Am cerut retragerea autorizaţiei pentru ruta 129

Către Primăria Municipiului Chişinău  de la Oleg Brega

M-am adresat în mod repetat administratorului rutei nr. 129 cu mai multe reclamaţii pe comportamentul inadecvat al unor angajaţi ai firmei acestuia. E vorba de şoferul care conduce maşina cu nr. K AG 450. Acesta a fost filmat pe traseu cu muzica dată la maxim în salonul maşinii, iar scaunele din maşină erau amplasate mult prea aproape între ele (distanţa de 15-20 cm), cu încălcare gravă a legislaţiei. Nu am primit nici un răspuns de la administrator, iar şoferul continuă să conducă maşina iresponsabil. Ca el mai sunt unii, filmaţi frecvent şi afişaţi pe situl Curaj.TV la adresa http://curaj.tv/tag/microbuz

Mai mult chiar, unii deja refuză să mai oprească maşina atunci când mă recunosc în staţie. Şoferul de pe KAG 450 a făcut acest lucru în mod repetat la data de 28 şi 31 octombrie, apoi de cîteva ori în luna noiembrie. Cînd reuşeam să-l prind cu uşa deschisă şi să urc împreună cu alţi oameni la vreo staţie din centru, vedeam că vorbeşte la telefon, ascultă muzica tare, conduce neglijent şi periculos, îşi tratează călătorii cu dispreţ. La fel se comportă şoferul de pe CMX 443. Chiar la 22 noiembrie, ora 21,40: de la Durleşti spre oraş m-a lăsat în staţie pe strada Tudor Vladimirescu, încă încetinind şi demonstrîndu-mi că nu mă ia cu bună intenţie.

Ambele maşini reclamate în această petiţie au mai fost pomenite în reportaje video şi chiar în petiţii anterioare, dar probabil nu au fost pedepsiţi deloc sau formal, şi asta a fost ca o încurajare să facă ce vor pe rută, mai ales cu puţinii călători care se împotrivesc comportamentului bădărănesc.

Cer responsabililor din primărie să determine administratorii de rută să-i concedieze pentru ilegalităţi multiple şi repetate, sau să retragă autorizaţia pentru această rută, deoarece deja nu mai pot suporta această situaţie, şi voi fi nevoit să acţionez în judecată Primăria, pentru că permite şi încurajează discriminarea, hărţuirea, încălcarea flagrantă a drepturilor de consumator.

Oleg Brega                                                                                                                       23 noiembrie 2010

Reclame

7 răspunsuri

 1. felicitari…ca ti-a ajuns Curaj 😉
  exemplu demn de urmat!

 2. […] » Am cerut retragerea autorizaţiei pentru ruta 129 Mai vezi » Anunțuri | JOBuri | Știri | Horoscop | Meteo | Sondaje Articole […]

 3. Primaria nu aude pe cine doreste. Eu pe al 4-lea an nu pot ajunge la primire la d-nul Chirtoaca., dar am votat democratia! Sunt de vina consilierii primarului, care nu-l informeaza , prostesc omul nostru, purtindu-l prin alte instante. Nu-si respecta promisiunile, fac de ris primaria si edilul ei ! Politia Rutiera orasaneasca {de garda), tel.27-25-01, intreprinde oare ceva, dupa sunetele cetatenilor, carora le este pusa viata in pericol de soferii destrabalati la volan? Ce masuri s-au luat cu Ching Cong -soferul, de pe Ruta-Prim -188, cu n.284,sprinter lung, de culoare verde, care a facut 3 accidente intr-o saptamina. Sunasem si sefilor lui, tel.23-48-98. Nu in toate rutierele sunt afisate informatii nececare cetateanului despre sofer . De dorit, ca sa fie scris si numarul masinii , in fata, ca sa nu cautam numarul rutierei, coborind, in fuga, cautind ruta, disparuta deja. Vorbesc pe mobil si pe rutele 110,108,188,115 cind conduc… Care nu-si pretuieste viata si demnitatea, poate sa taca, cum o si fac in numele dezordinii si suferintelor omenesti!

 4. Corectez: Eu pe al 2-lea an… Cer scuze !

 5. Lipsa spontaneităţii – o altă faţetă a prostiei
  Motto:
  Gihmpe pe ghimpe se scoate şi cui pe cui. Dar nu scoţi cuiul rusesc cu ghimpele liberal.
  /iu tsu/

  Am vorbit cu altă ocazie de lipsa memoriei, care ne marchează şi din cauza căreia călcăm iarăşi şi iarăşi în aceiaşi ghimpi.
  Cu spontaneitatea la români /moldoveni/ ar părea să fie mai bine, dar asta la prima vedere. Fiindcă se confundă spontaneitatea cu oportunismul.
  Anumiţi politicieni şi politologi s-au exprimat explicit: nu ne interesează strategia. Şi partidele cu astfel de poziţie vor fi taxate. Nici eurointegrarea nu este un obiectiv strategic, nemaivorbind de lupta cu sărăcia, mafia. / Ca să fiu în rimă – ar putea fi un ţel strategic lupta cu prostia/.
  Pe de altă parte /cea stîngă!/ este fixat obiectivul strategic al statalităţii, cel ce va coaliza anumite forţe după alegeri.
  Cto vinovat? A cui e vina că această prăjină este pe mîna comuniştilor? A celora ce s-au tot jucat de-a unirea o vreme, iar de la un timp de-a integrarea europeană. Cu ce ne-am ales, ne vom alege?
  Un exemplu. Vel anal-istul ăla Bogat /ot Jurnal/ a înţeles la 12 fără 5 că AIE s-a prăbuşit şi că Lupu e încompatibil nu doar cu mioarele şi caprele dar şi cu ghimpii. E de mirare, fiindcă şi-a arătat nu o dată firea. O întrebare în contexst: de ce nu a făcut Lupu după 29 iulie ceea ce va face după 28 decembrie? Şi răspunsul la limita banalului: scenariul aşa o cere.
  Pălăvrăjeala despre o repetare a evenimentelor de la 7 aprilie este un motiv în plus de a vorbi de lipsa spontaneităţii de care au dat dovadă atunci în primul rînd kir Dorel-tînăr primărel dar şi ceilalţi lideri proşti./fiindcă s-au lăsat prostiţi/.
  Sunt posibile incidente pe 1 decembrie, mai ales dacă se va vădi o pierdere capitală a dreptei. Cred însă în forţele de ordine care îşi vor demonstra competenţa, vor dejuca scenariile nedorite.
  Şi mitul cu istoria ce se repetă e pentru proşti şi e valabil doar ca vorba cu grebla/ ghimpii.
  Iurie Ţurcanu

  PiS. Ar trebuie să le măsurăm IQ-ul pretendenţilor la jilţuri înalte. Greu de spus cît de proşti sunt Ghimpu ş.a. Dar e clar că pe jumătate nu sunt deştepţi, le lipseşte spontaneitatea. Lipsă plătită cu vieţile unor boboci.

 6. zi-mi si mie la cine sa ma adresez pentru probleme pe ruta 180 🙂

 7. La Primărie, Direcţia transport public, trimite o petiţie prin poştă recomandată, sau mergi la biroul de relaţii cu publicul şi înregistrează demers oficial cu descrierea situaţiei şi adresă la care să primeşti răspuns în maxim o lună 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: