Scrisoare deschisă CCA şi TRM

 • Consiliului Coordonator al Audiovizualului,
 • Preşedintelui IPNA “Teleradio Moldova”,
 • Consiliului de observatori al IPNA TRM

Prin prezenta vreau să reclam în mod repetat o problemă cronică a companiei, difuzarea de publicitate mascată la radio şi televiziune. În fiecare dimineaţă, după ora 9 aud la Radio Moldova o rubrică numită impropriu Radio Magazin, unde se difuzează reclame pentru produse şi servicii medicale, prezentate ca reportaje, materiale pentru ştiri, ceea ce este şi immoral, împotriva deontologiei profesionale, dar şi ilegal. La Moldova 1 tot aşa, după fiecare Mesager urmează o rubrică inadecvată conţinutului, Business review, unde se difuzează diverse reportaje comerciale, care nu au ce căuta nici la ştiri, nici după ştiri, decît, poate, la rubrica de publicitate, ca să fie taxate corespunzător şi percepute de public ca reclamă.

Am semnalat această problemă în repetate rînduri de-a lungul anilor, am obţinut chiar şi o hotărîre de judecată la 21 mai 2009, prin care Curtea de apel Chişinău a constatat încălcarea legii cu grilele de emisie ale posturilor radio şi tv ale companiei, deci instituţia Dvs a fost obligată să le modifice, pentru a le face conforme cu Codul audiovizualului. La 30 decembrie 2009 am înregistrat această hotărîre de judecată la secretariatul Consiliului de observatori, sperînd că ea va fi executată şi că mi se va conforma acest lucru printr-un răspuns oficial. Dar nici grila n-a fost modificată în mai mult de jumătate de an, nici scrisoare n-am primit, prin care să mi se explice de ce nu se execută decizia de judecată, pe care nimeni nu a contestat-o şi deci a devenit definitivă, irevocabilă şi obligatorie pentru executare.

Pentru că mi se încalcă flagrant drepturile de cătăţean, consumator de informaţie şi de servicii, pentru că nu se execută o decizie de judecată, deci îmi este compromis şi dreptul fundamental de acces la justiţie voi fi nevoit să apelez la CEDO, de ceea vă invit să trataţi cu responsabilitate acest ultim demers şi să-mi răspundeţi urgent cu dovada intervenţiei necesare în grila de emisie a posturilor pe care le gestionaţi.

9 iulie 2010

Reclame

6 răspunsuri

 1. […] » Scrisoare deschisă CCA şi TRM Mai vezi » Anunțuri | JOBuri | Știri | Horoscop | Meteo | Sondaje Articole […]

 2. SCRISOAREA DESCHISA ARE EFECT DIRECT O ATENTIONARE SI ATAT.NU ARE EFECT GARANTAT MEREU.

 3. Cu adevărat tare proşti mai suntem
  Fii mai deştept române!
  /iu tsu, Parafraze/

  Este părerea ruşilor, dar şi a lui Laie Daibîja /a făcut şi un banc din care rezultă: suntem mai proşti ca ciukcii./ Eu, prostul, am înţeles cam tîrziu acest lucru, am umblat cu paie în cap cu idei, inclusiv despre o revoluţie spirituală, unica ce ar putea să ne scape din sclavia slavă.
  Azi sunt conştient că am greşit, dar nu învinuiesc pe nimeni, îmi asum gafa…
  1) Prostia la vîrf. Pe 5 iulie parlamentul a votat data referendumului – 5 sept. Dar deşteptul V. Ţurcan /ţurcanii ăştea!/ a aruncat o petricică: nu adunăm 60 de zile, fiindcă trebuie să începem cu data de 6 numărătoarea. Şi i s-au adus argumente juridice… Nimeni însă nu a găsit soluţia simplă: lunile iulie şi august sunt lungi, au cîte 31 zile, deci oricum 60 de zile avem.
  2)Şi Ghimpu s-a manifestat în acest sens. «Să decidem o dată pentru totdeauna…» cu referire la art. 78. În politică nu e ca la popa «acum şi în vecii vecilor…». Totul e vremelnic şi întîmplător precum interimatul său, care va rămîne de pomină, de rînd cu al lui Papură-vodă, Ciubăr-vodă ş.a.
  3)Prostie la nivel naţional este căderea în istorie. « De trei luni încoace» tot ne bocim cum ne-au… asta… ruşii. Tot adunăm la ură contra lor. Nu vom putea să le aplicăm lor ura şi va rămîne veninul în noi, pentru noi.
  O. Goga – mare poet, dar şi politician înţelept zicea după 1 decembrie 1918: «nu trebuie să-i urîm pe unguri, ci trebuie să le opunem rezistenţă».
  Antirusismul simbolic, devenit una din flamurile populiştilor noştri, ne va păgubi, fiindcă nu propune nimeni soluţii. Mai ales la problema cum să ieşim din zonă.
  Deaceea vă profeţesc eu, iu tsu, chinezul: NU VOM IEŞI!
  Şi nici cinezii mei nu ne vor fi de folos.
  Iurie Ţurcanu.
  PiS. Şeful de onoare al breslei istoricilor, A. Moşanu, face desigur cel mai mult fum. Eu în pofida tuturor moşanilor şi neceaevilor am ştiut ce a însemnat anul 1812, a.1940, nu am nevoie de lecţii. Domnia sa să ne lămurească: de ce a cedat puterea fără luptă lui Lucinschi în 1993. De ce l-a trădat pe Snegur în favoarea lui Kirilîci în 1996. Asta are valoare, nu poveştile despre ruşii răi… În caz contrar mai bine să tacă. Filosof nu va rămînea, dar nici noi nu vom fi prostiţi de el.

 4. FELICITATIONES

 5. ROMANIA MARE IN VECHILE HOTARE!

 6. Şi românii au gaze…
  Motto: 7 aprilie 2009 este o dată
  asemeni celei de 28 iunie 1940.
  /iu tsu, inedit/

  Naturale… Fireşti, mai ales în posturile de peste an, cînd consumă fasole /linte, tărîţe etc/.
  Ar putea să-şi obţină astfel independenţa energetică. De vină ca totdeauna sunt alţii; nemţii ăştea şi japonezii ăiă, care nu au elaborat încă tehnologiile de captare. Au rămas în urmă, nişte handicapaţi.
  Asta este o glumă proastă, chinezească, pentru prolog.
  Fondul este situaţia geopolitică în desfăşurare. Dar şi o apreciere a presei «bune». Cum ne mai prostesc aceşti deştepţi de la Tîmpul şi Jurnal! O tuciurie /Jurnal/, o blondă şi nişte che(f)lii /Tîmpul/ o fac pă deştepţii; ne mint zi de zi, săptămînă de săptămînă. Şi noi ce facem? Îi susţinem, fiindcă /logica moldo/ sunt mai buni ca cei din altă parte.
  Exemplu. A dispărut de pe paginile J-lui frumosul Iu Lea iar în unul din numerele T-lui a apărut cu ocazia consulatelor, acoperit însă de bravul Al Tănase oglî în uniformă de camuflaj şi în centru, cu Filat la stînga şi Bodiu la dreapta. Fiindcă ziarul e a băbacului. /o sugestie pentr Vlad: să-şi facă ziar aşa cum fac alţii, Lupu de pildă/.
  Şi au fost evenimente majore a căror protagonist a fost Iurie Leancă, cum ar fi vizita homologului său Guido. Mă aşteptam şi eu la vreo poză fără cravate, discutînd despre desuuri… Ale nodului geopolitic de la noi, perverşilor, nu la ce v-aţi gîndit voi! Aşi! Nu a existat aşa ceva. Se vorbeşte despre succesul lu Filat pe frontul german; a cucerito pe Angelika Vlad, nu însă şi Iu pe Guido. / mă mir că romancieriţa Steluţa Popuţa nu a făcut încă romanul Angelica şi prim-ministrul/
  Şi mai la zi. Imediat după revenirea la Bucureşti T. Baconschi a făcut declaraţii foarte importante /luni se pare/, în comparaţie cu care cele de la Chişinău sunt apă chioară, bună de servit boyy de pă Plai.
  Resetarea relaţiilor româno-ruse, dlor tovarăşi. Pragmatism în relaţiile cu marele vecin… De unde limbajul, parcă-l mai auzişi?
  Şi! În septembrie însăşi Serghei Lavrov va vizita Bucuresciul. E iz aici, miroase a gaze fireşti de care vorbeam în preambul. Este ceva analog operaţiei Iaşi-Chişinău; de presupus că mulţi politicieni români îşi vor schimba vectorul, precum la 1944 au schiumbat direcţia armelor. De cei moldoveni ce să mai zicem?! Dacă e să presupunem că un Urecheanu are aşa ceva. Oricum pentru noi vor fi decizii de principiu. Şi tace blonda…Şi tuciuria aşijderi. Şi motanul se linge pă bot anticipînd smîntîna electorală…Şi cetăţeanul patriot naţionale înghite în sec, în lipsa informaţiei elementare.
  Ceva timp în urma se anunţa o vizită a patriarhului Kiril în zonă cu convocarea «na covior» /moldavskii/ a patriarhului Dănilă. Prin analogie este o susţinere din aer, din Cer adică, a operaţiei terestre.
  Oricum, către sfîrşitul anului vom zice uşuraţi: Sa finita la comedia!
  Tragoedia incipit. De fapt a început la 7 aprilie 2009. Dată de care cei «buni» ai noştri, gazetăriţele de diverse nuanţe inclusiv, se fac a uita. E mai comod să-ţi aminteşti de 28 iunie 40, să-i arăţi pe unii vinovaţi / nu pe principalii însă!/ de atunci. Cu mult mai neplăcut e să faci o Mea culpa, mea maxima culpa pentru ticăloşia proprie de acu un an. Aşa-i românul, vorba cîntecului.
  Iurie Ţurcanu
  PiS. La Bucureşti nu există o tendinţă antirusească că la noi. Doar un caz. Am fost martor în noiembrie 2001 la o conferinţă ţinută în Aula Magna a Universităţii Bucureşti de către şeful Vetrei româneşti, dr Coja. Critici aiurite la adresa americanilor pe de o parte. Pă de alta: ruşii rezidesc bisericile. Dar principalul — au gaze. Şi nu doar în post, ca alţii. Şi o sală de tineri preapravoslavnici şi legionari a tăcut a aprobat. Ba m-a şi ridicat pe mine, care am încercat să protestez. Aşa-s eu, chinezul, scandalagiu…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: