Preşedinţii TeleRadio şi CCA dorm pe ei

Eu le-am scris o petiţie (de altfel, am expediat

nenumărate demersuri pe adresa instituţiilor conduse de ei ultima vreme, dar în funcţii erau atunci Gonţa şi Telescu, Mihailo şi Todercan…) şi i-am somat să respecte legea precum şi hotărîrea judecăţii.

Iar Marin îi răspunde fratelui meu, Ghenadie, în care ne asigură că tăt a’ s’ şibî ghini… pe cînd Gorincioi se şi jură că au amendat deja instituţia!

Oare de ce n-au mai aşteptat să fac un protest, ceva? Cînd oare vor accepta modificarea grilei de emisie, să văd şi io dus la capăt un demers cetăţenesc, după ani de zbateri şi aşteptare? Sau o viaţă de om e prea puţin pentru aşa schimbare schimbătoare?

Responsabilii ăştia dorm pe ei sau îşi bat joc de noi cu perfidie şi cu nesimţire?

Reclame

6 răspunsuri

 1. […] » Preşedinţii TeleRadio şi CCA dorm pe ei Mai vezi » Anunțuri | JOBuri | Știri | Horoscop | Meteo | Sondaje Articole asemanatoare:Am […]

 2. NU TE LASA TINERE!

 3. Premierul Filat
  înţepat
  de Ghimpu-mpărat.
  Motto: Politica este calculul realităţilor.
  /iu tsu/

  Nu e prima ţeapă. A fost 9 mai, apoi decretul ghimpat. Dar astea erau ţepe pentru toată AIE.
  De remarcat: la cîteva ore după decizia CC Filat era la Golos Rosii /prin telefon/ cu declaraţii substanţiale. “ Decizia Curţii nu se comentează…Pentru noi prevalează interesul ţării, nu cel al alianţei. Relaţiile cu F.Rusă sunt strategice…”
  A doua vizită a lui M Ghimpu în Polonia îl vizează însă în primul rînd pe Filat, care a obţinut nişte succese pe frontul german.
  Also. Ghimpu a mers să sărbătorească împreună cu “liftele păgîne” / aşa-s numiţi polonezii în folclorul moldo/ o victorie comună cu aceştea contra teutonilor, nemţilor adică. Ce-o fi zis în sinea sa Angelika despre moldoveni nu ştiu… Ghicesc însă.
  Mulţi cred /am crezut şi eu o vreme/ că Ghimpu nu ştie ce face, sireacul. Gravă confuzie. Ghimpu acţionează sistemic. Scopul: debarasarea de Transnistria. Se calcă precum vedem pe aceiaşi ghimpi. Şi la 1990-94 Gimpii /alţii, nu acei în care se calcă/ făceau unire, adică ceea ce nu se putea face la acel moment. De fapt îşi făceau piar. Şi azi tot asta fac. /Adevărat – şi Filat şi alţii – ce alta fac?/. Şi cum se uită europenii la noi, cei care le-am bătut capul 18 ani cu integritatea teritorilă, iar azi zicem că, de fapt, avem în vedere altceva.
  AIE a fost concepută ca o alianţă pro Europa /mai mult poate anti Voronin/, dar nu ca una antirusească.
  Prin acest antirusism simbolic proliferat de ceata lui Ghimpu-vodă nu cîştigăm respectul cuiva, doar ura /în acţiune/ a ruşilor.
  Adică nemţii se împacă cu ruşii iar moldovenii – ba! Mioritic de tot, ca să nu zic de la coada vacilor din Coloniţa.
  Iurie Ţurcanu

  PiS. Ultimul “număr” ghimpat: cooptarea Ălui Dungat ot Bucarest în ceată. Voi veni cu comentarii, pentru azi – destul.

 4. Ce este Adevărul?

  Întrebarea lui Pilat nu este una retorică, sau în batjocură. Este poziţia omului care chiar nu ştie ce-i aia adevărul. Citez, din Evanghelia după Ioan /evanghelia adevărului, nu doar a iubirii cum zic unii/. Isus se declară împărat întro lume în care categoria de bază este ADEVĂRUL. Unde este situată Împărăţia? În inimile oamenilor — răspunde tot Isus cu altă ocazie.
  Închipuiţi-vă că Isus i-ar fi vorbit lui Pilat despre dreptate. Ar fi fost pe loc oprit. Ce e aia dreptatea procuratorul Iudeii ştia, el o practica conform funcţiei sale. Dreptatea ţinea de dreptul roman, care e la baza democraţiei moderne, apropo.
  Este una din confuzile de bază: între dreptate şi adevăr.
  Ruşii, mai ales, fac această confuzie. Exemplu. În filmul lui N. Gibson despre Isus întrebarea sună: cito takoe pravda? Şi noi traducem aiurit uneori din rusă. Dnestrovskaia pravda prin Adevărul nistrean — doar un caz.
  Şi nu trebuie minimalizat rolul lui Pilat în drama omului Isus, dar şi în istoria mişcării pe care a declanşato. Nu întîmplător romanul lui M. Bulgacov ar fi parcă despre Pilat.
  Ce este adevărul pe Plai? Un cuvinţel din jargoul năucilor, schizofrenilor. Asta-i părerea tuturor şmecherilor care o mai fac şi pă deştepţii, înţelepţii chiar. Pentru aceştea nici dreptatea nu este valoare, este ceva pentru proşti, ei fiind deasupra Legii. Suntem astfel total corupţi: în plan secular, dar mai ales spiritual. Şi perfecţionarea legislaţiei nu va avea vreun rezultat, dată fiind calitatea proastă a materialului uman la toate nivelurile. O înţelege şi rusul D. Medvedev în efortul său de iridicare a corupţiei în ţara sa, care nu este mai mică. La noi iu tsu spunea lucrurilor pe nume la 1990, cînd mulţi credeau că e suficient să umplem parlamentul cu hadîrci, şalari şi ghimpi /şi clientela lor/ şi totul va fi OK.
  Nici cu cei care alergau să repare mănăstirea Căpriana iu tsu nu era de acord. A fost fondul primelor ciondăneli cu Ana-Tolea Şalaru. La acelaşi an 90 după spusele dlui V. Mîndîcanu mitropolitul Serapion implantase la Căpriana sodomia. Cum a contribuit Biserica ortodoxă la dezvoltarea spirituală /duhovnicească, cum se zice la ei/, dar şi la cea politică o ştim. Dar totul este încă înainte! Vom fi martorii unor «ninuni» în campania ce va să vină.
  Există adevăr absolut? Poate. De presupus că Isus la acesta se referea. Dar nu un Bivolaru este deţinătorul acestuia. Coruperea în plan spiritual la Dîmboviţa este şi mai şi, proporţiile fiind altele. Alianţa lui Băsescu cu nu ţin minte cine avea sigla DA /dreptate şi adevăr/. Tot o mare minciună, dar nu e la temă.
  Ştiu eu iu tsu, chinezul, ce e aia adevărul? Nu vă miraţi: DA. Nu însă cel absolut, ci cel de Acum şi Aici. AAA, adică. A-A-A, exclamă toţi cei cărora încerc să le lămuresc adevărurile de pă Plai, unele banale de tot, dar care tot nelămurite rămîn.
  Mai ştiu ce este aia adevărul ghimpat. Despre el — cu prima ocazie.
  Iurie Ţurcanu
  PiS. Nu am pomenit de Mi Emi, cel mai indicat pentru citare la temă după Ioan, fiindcă voi scrie la subiect aparte. Se merită, zău.
  PiiS. Prin 89, secolul trecut iu tsu lansase sloganul, afurismul, mai exact: Marxism-leninism ăto evanghelia dlea Ivana. Deci evanghelia pentru Ivan, dar şi Ion şi Jean, pentru sanchiuloţi adică. A fost sloganul aspru criticat de către comunistul Ion Hadîrcă /tov Vanea în jargoul meu/.

 5. Ce a mai acumulat Varta?

  Azi în Jurnal se produce iarăşi doca cu lecţii de istorie a pcus /a. 1940-1/. Că este un şmecher nu încape îndoială.
  Dar publică în contextul unei fotografii cu soldaţi, se pare, români, nicidecum sovietici. Au făcuto şi cei de la Capitala lui Dorică boacănă cu asemeni ilustraţii. Despre ce fel de adevăr istoric mai poate fi vorba musiilor, dacă se minte cu bună ştiinţă? Cine vă va mai da crezare? Este o adevărată batjocură: aceste tagme a gazetarilor şi istoricilor chiar ne au de proşti.
  Repet: I. Varta să scrie o Scurtă isrorie a ppcd. Sunt curios să ştiu ce a acumulat mai mulţi ani în şir la spatele lui fra Iura. Ce fel de gaze naturale produce etc. pentru istorie totul contează. Şi publicul, cred eu, la fel e curios să ştie mai multe despre VIP-ul în viaţă încă. /voiau să-l asasineze…/
  Şi alţi tovarăşi ar fi bine să ne informaze: I. Neagu, etc.
  în caz contrar să nu o facă pă istoricii, erundiţii, eroii, etc.
  în concepţia mea sunt nişte trădători în serie, nişte banali ticăloşi.
  Tocmai buni pentru Plaiul cu boy şi mioriţe….
  Iurie Ţurcanu

 6. Uneori surcica cade mai departe de ştamm…
  Motto: Alhimia mati himii
  i ne doci vinovata cito mati glupovata
  /un chimist rus/

  L-am auzit recent pe Al Tănase oglî la Vox Basaraborum. Ce să zic? Nu prost băiet. Şi a spus chiar nişte adevăruri la care eu ţin. Principalul: corupţia în justiţie a început din anii 90, altfel zis cu tăticu&co. Eu am expus nu odată teza, cu precizări chiar. Una din ele: primul caz de corupţie după 90 cu care m-am confruntat a fost operat de către doi deputaţi «buni» Şalaru şi Ghidirim, acesta din urmă şi ministru şi academician.
  A fost corupt sireacul, nevinovatul judecător Vition, azi înălţat sus-sus în ierarhie.
  La înflorirea corupţiei generalizate /nu doar în justiţie/ au contribuit şi liderii alianţei /toţi!/.
  Alt subiect – decretul ghimpat – în genere m-a pus pe gînduri. Şeful de partid şi de guvern Filat zice ba, iar Tănase zice da,adică pune la îndoială decizia curţii.
  Am impresia că casa /clănuţul/ Tănase îşi schimbă macazul. Nu mă miră. Ştamul a fost morişcă de vînt toată viaţa. Iar vlăstarul, fie oleacă şi mai instruit şi mai răsărit şi căzut parcă mai departe de el, este întrun final fiul tatălui său….
  Iurie Ţurcanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: