Scrisoare către moldoveanul care crede că are o țară

Închiriez ideea asta doar pentru că-i un pic mai matură decît cele emise mult timp de recent răposatul, cred că e un bun început de discuție.
Eu n-aș ignora sutele de deputați, zecile de miniștri și armata enormă de baroni județeni care nu fac administrația românească mai atractivă pentru basarabenii sufocați de birocrație. Numai cine n-a intrat în contact cu primăriile sau alte administrații din România ar putea să creadă mitului că acolo e Europa adevărată.
Mai amintesc că românii plătesc obligator salarii preoților, din toate cultele, dar, mai ales, pentru nesățioasa BOR, și nu se vede capătul acestei îndoctrinări, a imixtiunii bisericii în treburile statului.
Iar statul nu prea oferă nici libertate de exprimare (legi noi, limitative pentru internet și nu numai), pentru dreptul la asociere și întrunire pașnică, dar fără aceste drepturi elementare orice construcție statală e găunoasă, coruptibilă, nu permite cetățeanului să se simtă parte din stat…
Așadar, ca alternativă unirii prin absorbție păguboasă pentru ambele părți, propun o concurență civilizată ca între Franța și Belgia, Germania și Austria, Grecia și Cipru…

Inchirieri de idei

Dragi moldoveni,

in acest text o sa va spun cateva lucruri care o sa va doara. Daca va doare tare, e bine: exact asta se intampla atunci cand tragi cu clestele dintele cariat afara, fara anestezie. Durerea e primul semn ca ai undeva in fata orizontul vindecarii. Iar in cazul vostru, dintele cariat care va provoaca atata probleme e o idee simpla si gresita:

Voi credeti ca aveti o tara. Si nu-i adevarat.

Acum, inainte sa va enervati pe bucuresteanul arogant care le stie pe toate, cititi macar inca vreo cateva paragrafe, ca sa intelegeti ce vreau sa zic.

In primul rand, voi insistati sa aveti o tara, cand teritoriul vostru si populatia va indreptatesc doar la a face parte dintr-una. Insistati intr-o idee gresita din punct de vedere economic, si de-aia o duceti atat de prost de atata vreme: cheltuiti bani cu un guvern, un presedinte, ministere si ambasade, basca…

Vezi articol original 843 de cuvinte mai mult

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: