O iniţiativă minunată, îndrăzneaţă, dar cam tardivă

Click pentru mărireCred că aceste studente curajoase trebuiau să anticipeze gestul descalificant al colegelor, şi să iasă public mai devreme cu astfel de atitudini nu doar ca replică.Click aici pentru mărire!Click pentru mărire

Oricum, mă tem că studenţii noştri, nu neapărat de la jurnalism, sunt chiar mai puţin interesaţi şi implicaţi, deci incapabile de ripostă demnă unei eventuale, poate chiar inevitabile dictaturi pe plai românesc.Click aici!

Sursa: http://liz-anderson.livejournal.com/76145.html

Reclame

12 răspunsuri

 1. […] » O iniţiativă minunată, îndrăzneaţă, dar cam tardivă Mai vezi » Anunțuri | JOBuri | Știri | Horoscop | Meteo | Sondaje Articole asemanatoare:24 […]

 2. Cazul Mocanu

  Să fie clar: nu sunt nici avocat nici procuror; nici pentru Mocanu nici pentru Plahotniuc /acesta are şi de un fel şi de altul/.
  Prin cazul Mocanu putem înţelege însă un fenomen neaoş, care ne reprezintă «la vîrv».
  Nu-l cunosc personal pe Serj, dar are omul dosar la mine. La 2008 se pare l-am făcut şi cu un Ignobil Price, că eu sunt mărinimos. Pentru idea trăsnită de a ceda Transnistria aşa pur şi simplu… Nu ţin minte ca cineva dintre cei «buni» să se fi revoltat. Să-i fi zis: da ce musiu e pămîntul mamicătei, de-l oferi astfel?! Nimeni nu a zis, fiindcă nu au fost atinşi personal. Presupun chiar că cineva l-a mai şi încurajat, precum şi în cazul cu atacul la adresa lui Plahotniuc şi a corupţiei în genere.
  Iată în acest caz multă lume s-a arătat indignată. Fără probe, dle etc. Aici e miezul: au fost atinse interese personale. Şi nu e vorba doar de Plahotniuc. Cine la noi nu e corupt? Popa, medicul, gazetarul, avocatul… La infinit, toţi adică. Desigur şi menţii şi procurorii şi judecătorii, dar nu mai corupţi ca cei de mai sus, doar de rînd cu ei. Cei mai sunt luptătorii cu corupţia. Dar cei mai cei sunt organizaţiile Transparency International, Comitetul Helsinki end so on.
  Şi cel mai corupt este /opinia mea/ propogandistul şi agitatorul /vorba clasicului/ zis Teleleu Tănase, care în primul număr timpit, 9 ani în urmă, declara «nu corupţia este problema cea mai gravă, ci adevărul» /aprox./. Ce deştept, dle! Şi cum ne desconsideră pe toţi încercînd aşa banal să ne prostească. Or, este vorba de domenii neconcurente, din sfere diferite, care nu pot fi comparate.
  Şi după 9 ani el a rămas la aceiaşi opinie şi atitudine faţă de cititor. Nu luptei cu corupţia! Iar Adevărul… La o adică ce e aia Adevărul? – întrebare clasică şi în majoritatea cazurilor curat retorică.
  Uitaşi! Nu am întrodus în lista corupţilor pe politicienii noştri iubiţi. Dar cine pune la îndoială faptul că ei sunt corupţi de rînd cu toată lumea «bună», aşa zisa «elită».
  Îmi pare bine că şi Ghimpu vodă prinde la minte şi a declarat recent /în contexstul cazului Mocanu!/ că corupţia a început cu privatizarea. Eu fac încă cîţiva paşi înapoi. A început şi cu venirea la putere a unor şalari, fără şalvari, sanchiuloţi adică. /Vorbesc în cunoştinţă de cauză/.
  Asta e!
  Iurie Ţurcanu

  PiS. Azi Ana-Tolea nu mai e ce a fost, populaţia a rămas însă fără chiloţi, pardon.
  PiiS. Odată în plus. La noi poţi să ataci orice idee, orice concept, nimeni nu se supără. Dar încearcă să atingi interesul unui vip-uşor şi «eşti pierdut şi eşti ridicol» /Mi Emi/. Asta în fond am avut a vă spune.

 3. facultatea de jurnalism e apa de ploaie.Nu te baga nimeni in seama cu facultati de genul acesta,sau stiinte politice,studii europene,drept,litere,s.a.

  Daca itti croiesti un drum in viata si dupa ce ai invatat de 10 la faculta,te izbesti de realitate si vezi ca nu ai job,si nici viitor…..atunci e un soc psihic!

  Cel mai bine e ca din bancile liceului sa iti croiesti un viitor realist! Parintii habar nu au,pentru ca ei au facut facultatea in alt sistem,total diferit!(care iti oferea un job pe viata,ulterior facultatii)

 4. Caz concret: un student cinstit,invata de nota 10 la drept,sta la buget,e apreciat de toti.

  Cand terminat facultatea i se cer 10000 de euro ca sa intre in barou ca avocat,in orasele mari ale Romaniei.Studentul ramane schilodit pe viata: a invatat de 10,la indemnul parintiilor,si uite unde a ajuns: nu are banii pentru a intra in Barou!

 5. Alt caz concret: Octavian Racu termina facultatea,si nu isi gaseste job.Din frustrare incepe sa faca elogii bolsevicilor precum alexandr dughin din moscova.

  Jos bolsevicii! de cati ani sa tot strigam asta?nu ajunge cat au furat astia? mai vor Basarabia ocupata,pana cand?

  Iar legat de studentele astea,nu inteleg de ce toate asculta muzica in limba rusa,si vorbesc-scriu in rusa.Daca sunt romance,de ce nu scriu in romaneste?

  Vai,vai! Tot inspre Moscvoa va uitati! Jos bolsevicii! afara cu jidanu smirnov,impusca-l-as!

 6. ce mai face Irina Chirica?

 7. Oleg!
  Am postat aici un material cu ghimpi. văd că este şters. Lămureşte-mă, te rog. Dacă nu merge colaborarea noastră spune-o.
  materialul e şi pe ALEFZERO.STAR.MD

 8. :)))))))) cititi asta

  http://abjectu.ro/?p=836507

 9. TINERETUL SA SE IA IN CASATORIE,SA FACA COPII SI SA ISI VADA DE VIATA,CA NEAMUL NU CU POVESTI SE CLADESTE.

 10. Care comunişti sunt mai buni?

  Cei adevăraţi, fie şi foşti, sau cei actuali, fie şi formali? Că suntem o populaţie proastă şi total manipulată e ştiut şi însăşi întrebările de acest fel fac dovada.
  Comunistul Urekian o face pe anticomunistul cel mai… Item secretarul I. Hadîrcă. Etc
  Dar cazul Lucinschi pune vîrf la această confuzie. La această scindare. Adică condamnăm comunismul şi concomitent omagiem cei mai mari comunişti. L-am ascultat pe Kirilîci la Publica în compania Nataşei şi a lui Igor. De la prima nici nu mă aştept la minuni, dar Igor Boţan chiar m-a dezamăgit. Nu pot şti a fost copleşit de personalitatea secretarului, nu s-a pregătit de confruntare sau…? Sau pur şi simplu a avut comanda să fie cuminte.
  Astfel Kirilîci a fost lăsat să scape de răspunsuri referitor la trecutul său politic prin banala frază «înainte era mai bine, că eram tineri».
  Dar şi pentru perioada de după 90 nu i s-a cerut socoteală. Corupţia pe plai e de veacuri, dle. Deci pentru veacuri şi va rămîne. Iar guvernarea sa /1996-2000/ aşa şi este trecută cu vederea. Or, el a corupt personalităţi /A Moşanu, M. Cimpoi/, instituţii, partide, în fine un popor şi nu e nici măcar bănuit!
  A încercat Igor cu idealurile. Ce idealuri, Igor?! Stai cu idealurile! A ripostat înţeleptul, care zeci de ani a fost liderul celui mai ideologizat partid.
  Locurile, părinţii, copiii – asta-i. Şi atît.
  Să trecem la copilaş – Kirilă Kirilîci oglî. Tot la Nataşea l-am auzit. E unul din afaceriştii ce s-au decis să ne fericească, să se bage în politică. Fiindcă, ca să vezi el e politician şi nu doar din faşă, ci de mai înainte, testicule, adică. Desigur e un politician de anumită coloratură. De fapt lipsit de aşa ceva. La nevoie roşu, dar dacă trebuie şi tricolor şi curcubeu. Conjucturist, cu o nuanţă specific lucinschinistă – cinismul.
  Ar fi avut mai multe motive Filat să-l bage-n liste… O datorie de onoare: în guvernarea Lucinschi a primit şi el nişte favoruri… Poate şi altele: un Lucinschi e văzut bine la Moscova. Dar alegătorul mai serios ar putea sta pe gînduri şi ar face nişte concluzii…
  S-ar putea replica: Kirilă-i mai bun ca Călin /Vieru/. Dar de ce trebuie să alegem pe cei buni dintre necompetenţi?
  Astfel se proliferează lipsa principiilor, dezinteresul pentru idei, programe etc. Pragmatism, dle. Moldavschii!
  Să nu ne fie de mirare, în concluzie şi la final, că participarea la scrutin va fi redusă. Pe partea AIE; comuniştii au electorat stabil şi disciplinat.
  Şi victoria va fi a stataliştilor. Printre care se înregimentează acum şi PD şi PLDM.
  Pe 5 decembrie se va merge la baie. Rusească, că-i sîmbătă…
  Asta va fi!
  Iurie Ţurcanu

  PiS. Nu doar Igoraş e de nerecunoscut la Publica. Am fost nu mai puţin mirat să-i aud pe deştepţii A. Barbăroşie şi N. Chirtoacă lăudînd sloganurile /logice!/ ale partidelor. Şi neglijînd situaţia de fapt: lumea nu are idei sau programe.
  Vorba lui iu tsu /care la timpul său a lansat multe slogane bune/:
  N-ai program?
  Dă-i cu-n slogan!
  PiiS. Tot acolo şi A Ţăranu: «Eu, analist politic, nu pot să vă spun cu cine să votaţi. Doar cu cine să nu votaţi». Nu a fost încă angajat omul, precum se vede.

 11. Tizicul AIE mai fumegă…

  Pentru orăşeni şi suburbani lămuresc: tizicul este un amestec de balegă şi paie, eventual pleavă. Un fel de cărbune moldovenesc. Face şi calorii, dar mai ales fum, putoare.
  Încă de cînd erau actualii aliaţi în opoziţie aşa i-am calificat şi nu fără argumente.
  Ei şi-au zis beton. Cine are dreptate?
  După un obicei haiducesc, după ce chefuiesc la un rug, voinicii sting focul prin urinare. Cam aşa s-a întîmplat şi în cazul nostru, al AIE mai exact.
  Cine a contribuit mai mult la “stingere”? Nu mai găsim răspunsul.
  Au începuto păgîneşte, prin sacrificii umane… Au crezut că le va prii… Nu au avut principii la bază. Integrare euro… Da, un deziderat bun. Dar irealizabil în perspectiva deceniului următor. Şi asta era clar nu de ieri. Azi ni s-a lămurit popular acest lucru. Au făcuto cei de la care speram susţinere. A fost o alianţă din care profitau partidele respective, şefii îndeosebi. Mai ales în cazul evitării alegerilor.
  Acestea au turnat gaz peste fumegîndul tizic, după referendum fiind clar că AIE are un total de 30% alegători siguri, pentru care se va lupta cu încrîncenare.
  Fără a fi un fan al lui Filat sunt de acord cu acţiunile sale. Cu distanţarea sa de ceilalţi. Trebuia să se debaraseze de un Urekian, care nu va accede în parlament, de un Ghimpu, care nu prea îşi controlează acţiunile, vorbele, de fapt. Filat trăieşte cu alianţa ce va să fie după 28 noembrie. Cu Lupu ar putea să se împace. Poate şi cu dracu, pentru a rămîne la guvernare.
  Deocamdată prohodul alianţei nu a avut loc.
  Tizicul mai fumegă.
  Mare putoare în Danemarca asta!
  Iurie Ţurcanu

  PiS. E şi un răspuns lui Igoraş de la oraş. Ai, Igore, dreptate. Alţii nu-s mai buni, reieşind din puţina informaţie ce o ai. Şi Ghimpu şi Tănase şi etc se stăruie ca aşa şi să nu fii informat.
  Că ai vorbit de fra Iura – trădătorul de serviciu: el e în relaţii bune cu Mişu.
  Repet. La asta s-a lucrat: să nu avem de unde alege. Şi suntem nevoiţi să-i votăm, că nu putem vota cu secera.

 12. Oleg!
  am deschis azi bogul cu replica ta. regret, dar nu fac tragedie din acest fapt divers, comun campaniilor electorale de pe Plai.
  revin la programul meu Gloria vorbirii in pustiu, nu fara concursul tau – mersi.
  Tu, din punctul meu de vedere, pierzi statutul ce i-l declari de cel mai independent.
  asta e!
  fiecare cu ale sale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: