Vreau să candidez pentru Parlamentul României

hincesti-catacombePentru că tot am abandonat cursa prezidenţială murdară de la Chişinău, m-am gîndit să încerc marea cu degetul şi să încep să colectez semnături pentru a candida independent din partea diasporei pentru un loc în Camera deputaţilor a Parlamentului României. Alegerile ordinare fiind recent anunţate pentru 11 decembrie 2016.

Mi-ar trebui, se pare, sprijinul a cel puţin 1000 de cetăţeni români cu domiciliu în afara României, semnături pe care să le acumulez timp de o lună sau chiar mai puţin. Astfel aş putea testa în premieră cum e competiţia politică/electorală românească.

Dacă am adunat pentru prezidenţialele moldoveneşti cam 700 de semnături de la oameni din peste 100 de localităţi în doar o săptămînă, sper că e realizabil şi acest plan năstruşnic, unde mai pui că legea românească permite fiecărui alegător să susţină cu semnătură mai mulţi candidaţi independenţi, nu doar unul/una, cum prevede codul electoral moldovenesc.

Eşti cetăţean/ă român/ă, locuieşti în afara României, vrei să m-ajuţi să candidez? Descarcă de aici formularul (format . pdf, dacă vrei .doc, apasă aici), introdu datele tale din buletin sau paşaport, găseşte şi alte persoane interesate ca să semneze în listă şi/sau trimite-mi documentul la adresa: MD-2012, cp. 2347, Chişinău, astfel ca să ajungă pînă în prima săptămînă a lunii octombrie.

Dacă nu şti sigur unde ai drept de vot, verifică în registrulelectoral.ro.

Mulţumesc anticipat pentru implicare şi difuzarea acestui mesaj!

 

3 răspunsuri

  1. […] Dacă nu şti sigur unde ai drept de vot, verifică în registrulelectoral.ro, mai ai câteva zile ca să te înregistrezi ca alegător din străinătate.” anunță Oleg Brega pe blogul său. […]

  2. […] famous civic activist Oleg Brega decided to prepare his candidacy for a seat in the Parliament of Romania from the behalf of the Romanian […]

  3. Ma si magar Brega. El ii pentru popor, dar curul la batae da la politicienii romini. O mie di chiroane in cur nu o mie di semnaturi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: