Atîta am privit şi io din campionat. Microbist sadea!

Anunțuri

14 răspunsuri

 1. […] » Atîta am privit şi io din campionat. Microbist sadea! Mai vezi » Anunțuri | JOBuri | Știri | Horoscop | Meteo | Sondaje Articole […]

 2. Ghietu Laie…
  /variaţiuni la tema măgarilor/

  …este în postura faimosului măgar între două căpiţe.
  Între două paradigme de fapt. Pă de o parte – livăral ca toată lumea «bună» /dar o vreme chiar membru al PNL, canditat ot Basarabia cel puţin, după ce mulţi ani a trudit cot la cot cu popa Ciuntu pentru PSD/. Pă de alta preapravoslavnic, ortodocs adică; şi unul care chiar practică cultul…
  În ultima Bulă a sa vorbeşte, citînddu-l pe I. Varta, despre victimele bolşevismului în Transnistria, la concret despre «călugăriţele de la mănăstirea Raiul, fondată de Inochentie Levizor». Cîtă lipsă de profesionalism! Dacă e Inochentie, apoi nu mai e Levizor /sau Ţurcanu/ ci de la Balta. Mai apoi Inochentie este prima jertvă – 30 decembrie 1917, dar nu se ştie a cui anume: abolşevicilor sau a bandelor anarhiste ucrainene. Pînă a fi împuşcate călugăriţele au fost duşi «nu prea departe» călugării, pe la 1925.
  Şi esenţialul: Inochentie şi inochentistele sunt considerate de către biserica lui Laie nişte eretici. Şi sunt condamnate la chinuri veşnice. Judecată faţă de care împuşcarea lor este o floricică la urechiuşă.
  Personal din 1988 încerc să aduc în atenţia istoricilor noştri problemea mişcării inochentiste – unica care merită să fie menţionată pentru anii 1910-17, dar şi în contextul transnistrean. Şi fără nici un rezultat. M-am pus pe capul lui Iurie Colesnic; la penultima noastră întrevedere mi s-a lăudat că are 10 mii de materiale la temă, dar la ultima deputatul iu co mi-a spus «Inochentie să mai aştepte». Şi L&A a trecut o dată pe lîngă temă, pot ei face asta. A fost un material de Fima Josanu, care a citat din Lesi Gomin. Ticăloşie mai mare nu se poate! «Romanul» Golgota este o parodie, dar şi o încercare de ai incrimina pe inochentişti după lichidarea lor. Şi Laie e specialist la temă, are şi publicaţii!
  Mai amintesc că e corigent la română /a la Minulescu/, dar şi chiţibuşar: crede că virgula e cel mai important semn. Dar nu e în stare să construiască un exemplu în limba sa, ci recurge la clasicul exemplu rusesc. Fiind vorba de măgari azi îi dau eu unul neaoş: Laie de cînd eşti tu măgar mort ai văzut. Virgulele le las pe seama cititorului, eu nu-s chiţibuşar.
  Şi încă un caz divers cu măgari. Ceva zile în urmă cei de la Radio Rossia l-au numit pe M. Ghimpu măgar. A reacţionat cumva preşedintele, sau se bucură de piarul ce i se face? Cum pot eu să-l apăr? Chiar nu am argumente.
  Iurie Ţurcanu.
  PiS. Iar Varta ar fi mai bine să ne istorisească din cîte a acumulat stînd la spatele lui fra Iura…

 3. http://www.autismafrica.com/

 4. Intrati aici si donati! http://www.autismafrica.com/

 5. Daaaa Olejka … nu pierzi vremea geaba … te uiti la essential din campionat … nu ca prostii sa sati cu inima la gura la fiecare meci .. cum stateam eri cand jucau mexicanii nostru cu arabii lor (franceji) si ci Voronin la PubliKKaTV

  Fotbal vs Politica – Mexic vs Voronin!
  http://wtfmd.blogspot.com/2010/06/mexic-vs-voronin.html

 6. Factorul transnistrean

  Este determinant. A fost totdeauna, dar de la o vreme acest lucru se va vădi pentru toţi.
  Declaraţia Ministrului român de externe “nu admitem desprinderea Transnistriei” este şi poziţia UE. Asta pentru cei cu şmecherii oportuniste.
  Pe de altă parte abolirea vizelor e condiţionată explicit de garantarea frontierelor, inclusiv pe segmentul transnistrean. De integrare nici vorbă fără soluţionarea conflictului. Şi cei de la Tiraspol nu vor negocia cu “fasciştii” de la guvernare. Nici lib-demii nu se vor “compromite” prin negocieri cu separatiştii, cu cedări. Aşa că factorul impune şi soluţii pentru criza internă: amînarea alegerilor n-are sens. Peste o lună-două nimeni nu va mai sta de vorbă cu noi dacă nu ne decidem.
  Şi ei nu stau în loc, nu aşteaptă să devenim europeni şi bogaţi. Ei merg la Moscova, cer ajutor şi recunoaştere de către FR. Ruşii nu se vor lăsa convinşi – ei vor toată Moldova, sunt deci pentru integritatea Noldovei, dar sub protectoratul lor.
  Asta e nodul la momennt.
  Ce vom face? Chiar nu ştiu. Dar de lăsat pe nîne, cum s-a făcut pînă acum nu se mai poate. Nu ne permite nici UE, nici FR. Am impresia că Filat e conştient de situaţie, de presupus, va încerca şi o soluţie.
  Iurie Ţurcanu

  PiS. Vice speakerul RM contribuie şi la îmbogăţirea “limbii noastre” . A întrodus recent scintagma “refuz negativ”. Poate că Monitorul oficial va lămuri ce înseamnă, eu nu înţeleg, am urechile prea scurte pentru a înţelege aşa ceva.

 7. http://alexosipov.blogspot.com/2010/06/fotbalul-este-un-razboi.html

  un articol interesant despre fotbal scris de Ian Buruma

 8. Logica ghimpată

  Nu e lipsă de logică în discursul interimarului preşedinte al ţării. E o altă logică, una sui generis, îi zicem ca în titlu. Se caracterizează? E vorba de un simţirism neaoş. Exemplu, pe care l-am mai citat. A voit să spună că e bine să fie şi boieri, dar a zis că e bine să fii boier, adică ceea ce a simţit el. Noi simţim şi gîndim altfel: E bine să existe o elită.
  Altul, de ultimă oră. La Radio întrun triplex: Eu sunt ÎNCĂ interimar… Ce o fi zicînd colegul de coaliţie, M. Lupu, rămas flămînd? Cum să nu caute, precum ii năravul, spre codru?
  Mă simt şi eu prost de la o vreme: cetăţean de rînd al unei ţări a cărui preşedinte e declarat măgar, cum poţi să te crezi deştept? /Radio Rossii – post oficial al FR/.
  Domnul Ghimpu are datoria să facă una din două. Sau zice un categoric NEIN. Sau confirmă prin I-A! I-A!! Da, adică.
  Sau ne lasă şi aici în incertitudine? Este, nu este?
  Iurie Ţurcanu

 9. Gazetăriţa Ştefîrţa cea neascultătoare
  Motto: Toate vrea să le-nţeleagă
  Toate vrea să ştie…
  /P Cruceniuc-?/

  Neascultătoare de mămica, care a îndrumato spre adevărata sa vocaţie – cea de medic, chirurg mai exact. Se plăteşte bine, e prestigios să fii chirurg… Dar şi vocaţia de a tăia se pare că este înscrisă în firea Sorinei. În carne vie fie cu fie fără narcoză. Dar şi la membre în sala de anatomie…
  Fără tremurici în degete ea culege cu mînă de fier: “corpul străin – Transnistria – trebuie amputat”. Dar cu Tighina ce facem, duduie? Dar cu voinţa Eoropei? A FR să zicem o neglijăm. Dar cu sîngele vărsat în 1992?
  Lele şi iar lele…ş.a.m.d.
  Este ascultătoare gazetăriţa de şefu – aşa-i voga. Desigur e vorba de politică editorială aici şi eu ştiu că se încearcă insistent inocularea ideii. Se încearcă simplificarea unei probleme, dar de fapt ea se abandonează. Că apar metastaze nu o doare pe gazetăriţă, că nu în ea se taie…
  Azi pe prima pagină e ÎNSĂŞI şefu. Îl bate pe săracu Pasat, devenit malicik dlea bitia. Şi cît de uşor e să o faci şi e fără nici un pericol, în schimb eşti eroul zilei.
  O face nu doar el. Cu ce altceva să umpli ziarele?
  Eu trimit cititorul la un articol de referinţă a lui iu tsu /anno 1993. spt., 30, L&A/ în care aceste lucruri se profeţeau. Şi adaog, că ceea ce face azi Pasat se numeşte razvedca boiem, e un început doar. Va urma o vizită a patriarhului Kirilă etc. Pasat joacă la sigur şi ciotul zis AIE nu-l va opri. Nici Vladimir Nicolaievici, Nici Teleleu.
  Asta e!
  Iurie Ţurcanu
  PiS. Recunosc am avut simpatie pentru Pasat, dar venirea sa ca profet m-a făcut să fiu feţinut; altfel îl susţineam deschis.

 10. Ce-i mai scapă lui Teleleu?
  Motto: Gînsacul nu ratează niciodată.
  /Nae Ionescu zicea cîndva, undeva/

  Prost stă şefu şi cu hard-ul şi cu soft-ul, precul se vede. Vîrsta, dle…Şi factorul alcool şi etc. Îi scapă de cîteva ori de pă disc numele liderului umaniştilor din toată Moldova. Păi ar putea să se informeze: din internet de la colegi… Preferă o sintagmă frumoasă, dar şi o lovitură de imagine la adresa celui vizat: este ceva de scăpat dl Mereuţă. /pe discul meu este loc şi pentru asemeni informaţie/.
  Dacă ar fi vorba doar de acest mare umanist din mica noastră ţară! Dar marelui gazetar şi etc î scapă practic totul. Ce-i mai rău, însăşi esenţa evenimentelor. Omul aşa şi nu a înţeles ce s-a petrecut în ţară după 90 /şi a fost deputat!/, nici cine a fost fra Iura /nu ştie nici acum/, nici ce a fost pe 7-8 aprilie. Nu-i de mirare: hard-ul nu-i permite.
  Şi cu toate astea omul prosperă. Proprietar de ziar, făcător de opinie publică şi de deputaţi /din familie în primul rînd/. Gînsac adevărat ar zice Nae Ionescu.
  Şi eu care credeam că-i motan!
  Iurie Ţurcanu

  PiS. Nu sunt un fan al lui Nae. L-aş fi putut cita pe Mi Emi, care de asemeni a scris despre astfel de gînsaci, dar primul e mai aproape din toate punctele de vedere.

 11. WAW.CE TARE!

  NU AM CUVINTELE!

 12. Teze din iunie / unele/

  1) Cu cine s-a/nu s-a consultat Ghimpu?
  Desigur s-a consultat cu cel mai urît dintre pămînteni zis Ş. Urîtu, dar şi cu cel mai lat în şale zis Ana-Tolea Şalaru.
  Gurile rele zic că nu s-a consultat cu C. Ţurcan – specialist în una şi consilier în alta. De aici şi tărăboiul /ca la A. Lupan/ în ţară, alianţă. CSI. Medicul-şef de la instituţia de tristă faimă este un non sens în compania celora ce condamă crimele comunismului. Dacă este adevărat ce se spune despre psihiatria ca metodă de luptă cu dezidenţii, apoi C. Ţ este omul care a colaborat cu regimul din plin. Absurd? Ba, pur şi simplu ghimpat.
  2) Ce se tace cu insistenţă la 26-28 iunie?
  Faptul ruşinos al trădării. Nu a fost doar un moment al trădării. A fost o lungă perioadă, să zicem, începînd cu 1932, cînd am fost trădaţi/ vînduţi zi de zi.
  Care ţară şi-a mai abandonat în aşa hal cetăţenii, milioane de cetăţeni?
  Iurie Ţurcanu.
  PiS. Amintesc că la alegerile din 1990 N. Dabija a pledat tot pentru C. Ţurcan; contracandidatul acestuia era însăşi N. Matcaş. Iată faptele lui Laie!
  PiiS. Javrei care-mi inversează numele. Că eu nu m-am realizat e o problemă; că Laie şi Teleleu sunt ticăloşi e o alta. Iar faptul că blogherii o fac pă polikticienii – cu totul alta. Repet: ei fac onanism nu analiză politică. Şi mai clar: eu politică nu fac, nici am făcut.

 13. Filat
  infectat
  de populismul ghimpat.

  La general – populismul e ceva foarte contagios şi pare de neocolit, este o necesitate, dat fiind un electorat aşa cum îl ştim, nu-l definesc aici.
  Povestea are o istorie, se pare. După victoria ghimpilor de la 2007 cu Doiniţa Sulac, Filat l-a cooptat pe Călinică Vieru /de la o vreme Babocikin/. În genere toată campania lui Filat a fost şi sub semnul populismului. Dar era o necesitate. Azi premierul Filat nu are dreptul să fie populist, să se manifesta în aşa mod. Nu-i şade, popular vorbind.
  Ultimul exemplu. A mers M. Ghimpu să se închine la Kaaba ghimpată din PMAN, s-a dus şi V. Filat la o piatră – la gară.
  Or, la luni, 28 iunie el era dator să fie la serviciu, la cîrma ţării. Nu să facă gesturi ieftine cu depuneri de floricele.
  Şi în campania ce va să vină nu va fi judecat după asemeni gesturi, ci după cele realizate ca premier. Vor fi prea mulţi panglicari, pe de altă parte, care la atîta şi se pricep: mimarea patriotismului.
  Mă repet: dl Filat să devină conştient de ceea ce este şi poate deveni. Să nu se ee după mintea lui Ghimpu.
  Iurie Ţurcanu

  PiS. Nu sunt chiar aşa de aberante acţiunile vremelnicului preşedinte. În primul rînd îşi mobilizează electoratul, să capete mandate /mai precis imunitate/ pentru sine şi nepot.
  Mai important: nu se face secret din faptul că România va interveni în alegeri. Vor fi bani şi bani buni, în sensul că oculţi, cei care îi vor gestiona nu vor da socoteală. Asta-i miezul! Iar românismul «hipertrofiat» este doar o nadă /ruseşte – o mormîşcă/ pentru boii de pe plai.
  PiiS. Vocea poporului, de la piaţă. Un cîntăreţ orb îi zicea cam aşa:
  Ghimpule, micimea ta!
  Lasă preşedenţia
  Caută-ţi de sănătate
  Că-i mai bună decît toate.
  Cam asta-i.

 14. cand te plictisesti,te uiti la meci

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: