Aici sunt banii Dumneavoastră?!

În fond, e o idee bună să fie arborate drapelele de stat pe biserici, chiar dacă nu le putem numi instituţii de cultură, aşa cum prevede legea despre drapelul de stat din RM ( https://www.legis.md/cautare/getResults?doc_id=48702&lang=ro ), aceste edificii sunt de cult şi acolo se propagă multă ură 😉
Imaginaţi-vă că mia de locaşe subordonate Patriarhiei Moscovei vor avea afişate tricolorul rusesc, abia atunci enoriaşii vor înţelege (poate) că se duc să se spovedească/împărtăşească/roage la nişte misiuni de influenţă pravoslavnică de peste hotare!
Aici avem biserica de peste de drum de casa Zinaidei Greceanîi, sunt afişate două tricoloare, unul e fără stemă, deci, probabil, e drapelul de stat al României (sau al Chad-ului, Andorrei), deci, putem deduce că lucrătorii bisericii sunt şi cetăţeni străini, sau că în construcţia locaşului s-au băgat bani publici din România.

Se ştie, peste Prut se bagă miliarde din buget în construcţii de locaşe de cult noi, întreţinerea celor vechi, salarii pentru preoţi şi călugări, etc.
Ar mai fi doar cîteva probleme neimportante: de ce au pictat întîi frescele exterioare, apoi au pus acoperişul? Unele deja se cojesc şi sunt icoane, nu vă temeţi de pedeapsa ”celui de sus”? De n-aţi făcut întîi băi interioare, apoi să auriţi crucile de pe cupole, arată ciudat duşul cela afară!
Şi, ultima, conform aceleiași legi obligatorii pentru toţi, inclusiv apatrizi sau cler cu dublă cetăţenie, drapelul Republicii Moldova se pune la dreapta, nu la stînga!
De fapt, depinde unde e privitorul/privitoarea 😉

Aici am şi reportaj video de la faţa locului

Un răspuns

  1. A republicat asta pe Curaj.TV – media alternativă și a comentat:

    Drapelul RM se arborează la stînga, nu la dreapta!

Lasă un comentariu