Azi am alergat pe întuneric după un procuror speriat de camera video

Oleg Baciu examinează de cîțiva ani dosarul penal deschis în aprilie 2009 pe faptul maltratării mele în spatele clădirii Guvernului de către angajați MAI pe 8.04.2009, după ora 22. Cînd se ocupa de caz un procuror militar sau altul, civil, tot de la Procuratura Municipală, a fost identificat Vitalie Burlacu, fost asistent al unui viceministru de interne pe timpul lui Voronin și Papuc ca fiind unul dintre potențialii agresori și jefuitori. După primele înfățișări la anchetă, insul a dispărut și a fost fugar din țară, motiv pentru care ancheta s-a suspendat și el a fost dat în căutare. Și azi fotografia lui apare la avizierele sectoarelor de poliție de la Buiucani, ca fiind căutat pentru jaf.
Totuși, Burlacu a apărut acum un an sau doi, O.Baciu l-a anchetat și ”a fost convins” cumva că insul e nevinovat, chiar dacă recunoaște că a asistat, că era acolo, cînd am fost agresat, etc. Nu mi-au fost comunicate la timp ordonanțele de scoatere de sub urmărire, în fine, le-am contestat și au fost anulate. Dar în următorul an Baciu n-a făcut decît să mă audieze pe mine repetat, pe un polițist care a fost achitat și declară că nu era la acea oră în spatele Guvernului, l-a întrebat pe Burlacu dacă vrea o confruntare cu mine, acela a refuzat și subalternul lui Ivan Diacov emite alte ordonanțe de scoatere de sub urmărie și de suspendare a dosarului pînă ”apar” alți suspecți. Sau pînă va expira termenul de prescripție (mai sunt cîteva luni!).

Azi, în proces la judecătorul de instrucție Papuha, Baciu a spus că nu știe dacă și de ce e dat în căutare Burlacu, a refuzat să vorbească cu mine în afara ședinței, cu camera video. Ba mai mult, fugea disperat ca să nu văd în ce mașină urcă. A înconjurat un bloc, s-a ascuns, a chemat pe cineva să-i scoată mașina (parcată ilegal în fața Preturii Rîșcani), acela a întrebat la telefon cum se scoate frîna de mînă sau cum se include marșarierul, a scos cu greu Mercedesul de lux la str. Kiev și l-a preluat pe bietul procuror din… stația de transport public, unde e interzisă staționarea.
Oare pentru ce face omul atîta efort ca să ascundă faptele, vina lui Burlacu, oare de ce-i ascunde cu disperare mașina, oare ce salariu lunar are acest funcționar public?

Întîmplător am montat împreună o activitate a mea diurnă (de identificare a discriminării) cu asta, nocturnă, de demascare a imposturii și corupției. Mi-a părut fericit colajul, l-am păstrat și îl afișez aici, pe blog. Să fie ca o filă de jurnal…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: