie 2010, în timpul concursului pentru funcţia de director Radio Moldova, după ce în ajun, a fost ales preşedinte al IPNA „TeleraDio Moldova” Constantin Marin, unul dintre ceilalţi 12 concurenţi ai mei, cu 5 voturi din prima rundă.

Reclame

7 răspunsuri

 1. […] Sursa » Iată ce le-am zis celor din Consiliul de Observatori […]

 2. asta am vazut deja pe curajtv, unde este materialul cu ce ai spus in prima zi, cind candidai pentru functia ocupata de marin?

 3. e pe o cameră care nu mai vrea să comunice cu computerul, dar ce mai contează, pe cine mai interesează?

 4. pe mine, pentru ca mi-am format o impresie numai din programul scris nu si din modul in care te-ai prezentat si poate ca am dat o apreciere nu prea adecvata.

 5. Ultimul «număr» dabijan
  Motto: Obrazul plecat este scuipat
  /iu tsu, parafrază/

  Numărul 5 al L&A e un adevărat «număr».
  1) Bula, adică articolul de bază este total neinedit. Fac concluzia că Dabija s-a înscris în partida lui Golovka /Golovasticu/. Acolo îi şi este locul.
  2) Şi-a angajat Laie şi filosof de curte, chelbos precum se cuvine. Capul plecat, material filosofico-patriotard este de fapt o mostră de filosofie infantilă. Este recuperat în aşa mod G Vieru, care făcea poezie infantilă. Nu cred că îl postează Dabija special pentru a-mi strica dispoziţia…
  Dar nu în infantilism e problema, ci în aceiaşi lipsă de originalitate. Pentru un doca ignoranţa nu e o scuză ci o acuză /iu tsu/. În primul rînd: există o istorie adevărată la temă, relatată de către N. Popovschi în lucrările sale despre mişcarea inochentistă. În al doilea am reproduso eu pe Curaj. Vorba rusului «dlea osobenno tupîh», mă repet. Also, pe la 1913-7, la gara Chişinău un jandarm rus tipic /deci nu-l descriu/ mustra pe un ţăran moldovean ce se întorcea dintrun pelerinaj la Inochentie: De ce ai lăsat plugul şi cauţi pă naiba? A primit răspunsul: destul timp moldovenii au privit în pămînt, este timpul să privească la Cer! /ifantfilosoful scrie la stele, păgîn fiind/.
  3) De la o vreme Fima Josanu face umplutură «nobilă» lui Laie, cu teme iarăşi de împrumut, dar şi cu o neaoşă lipsă de înţelegere a istoriei, a lumii, în genere. Astfel, se miră Fima că pe lume există idealişti, oameni care în fond, nu doar prin educaţie sunt antiburghezi, de pildă. Unii comunişti incurabili, alţii rasişti etc. Există patrioţi adevăraţi, cu o identitate de nezdruncinat. Nu mă miră că se publică astfel de nedumeriri în ziarul de buzunarul de la spate a lui Laie. Or, el, în părerea lui Teleleu, este «un patriot de profesie», un profesionistă, o…
  Exemplul Serghei Wronski este interesant, dar se putea ceva mai simplu, mai aproape de noi. Alt Serghei, Rahmaninov, fugit şi el de bolşevici, nu şi-a renegat identitatea. Indiferent de cine era în ţara sa la putere el a susţinut-o în confruntarea cu Hitler. A dat sute de concerte, toţi banii fiind transferaţi în fondul de susţinere a Armatei Roşii. Nu pentru Antonescu, pentru Stalin, care din păcate îi reprezenta la moment ţara. Cu aşa oameni ajung ţările mari şi puternice. Cu patrioţi de ocazie /oricine poate face o listă/, nu poţi fi decît o naţiune oportunistă, care trece de pă o axă pe alta…/există, anume pentru România, o expresie mai dură/
  Dau pentru Fima o listă scurtă cu idealişti ai zilelor noastre: matematicieni precum Grothendieck şi Perelman, şahmatistul Bob Fisher… Pentru ca el să înţeleagă: este în firea omului adevărat idealismul. Omul adevărat depăşeşte condiţia animală /o are şi pe aceasta în firea sa/, poate să-şi sublimeze josnicele instincte.

  Iurie Ţurcanu.
  Pis pentru «mocan»: citeşte musiu materialul meu «România — o confuzie pe harta Europei». Desigur aşi fi preferat să ajung la nemţi, dar trebuia să trec pă la… Geografia, dle!
  Piis. În programul Băsescu stă scris «Vom folosi toate oportunităţile», dar nu este trasată o strategie. Cu alte cuvinte un program «de azi pe mîine».
  Piiis. Pragmatismul acceptat de către noi este de fapt vechiul materialism, mai mult sau mai puţin vulgar. La noi nu se bagă în seamă că cei din lumea bună sunt pragmatici cu noi, cei second hand. Ei au acasă idealuri, sunt patrioţi adevăraţi etc.

 6. Trist ca nu i-a permis sa se ne-justifice pina la capat; sper sa-ti urmeze indemnul si pe viitor sa aiba cel putin rabdare si curiozitate.
  P.S: oricum, cel mai bravo esti TU!

 7. În april s-a întîmplat ceva aici…

  1)Prezintă anumit interes declaraţiile unora după ce stau la taifas cu procurorii. În sfîrşit O. Cernei a înţeles că unii îşi fac piar. Dar şi el nu stă “de plancton”! Face ipoteze, pecum: “SIS-ul i-a scos pe tineri în stradă”. Deci e vorba de revoluţie sisistă. Ca de obicei, VB, care promovează asemeni aiureli nu obiectează.
  2)Cel mai hăios îmi pare totuşi Nagacevschi: Puteau cei de la SIS să oprească derapajele care avuseră loc! Este acelaşi motiv “alor noştri”: de ce nu a intervenit poliţia în forţă, de ce nu au făcut cîteva jertve? În plus curată agrămăţie! Este din categoria SF; cei de la SIS trebuiau să facă minuni, să oprească nişte evenimente, care deja avuseră loc. Şi acest Naga este şeful comisiei, care-i poartă numele!
  3) Oazicu /Nantoi/ şi în această problemă spune ceva demn de luat în seamă, chiar dacă e ceva comun: să clarificm care-s profitorii. La cei enumeraţi de el putem adăuga cîteva nume.
  -Nătăliţa Morari, care a dat numele revoluţiei – de mărar. Cum altfel putea să ajungă în graţiile dnei Clinton?! Au întrebat şi alţii: cu ce drept ne reprezintă?
  -Urmează Steluţa Popa, care a şi scos, nu ştiu de unde, pe dată, un roman la temă, cu răspunsuri la toate întrebările basarabene. /Este şi o istorie scurtă a plaiului după cum am înţeles, o adevărată enciclopedie/.
  -Va mai profita un sculptor. Vorba pimarului N. Costin: “Ferice de poporul care îşi are simbolurile demnităţii naţionale!” Adică demnitate poţi şi să nu ai, dar simbolurile ei – să le ai trebuie. De la el încoace ne-am tot umplut de simboluri. Dar iată, vin mîine nişte bolşevici la putere şi le mătură peste noapte. Cu ce ne alegem? Nici demnitate, nici simboluri.
  Cui trebuie un monument dedicat zilei de 7 aprilie? De ce participanţii la eveniment nu-şi dau cu părerea? Din punctul de vedere a continuităţii în locul lui Marx şi Engels ar trebui să stee Piotr Kirilîci.
  -Partidele de drepta nu au prea profitat, totul e pe viitor, speră liderii. AIE este meritul Lupului; tot el ar putea să strice afacerea…
  Iurie Ţurcanu

  Pis. Este unanimitate în privinţa şanselor de a elucida evenimentul. Asta şi datorită faptului că guvernanţii actuali vor să scoată la lumină doar o jumătate – cea întunecată, adică noaptea de 7-8. Dar şi pentru ea, ei poartă o anumită vină!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: