Am primit aseară acest răvaş cald

Click aici!N-am mai scris pe blog de-o lună, probabil pentru că mă exprim aproape zilnic cu viu grai la TV sau pe reţelele sociale, şi nu mai simt nevoia confesării, dar iată că am orimit o scrisoare înduioşetoare şi n-am rezistat tentaţiei, o public măcar aici, cu pseudonim:
Salut! Am văzut chiar acum video-ul din acest articol şi doream să-ţi zic că-mi place mult ceea ce faci, îmi pare bine că mai există persoane în Moldova capabile să ia atitudine şi să protesteze atunci când este o problemă. Admir curajul dar şi marea răbdare de care dai dovadă cu fiecare om, mi-a fost destul să văd doar acel video ca să înţeleg câţi oameni cu probleme serioase încearcă să „te înveţe minte” crezând că normalitatea e ceva ce decid doar ei. Ţi-o zic ca să te susţin şi să ştii că sunt şi persoane care sunt de acord cu ceea ce faci şi gândesc la fel. Deşi sunt în străinătate de mulţi ani sper măcar cu asta să-ţi fiu de ajutor(mare lucru nu e, dar, asta e.)
Părerea mea despre religii în general, e că sunt cele mai mari organizaţii criminale legalizate, care se bazează pe nişte basme scrise mii de ani în urmă de ciobeni ce visau cucerirea lumii(ceea ce în parte au şi reuşit cred). N-aş spune că sunt ateu 100%, fiindcă nu exclud total posibilitatea existenţei cuiva superior nouă, m-aş numi mai mult agnostic, ştiu doar că, chiar de ar exista un Dumnezeu, n-ar fi deloc aşa cum e descris în vreo carte sau religie existentă. Şi n-ar impune niciuna din regulile tâmpite de acolo.
E trist să vezi cum în ziua de azi religioşii îşi bagă mereu nasul în chestiuni politice şi vor în fel şi chip să ne controleze viaţa, modul de a gândi, concepţiile despre ce e bine şi ce e rău, etc.
Una din cauzele principale pentru ura faţă de homosexuali e anume religia. Dacă nu ar fi fost ea, faptul că eşti gay sau bisex sau ce mai e pe acolo ar fi tratat poate la fel cum faptul că eşti stângaci, sau roşcat, sau pistruiat şi tot aşa. N-are niciun sens ca orientarea sexuală să fie o alegere, nimeni nu şi-ar alege o viaţă plină de suferinţe(din cauza prostiei oamenilor religioşi ce discriminează) timp de secole. Dacă era doar o modă şi o alegere, trebuia demult să dispară. Dar se vede că nici cercetările şi declaraţiile oamenilor de ştiinţă nu sunt de ajuns pentru a-i convinge pe orbi. Am rămas scârbit când am auzit acel domn ce-ţi spunea că sunt bolnavi şi trebuie lecuiţi când deja din anii 70 organizaţia mondială a sănătăţii nu mai consideră orientarea homo ca şi boală psihică.
Ce mă depăşeşte şi mai mult e ura… de ce atâta ură? Chiar e mai bine să urăşti şi să dispreţuieşti pe cineva doar fiindcă e diferit prin ceva anume faţă de tine, fără să-ţi fi făcut prin asta niciun rău? Mai ales din partea credincioşilor, oricare ar fi ei, din biserică sau sectă nu contează. Dumnezeul lor le spune să nu judece pe alţii şi să-şi iubească şi aproapele şi duşmanul. Îi învaţă că iubirea aproapelui e la baza înţelegerii dintre noi toţi… şi ei oricum preferă să urască şi să respingă. Începând de la preoţi şi terminând cu restul credincioşilor… E trist.
O să încerc să urmăresc mai des pe internet ce se mai petrece acasă la noi. Sper ca protestele şi ceea ce faci pentru lume, să nu treacă neobservat, să dea rezultate, şi ce e mai important, să trezească şi conştiinţa celorlalţi. Asta e foarte important, tu acum le dai exemplu, că de protestat se poate şi în Moldova, se poate şi la noi să lupţi pentru orice nedreptate. Dacă vor fi mai mulţi de acest gen, poate poate, într-un viitor nu prea îndepărtat vom putea decide cu mâinile şi capul nostru ce e bine şi ce nu pentru toţi, şi nu vom mai lăsa ca alţii, să ne spună ce să facem, iar noi mereu să acceptăm şi să înghiţim.
Sper să putem comunica pe viitor mai des, poate şi să ne vedem dacă va fi ocazia. În orice caz, mult succes şi multă baftă în ceea ce faci, ai răbdare şi nu ceda nimănui atât cât ştii că ceea ce faci este drept, nu doar pentru tine, ci pentru toţi 😉

Valik Ser

Reclame

4 răspunsuri

 1. ginduri şi expresii
  :
  1.Mînia este un cal nărăvos, care atunci cînd este lăsat să alerge în voia lui,oboseşte din cauza propriei sale goane.
  2.Muzica poate face din propriul suflet răvăşit o catedrală
  Citate înţelepte
  Nu înceta niciodată să zîmbeşti, nici chiar atunci cînd eşti trist , pentru că nu se ştie cine se poate îndrăgosti de zîmbetul tău.
  Am învăţat că indiferent cît de bun îţi este un prieten , oricum te vei răni din cînd în cînd…Iar tu trebuie să-l ierţi pentru asta.
  Una din marile fericiri ale acestei vieţi este prietenia şi una din fericirile prieteniei este acea de ai avea cui să-i încredinţezi un secret.
  Cea mai stranie formă de a-l îndepărta pe cineva este a sta lîngă el şi a şti că nu-l vei avea niciodată.
  Dorul este focul care arde speranţele, dorinţele, durerile …iar cenuşa care rămîne reprezintă amintirile.
  Cel care nu a primit niciodată farmecul unei prietenii sincere şi dezinteresate nu cunoaşte toată fericirea pe care o poate primi de la alt om.

 2. CITATE DESPRE CURAJ
  Niciodată nu urcăm atît de sus ca atunci cînd nu ştim unde mergem
  Curajul este ca dragostea, se hrăneşte din disperare
  Aveţi curajul să greşiţi
  Păstreazăţi temerile pentru tine însuţi dar îmarte-ţi curajul cu ceilalţi
  Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari ci hotărîrea fermă, a virtuţiei şi raţiunii

 3. am citit tot,felicitari si zile bune celor cu asa minti,minti de aur !

  io cred cand acel minte de aur a zis ca a citit pe acel domn,domn religios sa referit la Curbert Alexa care conduce un site de propaganda religioasa ca nici musolmanul de isuse na facuto.

  Curbert Alexa care cenzureaza tot cei spui.

  dar, nimic nui mai frumos decat sa ai ocazia fericita de a vedea in societate oameni de caracter si asa siteuri de exprimare libera si a invata cei bine si cei rau [ex. curaj net ] Curaj net care merge inainte ,oricare lear fi pedicile.

  si iata ,asa si soarta popoarelor o hotaresc intodeauna,caracterele mari.

  caractere mari pe care statele criminale,lingaii,calaii,mincinosii,scarbosii nui poate opri.ei merg inainte.si vor ramane pentru omenire exemple de eroi si de oameni cu curaje.
  Din Canada ,salutari !

 4. Curajul este mediatizat enorm mai ales într-o anumită formă de eroizm.Mulţi dintre noi asociem curajul doar cu vitejia , îndrăzneala şi bărbăţia ne dorim să devenim nişte eroi să salvăm omenirea Curajul este mai mult legătura cu spiritul de sacrificiu decît cu raţiunea Curajul este prezent atunci unde există autodăruire.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: