Un nou pogrom se pregăteşte sub ochii autorităţilor comode

A rămas o săptămînă pînă la 2 mai, când un grup de cetăţeni intenţionează să iasă în stradă, ca să facă uz de drepturile lor funadmentale, şi cînd un alt grup de cetăţeni intenţionează nu doar să facă o contramanifestaţie, ci să zădărnicească exprimarea primilor şi să-i facă să nu mai apară public vreodată.

La această intrigă, care transpare în media, dar mai ales pe internet, pe fundalul altor intrigi politice, mediatizate mai generos, autorităţile nu fac niciun fel de declaraţii, sau avită să dea un răspuns tranşant: vor asigura sau nu libertatea de întrunire a tuturor cetăţenilor, indiferent de preferinţele lor politice, culinare, sexuale.Şi n-ar fi nimic dacă ar fi numai scrisorile de la organizaţii, partide, biserici în care se cere interzicerea, n-ar fi foarte grav nici dacă acţiunea naţional-creştilor apare pe situl primăriei ca autorizată, iar cererea din 23 martie GenderDoc-M – ului rămîne fără răspuns, conform noii legi se prezumă că mitingul e legal dacă e paşnic şi poate avea loc chiar fără preaviz, dacă participă mai puţin de 50 de oameni.

Dar problema e că cei care au anunţat primii că vor ieşi în stradă au cerut protecţie de la autorităţi, pentru că de-a lungul anilor au fost agresaţi şi ameninţaţi, iar anul acesta ameninţările nu sunt deloc voalate, deci pericolul ca manifestaţia să degenereze în violenţă este real. În aceste condiţii este necesar nu doar ca poliţia să-şi facă datoria pe 2 mai şi să despartă cele două tabere astfel încît să nu aibă nimeni de suferit, asigurîndu-le tuturor dreptul la întrunire, dar de pe acum autorităţile ar trebui să întreprindă măsuri energice pentru contracararea discursurilor de ură şi a mesajelor de ameninţare, să identifice şi pedepsească pe cei care au comis astfel de ilegalităţi, să dea asigurări comunităţii internaţiobnale, societăţii noldoveneşti şi minorităţilor sexuale că îşi vor face datoria de reprezentanţi ai statului. Altfel acest stat e o caricatură, un trib condus de clanuri, sau o ţară de carton, în care politicienii sunt ostaticii alegătorilor neinformaţi sau manipulaţi tot de ei decenii la rînd!

Reclame

3 răspunsuri

 1. Sărmanul Laie

  Zău î-l compătimesc pe N Dabija, care în ziarul-proprietate personală /ciordită de la USM/ a fost nevoit să recunoască că Nicolae Mătcaş este o mare personalitate. Or, N. Dabija este cel care în alegerile din 90 a decis în favoarea contracandidatului acestuia Ţurcan, şef la Costiujeni, iar ulterior a făcut o tentativă de a-i fura şi portofoliul ministerial. Închipuiţi-vă omul care nu ştie lungimea circumferinţei – model de educaţie!
  Repet întrebarea, simplă de tot: de ce Dabija l-a preferat pe Ţurcan? Chiar nu va răspunde nimeni, chiar pe nimeni nu interesează istoria noastră recentă?
  Nu voi comenta ultima Bulă, nimic interesant. Dar pe ultima pagină L. Ungureanu îl agresează pe săracu Lupu, devenit de la o vreme “malcic dlea bitia”. Şi î-l loveşte mult mai jos de centură… Că de ce Ghimpu nu l-a luat în car-uţă la Polonia pe frumosul Leancă? Să nu ştie dumneaei că în ierarhie Lupu e mai sus, iar Leancă e prin Europe zilnic. Săracu Lupu doar pe la Moscova a fost ultimul timp, nu trebuia scos în lume, să se vadă ce brazi avem?
  Dar poate că are dreptate…În aşa caz de ce nu aflăm din Bulă, de pagina întîi cine e Marian Ilici? Fiindcă şefu mai e şi şmecher, altfel / cu inteligenţa adică/ nu ajungea unde aajuns.
  Diverse. Doar atît că Timpul continuă să fie de umplutură şi cş cu timpenii vin mîne.
  Iurie Ţurcanu
  PiS. Materialul mai e şi un test, o experienţă pavlovistă, adică pe javre. Cave!

 2. traditional, partidele de stanga sunt acelea care apara drepturile homosexualilor. deci nu e de mirare ca partidele noastre de dreapta refuza sa o faca. si cum in Moldova nu exista azi un partid de stanga valabil (cel al comunistilor e o caricatura) – nu avem de ce sa ne miram. e trist, dar asta e. un site bunisor despre si pentru homosexuali: gayclick.com avem noi mult de invatat de la francezi ca sa ne modernizam gandirea si sa invatam sa fim mai toleranti cu acei pe care nu-i consideram „normali”.

 3. Prostii! sa-si tina acasa preferintele acestea, sau sa faca private party sau intruniri. n-au ce cauta in public. sti voi oare cum suferea natalitatea si o natiunea intreaga, din cauza asa zise-i „legalizari” a intrunirilor in public al minoritatilor?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: