Un meliţan deranja(n)t mergea pe bulevard

Şi nu prea vroia să fie filmat… Dar nici să înveţe Constituţia!

Anunțuri

6 răspunsuri

 1. […] » Un meliţan deranja(n)t mergea pe bulevard Mai vezi » Anunțuri | JOBuri | Știri | Horoscop | Meteo | Sondaje Articole […]

 2. Mihai Eminescu ist ganz anderes, herr Ciocălău.
  Motto: Nu avem dreptul să fim bigoţi,
  la 160 ani după Eminescu!
  /iu tsu/

  La noi, cu binecuvîntarea acad. etc M. Cimpoi, Mi Emi este folosit de oricine nu ii lene. Un Dabija face un Eminescu după chipul său. Alţii după al lor…
  Ceva timp în urmă a fost folosit pentru a demonstra că şi V. Teleucă este ceva. O idee a acestuia a fost vehiculată în mod special. Cei de pînă la Mihai /inclusiv cei care doar în istoria literaturii vor mai rămîne o vreme/ au fost nişte eminesci, care au pregătit terenul pentru Eminescu. O precizare: atitudinea lui Eminescu faţă de precursori nu se reduce la Epigonii. În tinereţe /16 ani/ el afirma: A. Mureşanu nu este un poet, este un versificator, poet adevărat este V. Alexandri.
  Acest GANZ ANDERES din titlu nu este întîmplător. Se traduce «cu totul altceva» şi este sintagmă consacreată şi are autor – Otto Rudolf. Este o caracterizare a domeniului sacrului, care este cu totul altceva decît cel al profanului, nicidecum nu este o continuare a acestuia. Şi Eminescu, de altfel, vorbea despre ruptura dintre lumea bulgărului şi lumea ideii, în încercarea de a lămuri sensul capodoperei sale – Luceafărul.
  Îl pomenesc aici pe acad. şi etc pe motivul că l-am prins cu oca mică: foloseşte undeva sintagma fără a cita autorul ei. Este vorba de plagiat, furt intelectual adică. Şi tot el, Ciocălăul, nu observă că se încalcă acest principiu în cazul Mi Emi.
  Doca ar trebui să înţeleagă întrun final: Mihai Eminescu e ceva total diferit de Sihleanu, Teleucă, Vieru şi etc! Total diferit!!. Ganz anderes, ca să fie mai clar. Fiindcă este din altă sferă – din cea a Spiritualităţii. Iar citaţii sunt din sfera Culturii.
  De mult e timpul să-l valorificăm pe Eminescu. Şi ce facem? Îl folosim.
  «Îşi drapează cu el nula» azi o întreagă armată de critici şi de membri ai USM, care habar nu au ce e aia poezia. Care nu sunt în stare a descinde între poezie, versificaţie şi textierie.
  Iurie Ţurcanu

  PiS. Ciocălău. Am parafrazat. Este un obicei prost la românii de peste Prut de ai alinta pe cei de la Bîc cu vreun nume peste nume. Astfel Laie Daibîja este Ilie Ilaşcu al gazetăriei basarabene. Iar M. Cimpoi – un Ceahlău al Basarabiei. Eu, după prostul meu obicei de a parafraza totul, îi zic Ciocălău. Şi zău că e o definiţie reuşită!
  PiiS. Lumea de circa 2 secole nu mai face critică, ci estetică, iar noi tot critici am rămas, ca pe timpul lui Visarionîci.

 3. Delirul…lui Teleleu Tănase

  Săracul, zău îl compătimesc. Improvizează azi pe o jumate de pagină despre drăcuşori. Despre ghildia gazetarilor noştri, că ar fi daţi dracului. Ba! Sunt nişze mediocrităţi care s-au dat după orice regim. Cîţi gazetari au dost ucişi la noi? Nici unul, fiindcă sunt băieţi şi fete /mai ales!/ cuminţi. Adică critică ei, bat în politicieni, dar aşa, ca la baie /armenească ar zice unii/, adică îi masează. Desigur nu pă degeaba.
  Dar trec la fond. Teleleu abordează problema personalităţilor, rolul lor în istorie; îşi aminteşte omul de maturitatea sa comunistă. Şi descoperă America: civilizaţia e rodul activităţii personalităţilor. Bravo, şefu!
  Dar cu exemplele de la noi — prost de tot. Îl las pe Vladimir Nicolaici pe seama lui Tănase. Vlad Druc la sigur a fost ceva deosebit. Dar ce a făcut? Ceva pentru Teleleu la sigur. Reforma în educaţie este meritul persobnalităţii sigure — Nicolae Matcaş. Pe el îl uită, de rînd cu Dabija, şefu. Druc a avut luciu, nu ştiu dacă şi substanţă. Şcoala kgb-ului ia dat flerul cu care ne-a cucerit.
  Nu citeşte Tănase nici pe CURAJ. NET. Iar prinde bine.
  Ar şti că «popoarele au elite, iar romînii — boieri» ( de la iu tsu cetire). Fiindcă cei de elită sunt cei ce se consacră total, la nevoie se sacrifică. Iar boierul are grijă de propria burtă, pentru ea se vinde, trădează. Să se uite în oglindă şefu: este el de elită? L-am văzut ieri pe un alt vip-uşor — V. Matei-ciuc. Eu îi zic Fese-Rotofeţe, dar ar trebui să-l rebotez… Dacă ar avea grija ţării n-ar fi cu burdufuri proeminente. Există şi excepţii /Kohl/, dar la noi nu ar trebui să existe.
  Este evitat Kirilîci. Nu este o personalitate? Eu zic — da. Benefică? Asta – nu zic.
  Iurie Ţurcanu
  PiS. În loc de morală. Iar prinde bine lui şefu un concediu, poate şi o cură de slăbire, poate încă una de…

 4. Cubismul în politică
  Motto: Nu scoţi cu ghimpele liberal cuiul rusesc
  /iu tsu/

  Ştiu ce este cubismul în artă. Ştiu ce este cubismul în matematică…În ambele cazuri denotă neputinţa de a fi clasic, mai exact de a se afirma ca clasic. Şi omul trece la „felul său de a fi” – expresie arhivehiculată la noi.
  În politică nu ştiam de cubism pînă la 28 iunie curent.Dar iată a apărut decretul ghimpat al moşului + piatra lui Dorică – Kaaba ghimpată. Asta pentru a înţelege toată lumea ce este aia cubismul în politică. Desigur ne-am pomenit în avangardă, Georgia ne-a urmat, vor apărea şi alţi cubişti….
  De fapt scopul meu este azi altă temă: Ilie Ilaşcu încadrat în mişcarea liverală. Era de aşteptat, totuşi am avut un oarecare şoc. Am descris Faptele lui Ilie tiraspolitul cu altă ocazie. Pentru azi amintesc doar că el a fost printre cei care au provocat războiul din Transnistria. Deci se afirmă ipoteza mea: scopul lui Ghmpu-vodă e dezlegarea de Transnistria, cu unirea ulterioară. Nu-i rău dar e ireal. Şi la sigur: Ghimpu se visează înscăunat cu adevărat. Săracu Lupu nu mai vede preşedinţia.
  Şi e colac peste pupezele separatiste racolarea lui Ilaşcu. Ce vom avea noi din asta? Nici Ghimpu mare cîştig nu va avea.
  Toate achiziţiile de ultimă oră sunt hăioase, bizare. C Ţurcanu mai ales, Dungaciu îndeosebi.
  Mă pun pe ghicit. Următorul ar trebui să fie fra Iura. Ce ziceţi?
  Iurie Ţurcanu
  Pis. Ce vom face cu piatra din casă, pardon din piaţă. Facem un muzeu ghimpat, sau căutăm un tumberon, în care măturăm toţi ghimpii?
  Să fiu înţeles corect. Moşu Mişu e băiet bun, dar nu e la locul său. El nu prezintă pericol în sine. Dar el e doar vîrful ghimpelui /aisbergului/. Din spatele lui se iţesc Hadîrcă cu Şalaru cu Urîtu şi alţi frumoşi…

 5. HAHAHAHAAAA

 6. Waw mother fucker,I really like it

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: