Începe luna cu tentaţii gastronomice periculoase

Anunțuri

6 răspunsuri

 1. […] » Începe luna cu tentaţii gastronomice periculoase Mai vezi » Anunțuri | JOBuri | Știri | Horoscop | Meteo | Sondaje Articole […]

 2. PARADOXURI BÎCO-DÎMBOVIŢENE

  Dintru început: textul nu e pentru igoraşi, nici pentru alte soiuri de javre.
  Incep cu Dîmboviţa, căci aşa-i pravila — noi pă locul doi.
  1) Ma-a-re paradox, de nelămurit, nedezlegat. Unul, carele a fost cîteva decenii în şir bolnav de neam şi ţară a decedat, în cel mai comun mod, de rinichi şi rînză. Ce este un Kantor, un Russel versus un Păunescu?
  Dar să fie clar! Eu sunt conştient de faptul că A. Păunescu a fost o personalitate. Cu bune şi rele. A fost chiar oleacă şi poet, adevărat de casă a ceauşeştilor. Şi — cine pune la îndoială? – un mare versificator. Principalul însă: un mare psd-ist. Împreună cu tov Grig /Vieru/ a slujit mult partidul în campaniile electorale, pe frontul de Est mai ales.
  Din punctul de vedere al culturii el nu prezintă un pericol decît prin mulţimea de epigoni.
  Dumnezeu să-l ierte…
  2)Trec la berbecii /mioarele noastre. Centrul de jurnalism independent a decorat şi ea (după exemplul ghimpat?) mai multă lume din massmediocritatea noastră. Inclusiv şi pă blonda de la ziarul angajat Timpul, gazetăriţa Ştefîrţa. Mă abţin de la nişte comentarii galbene, credeţi-mă, nu fără un mare efort.
  Iurie Ţurcanu

 3. Puţul Ştefîrţei şi rînza lui Teleleu
  sau
  Achtung! Vin românii!

  Încerc să comentez şi eu situaţia care se prefigurează pe piaţa noastră mediatică. Există şi un trend pozitiv — vin ediţiile serioase de peste Prut.
  Cine ar trebui să se bucure primul? Cine dacă nu marele român Costică Tănase. Aşi! Concurenţa, dle.
  E supărat pe Adevărul, mai ales că cei de la ziar au reuşit să spună deja cîteva adevăruri despre Timpul şi Jurnal. Nimic inedit, noi ştim mai bine ce înseamnă presa «liberă şi independentă» de la Bîc.
  Şi, ranchiunos precum este, deapănă amintiri: o noapte petrecută la un han cu un mogulaş /Tinu/, care a declarat deschis că la Bucureşti le este tuturor în cot de Basarabia. Era pe atunci omul fundaş la fra Iura, şef la Flux. Oare trebuia să parcurgi sute de km pentru a afla banaitatea aceasta? Era evidentă atitudinea statului şi poporului român faţă de noi de la 1990, cel puţin pentru politicieni. Dar a fost tăcut acest adevăr, la noi mai ales. Şi e din vina teleleilor, care mari ticăloşi sunt şi care au monopolizat /pînă acum!/ opinia publică. Nu era obligat C. Tănase să se scandalizeze de atunci /cca 2000/, pentru a corecta situaţia? Aici se arată esenţa «ălor noştri»: înteresul personal. El şi numai el. Că relaţiile moldo-române sunt rele — cui îi pasă? Dar iată un mititel a fost călcat pe mozol: se scandalizează la sigur.
  Dar trec la partea mai plăcută — la puţ. Pentru a exemplifica ce fel de tărîţe se produce la moara lui Costică. Scrie gazetăriţa Ştefîrţa despre o trecere triumfală a sa prin Bucuresci, pe la Alma Mater /era să-i zic altfel/, pe la Facultatea «pe care a absolvito acolo acum 12 ani». Ce limbajiu, dle. De parcă ar fi absolvit la Tiraspol, la «T G Şevcenko».
  Ca să vezi au primito cu onoruri, nu uită ei de Basarabia, au auzit de Filat şi Iu Lea. Iar sensul /este şi el, încearcă a fi/ este critica unor nesăbuiţi care îşi critică dascălii. Ay-ya-ya! Scuipă în fîntîna din care au băut.
  Eu zic că dejeaba a mers Sorina «acolo acum 12 ani», dacă cu fîntînă s-a dus, cu fîntîna arhaic-aborigenă s-a întors.
  Trebuia să ne vină, părerea mea, cu puţ.
  Dar şi cu o scriere mai consistentă. Neveninoasele-i nimicuri nu ajută la nimic. Iar trecerile sale prin capitalii, fie şi europene, nu impresionează. Pe subsemnat în orice caz.
  Iurie Ţurcanu

 4. Trăiască Marea Revoluţie Burgheză din Noiembrie!

  Venirea bogaţilor la putere — asta e caracteristica de bază a evenimentului de la 28 noiembrie, dar şi a coaliţiei ce a urmat. Şi pînă acum tot banul a condus, dar cumva discret, din umbră. Acum iese în prim plan şi dictează: eu! Adică noi cei cu bani suntem sarea acestui pămînt, noi vom decide încotro să curgă pîraiele şi torentele financiare.
  Totul spre bine. Am făcut ceea ce în Europa s-a produs acum ceva secole: o revoluţie burgheză. Este şi etapa finală a constituirii naţiunii moldoveneşti. Istoriografia sovietică era în impas la acest capitol. Adevărul ştiinţific, acceptat şi de Marx, spunea că naţiunile se nasc ca naţiuni burgheze. Şi în Basarabia burghezie / naţională mai ales! / nu a existat pînă acum.
  Deci ne putem felicita: trăiască burghezia naţională şi naţiunea moldo aferentă ei!
  Vom fi cu adevărat independenţi de azi înainte — e interesul acestei burghezii. Cu UE ne vom împăca, că vin bani de acolo, dar nu vom întra în UE pentru a fi scutiţi de o legislaţie dură. Vom sta bine cu ruşii, că au gaze şi pieţe.Totul va fi OK!
  Deja este. Fiindcă ai noştri sunt la putere.
  Cam în aşa culori văd eu situaţia. Nimic nou, nimic bun. Daspre Alianţă ce să spun? Un alt tizic. La care, apropo, PL a contribuit cu ceea ce are: pleavă şi puzderii…
  Şi curînd se va deschide o nouă campanie electorală, nu mai puţin importantă. Lupta pentru capitalie va fi dură şi unicul lucru previzibil e scoaterea ghimpelui din primărie.
  ş.a.m.d
  Iurie Ţurcanu

 5. Hausul democraşiei
  Ori cel puţin asta este senzaţia
  mea atunci cînd pornesc tv-ul,
  deschid conexounea la net şi
  citesc ziarele, Moldova parcă
  a înebunit, oamenii politici iau decizii aberente clase sociale se revoltă criza economivă îi macină
  pe toţi cei mărunţi , ca mine le secătuiesc finanţele, şi aşa
  puţin, preţurile sar în aer,
  euro creşte aberent legile
  sunt clcate în picioare,
  se plătesc poliţe nu mai
  există nimic decît
  costanta uriaşa deja o schimbare
  mult prea rapide ca să fie normale.

 6. Hausul democraţiei
  Ori cel puţin asta este senzaţia
  mea atunci cînd pornesc tv-ul,
  deschid conexiunea la net şi
  citesc ziarele, Moldova parcă
  a înebunit, oamenii politici iau decizii aberente clase sociale se revoltă criza economică îi macină
  pe toţi cei mărunţi , ca mine le secătuiesc finanţele, şi aşa
  puţin, preţurile sar în aer,
  euro creşte aberent legile
  sunt călcate în picioare,
  se plătesc poliţe nu mai
  există nimic decît
  costanta uriaşa deja o schimbare
  mult prea rapide ca să fie normale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: