Astfel vroia APEL să funcţioneze audiovizualul?

După ce consiliul de observatori al IPNA TeleRadio Moldova i-a numit pe decanul din ultimul deceniu al facultăţii de gazetari (buni la toate, mai puţin la jurnalism) şi pe colegul de şcoală superioară de Partid la Leningrad al lui Urechean drept şefi la ceea ce se numeşte impropriu IPNA “TeleRadio Moldova”, acum ne întrebăm: cine şi cînd va completa troica veselă, cine va lua locul Adelei Răileanu, buturuga mică în calea carului mare al reformei cu paşi mici. Deocamdată acel pesonaj blond şi cu zîmbet crispat pe buze a reuşit doar să oprească o roată a căruţei, prin încheiere de judecată a obţinut stoparea concursului, şi ea mai rămînîne ca interimar în funcţia de director la Moldova 1 pînă la examinarea în fond a cauzei destituirii sale de către CO la 31.12.2009. Am aflat că structura din 9 oameni, care teoretic ar trebui să reprezinte întreaga societate (şi pare să fie reprezentativi Mariana Şlapac cu Tudor Tătaru şi ceilalţi, uşor mai tineri şi mai şcoliţi), a numit abia la 5 februarie un avocat care s-o reprezinte în instanţă! Şi dacă acesta va lua mii de lei din buget, se prezumă că ar trebui să fie bun. Deocamdată nu ştim exact cine e persoana şi de la care birou de avocaţi e. Aşteptăm cu înfrigurrare ziua publicării hotărîrii pe pagina CO (unde sunt doar procese verbale şi decizii vechi de o lună), ca să încercăm să deducem, de la Tănase ori de la Nagacevschi l-au pescuit?

Acum e cert că CO plăteşte din bugetul companiei cel puţin doi jurişti ca să meargă în instanţă pentru aceeaşi cauză, dar ca să apere părţi adverse, un fel de joc dea democraţia pe banii noştri.

Nesigur însă e finalul acestui joc, nu ştim ce soartă vor avea procesele de judecată ale celor trei demişi în ultimele azile ale anului trecut, şi nu ştim cînd şi dacă va fi continuat concursul pentru funcţia Adelei Răilean. Totuşi, suntem curioşi să aflăm cît mai repede numele complet al troicii conducătoare. Al treilea nume, de ce culoare va fi oare?

Şi, ca să revin la întrebarea din titlu, amintesc că Asociaţia Presei Electronice, ong la care au lucrat şi Eugen Rîbca, preşedintele actual al CO, şi cei doi recent aleşi ca şefi pe TRM, avea acum trei-patru ani un proiect de lege a audiovizualului, prin care conducerea companiei publice, dar şi Consiliul Coordonator al Audiovizualului să nu fie numite de partidele de la guvernare, ci de societatea civilă. Atunci am arătat scepticismul meu şi dezacordul cu această idee, pentru că ştiu ce zace în aşa-zisa societate civilă, iar acum vorbele mele şi-au găsit confirmare: în piele de oaie ni se aduc pe scenă tot lupi şi alte răpitoare care, poate, au şi ei carnete de partid ascunse de ochii lumii, precum Gheorghe Gorincioi, fost decan şi el la jurnalism (dacă e să nu inventariem şi funcţiile lui de mai devreme), acum preşedinte CCA.

Reclame

Un răspuns

  1. […] Sursa » Astfel vroia APEL să funcţioneze audiovizualul? […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: