Ca azi, acum 20 de ani, terminam şcoala din Pepeni

Am avut de dimineaţă examenul la rusă, parcă, apoi, seara, festivitatea de absolvire cu nelipsita întîlnire a zorilor dimineţii.
Imaginile de m ai jos sunt de acum două luni, de la întîlnirea cu unii dintre acei absolvenţi de şcoală generală, care mi-au fost colegi

Reclame

Un răspuns

 1. Cui pe cui se scoate
  Şi ghimpe pe ghimpe…
  Motto: Unde nu-i cap, vai de tălpi!
  /iu tsu, Parafraze/

  Dar! Nu poţi scoate cu ghimpele livăral cuiul rusesc. Fac o precizare la o publicaţie mai veche /Faptele ghimpilor/, dau detaliile unui caz, Congresul II al FPM. Acolo a apărut o problemă juridica şi incopetenţa în domeniu a lui M. Ghimpu a fost fatală. Era vorba de interdicţia pentru liderii de partide să ocupe funţii înalte. Curată aiureală! Dar intenţii “nobile” – să nu le permită celora de la PCUS funcţii. Aceştea /Snegur, Lucinschi/ s-au bucurat de posibilitatea de a se dezlega de partid şi s-au “suspendat”. Se spera ca tovarăşul Vanea /Ion Hadîrcă/ să rămînă şi în fruntea frontului şi al doilea în parlament /tot cu ”aşi” se opera, fiindcă e vorba de şuleri/.
  Pe de altă parte s-a luat decizia neghioabă ca Frontul să nu devină partid, scăpînd astfel de Legea respectivă. În Parlament s-a votat şi partide şi mişcări, astfel tot travaliul de două zile a Congresului s-a dus pe apa sîmbetei şi a început procesul de trecere a FPM în mîna puternică a lui fra Iura. Apropo, el încă la 1989, iunie avea o viziune clară: Frontul este partid politic. Spre deosebire de Dabija etc, care îl vedeau ca o asociaţie filologico-istorico-gazetărească. Nu e de mirare că fra a reuşit.
  Astfel, la noi nu e ca la vecini, care calcă în aceiaşi greblă; noi călcăm pe aceiaşi ghimpi.
  Diverse. Presa “bună” a învăţat cîte ceva de la Vladimir Nicolaievici: limbajul la limita decenţei /care zice iu tsu este adevărata indecenţă/. Ăla Bogatîi ne îndeamnă să ne orientăm la cracii ruşilor şi să dăm printre picioare. Eu aşi prefera alt gen şi nu în gol. Vedeţi cît de molipsitoare e decenţa şi ce păgubos e să citeşti fie şi pe diagonală presa galbenă.
  Iurie Ţurcanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: